Jump to content

flomar60

Editors
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Articol Comments posted by flomar60


 1. Acum am vazut articolul!

  Legat de prima schema-cea preluata de dvs!- nu cred ca exista LED care sa se aprinda la 0,65V tensiune la borne!....din cate stiu eu ,cea mai mica tensiune de aprindere a unui LED este undeva la 1,8V....si poate depasi 3V functie de culoarea de emisie a LED-ului....

  Apoi,utilizarea LED-ului ca martor prezenta tensiune in dispozitivele detectoare de faza este total nepotrivita!...ma refer strict la dispozitivele care au nevoie de "masa virtuala" ca sa zic asa adica de contactul electric cu corpul utilizatorului ca fiind al 2-lea electrod pentru ca doar asa se poate aprinde LED-ul...sigur ca cei pregatiti in domeniu-electricieni,electronisti- pot improviza un astfel de detector dar pentru cei multi care nu au habar cum functioneaza un astfel de detector este de departe preferata varianta cu becul cu neon care-pentru aprindere- necesita un curent de maxim 0,1mA!

  In rest,de apreciat efortul dvs pentru lamurirea acestor aspecte tehnice care pot ascunde pericole pentru cei neavizati!

  Toate bune!

×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.