Jump to content

flomar60

Editors
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by flomar60

 1. Eu am o mulțime de astfel de hotzșuruburi... recuperate din tv-uri si alte montaje.... inclusiv de pe radiatoarele de pe placile tv... daca aveti nevoie, va trimit 15-20 bucati....
 2. S-au cam incins spiritele! De la traful sursa, cu siguranta 110/20kv,proprietate ENEL- si pana la traful in cauza, 20/0,4kv-proprietar patronul respectiv, exista o linie de legatura de 20kv....functie de lungime aceasta linie are propriile pierderi definite printr-un coeficient fix acceptat de ENEL.... de asemenea traful patronului are un coeficient de pierderi cu valori fixe functie de puterea acestuia.... la 100kva o valoare, la 250kva alta valoare, etc.... trafurile de curent au, la randul lor, coeficientul propriu de pierderi.... abia acum intervine contorul de energie cu valoarea inregistrata.... in cazul unui post public de transformare, aceste pierderi sunt suportate de furnizor.... dar, in cazul postului trafo particular?... cine suporta aceste pierderi?.... doar proprietarul postului?... se impart cu furnizorul?.... pentru ca eu nu stiu sa existe o dispozitie legala care sa reglementeze situatia!.... dar asta nu inseamna ca nu exista!.... un expert in domeniu putea lamuri situatia si, asa cum spune donpetru, oferea o baza legala demersului de recuperare a banilor... in fine, cred ca s-a discutat suficient subiectul, niciunul dintre cei care am comentat nu suntem experti ANRE ca sa vorbim in cunostinta de cauza... Toate bune!
 3. Nu mă pot pronunța în cunoștință de cauză despre factorul k....nu am studiat problema dar....mi-ați dat o temă de studiu! Ce știu eu este faptul că există coeficienți de pierderi de valori fixe care se iau în calcul de către oricare proiectant de instalații electrice ,indiferent că sunt JT,MT,HT....posibil să se fi schimbat oarece lucruri și prin aceste dispoziții de când nu mai lucrez efectiv... Eu m-am referit direct la afirmația dvs apropo de monitorizarea pe MT....nu contest faptul că e posibil să existe acest procedeu undeva în țară dar...în 40 ani de meserie și cu lucrari executate pe aproape tot cuprinsul țării nu am întâlnit această soluție constructivă....
 4. Incercați să instalați acest program: ............. vă va ajuta să reduceți pozele de la Mb la Kb....eu numai cu el lucrez!....spor!
 5. Stați,staaați puțin!....Niciodată nu veți găsi-cel puțin la noi în țară!-monitorizarea unui post de transformare-indiferent de putere!- pe medie tensiune!....toate monitorizarile pe medie tensiune se fac în stația de transformare 110/20kv aferentă liniei de 20kv care alimentează respectivul post trafo....monitorizările individuale ale postului trafo se fac doar pe joasă tensiune,în speță cu trafuri de curent care adaptează curentul real cosumat la dispozitivul de măsurat,respectiv contorul de energie....în toate calculele care se fac pentru medie tensiune ( pentru cei mai puțin cunoscatori,este generalizată tensiunea de 20kv ,cea la care se face referire atunci când vorbim de medie tensiune) se aplica un coeficient de pierderi ”stas” care este aprobat de ANRE (cel puțin eu așa știu!) și, acest coeficient ,oricare proiectant trebuie să-l ia in calcul atunci când proiectează ceva pe MT.... ....cu scuze de intervenție! Toate bune!
 6. Da ,am constatat si eu imposibilitatea de acces a site-ului....de aseara undeva pe la 20.00....am crezut ca este un blocaj generat de administrator pentru corectarea unor probleme....uite ca nu a fost asa iar supozitia lui donpetru apropo de blocaj mi se pare suficient de realista incat sa fie luata in consideratie!...nu ar fi pentru prima data si nici nu o sa fie pentru ultima data....din pacate!
 7. Are un mic dezavantaj NYM-J fata de MYF ,are racirea ceva mai proasta....dar, are avantajul major al instalarii/fixarii mult mai usoare!....plus faptul ca e compact si necesita un canal mai mic in tencuiala....iar pozat aparent este excelent de lucrat cu el! Despre tensiunea de lucru....la 500V este absolut suficient pentru orice instalatie casnica sau industriala cu tensiuni pana la 400V....protectii de calitate pe circuite respective si rezulta o instalatie fara probleme pe cateva decenii!
 8. Ziceti ca s-a mutat lumea pe softpedia....sunt membru acolo din 2013 si am...322 de postari!...asa de interesant este acel site! Despre letargia acestui forum: -este strict parerea mea! -lipsesc subiecte interesante,de la cele exclusiv tehnice la cele de larg interes mediatic -nu exista decat foarte putini utilizatori capabili (tehnic!) sa sustina o discutie competenta pe un subiect dat -administrator si moderator unic este donpetru ,proprietarul forumului...aceste 2 calitati intrunite in aceeasi persoana este-dupa parerea mea!- o greseala! -nu exista fonduri/posibilitati/interes pentru promovarea/sustinerea unor proiecte care ar creste traficul pe forum -pagina de start ar putea fi facuta mult mai interesanta!...adica , din sectiunea " articole" s-ar putea face un memento care sa fie prezent pe aceasta pagina...de exemplu: - doriti informatii de calitate si actualizate despre: tiristoare transformatoare toroidale LED-uri , functionare si scheme de aplicare ...etc,etc,etc... Orice subiect va intereseaza postati aici (un topic sau o sectiune speciala nou infiintata) si veti primi un raspuns competent de la echipa noastra de specialisti! ....aici intervine in subsidiar echipa de specialisti marcata in clar cu numele de utilizator pe forum.... cum se va strange echipa, cine va face parte din ea, cum se vor publica raspunsurile,etc...tine de administrator! ...postul meu prezinta doar idei,nu oblig pe nimeni sa le ia in considerare! PS. Tehnium-azi este primul site on-line pe care am activat...imi pare rau de lipsa de activitate de pe forum si as vrea sa schimb aceasta situatie in bine ,daca se poate! Toate cele bune!
 9. Pentru anul care vine va doresc un singur lucru-rabdare multa!...nu uitati ca lucram cu chestii neînsuflețite!😀 La multi ani tuturor!
 10. Eu am facut asta de multe ori si am găsit si construcții industriale bobinate asa... atunci cand primarul nu este bobinat primul (langa miez) creste putin curentul de magnetizare lucru care se traduce printr-un "șoc" de curent mai mare in momentul conectarii la retea.... este necesară o siguranta de protectie pe primar un pic mai mare (ca valoare) fata de un bobinaj normal... functie de destinatia/utilizarea trafului, acest mod de bobinaj poate fi un avantaj....
 11. Acum am vazut articolul! Legat de prima schema-cea preluata de dvs!- nu cred ca exista LED care sa se aprinda la 0,65V tensiune la borne!....din cate stiu eu ,cea mai mica tensiune de aprindere a unui LED este undeva la 1,8V....si poate depasi 3V functie de culoarea de emisie a LED-ului.... Apoi,utilizarea LED-ului ca martor prezenta tensiune in dispozitivele detectoare de faza este total nepotrivita!...ma refer strict la dispozitivele care au nevoie de "masa virtuala" ca sa zic asa adica de contactul electric cu corpul utilizatorului ca fiind al 2-lea electrod pentru ca doar asa se poate aprinde LED-ul...sigur ca cei pregatiti in domeniu-electricieni,electronisti- pot improviza un astfel de detector dar pentru cei multi care nu au habar cum functioneaza un astfel de detector este de departe preferata varianta cu becul cu neon care-pentru aprindere- necesita un curent de maxim 0,1mA! In rest,de apreciat efortul dvs pentru lamurirea acestor aspecte tehnice care pot ascunde pericole pentru cei neavizati! Toate bune!
 12. Da, acum orice articol poate fi accesat si de pe telefon si pe calculator! Multumesc pentru implicare si dvs. si echipei IPS! Toate bune!
 13. Am schimbat si browser-ul....pana acum aveam crome, am schimbat pe mozila...tot asa face...
 14. Nu, telefonul este pe date mobile orange...doar calculatorul este prin router si legatura prin cablu nu wireless...de-aia ziceam mai sus ca sunt 2 cai diferite de accesare a forumului ,ambele cu aceeasi problema....daca sunt deconectat ,pot accesa oricare articol de pe ambele terminale...daca sunt conectat , nu am nici o problema sa deschid orice topic sa descarc orice atasament,link,etc...in afara de articolul propriu-zis...pe sectiunea articole se poate intra fara probleme,se navigheaza pe ea dar nu se poate deschide articolul selectat... EDIT Poate ar fi bine sa incerce si alt coleg de forum sa deschida un articol ,sa vedem daca si la el se manifesta aceeasi problema... De pe cele 2 terminale pot accesa fara probleme alte web-site-uri...
 15. Tot nu merge...daca sunt autentificat ,nu merge nici pe calculator nici pe telefon....invers, merge pe ambele!
 16. Am testat acum...daca nu sunt autentificat ,pot deschide articolul! ...daca sunt autentificat nu pot deschide articolul!
 17. Am incercat si aici si pe sectiunea articolelor... nu merge... poate e ceva cu internetul pe telefon... maine incerc si pe calculator...
 18. Am incercat doar sa deschid articole deja publicate... concret, am vrut sa verific articolul meu d. p. d. v. al diacriticelor... primind mesajul de mai sus, am incercat sa deschid si alte articole... fara succes! Apoi am incercat si pe telefon... tot fara succes! Daca de pe 2 platforme on-line nu am reusit sa deschid, presupun ca nu sunt probleme la mine... mai incerc... acum postez de pe telefon...
 19. Am accesat sectiunea "articole" si am incercat sa deschid un articol....indiferent care articol am incercat sa deschid imi spune ca :
 20. Pe un alt forum s-a postat aceasta schema,conceputa de un japonez....cu ceva modernizari, un coleg de acolo o construieste....se pot utiliza ca inlocuitori, 6E5P si IRF240...
 21. Sper sa nu se considere off-topic acest post....daca da,se poate sterge! Cateva scheme simulate de un prieten,toate hibride:
 22. Salutari! 6 cablaje pentru mine daca se poate! Multumesc!
 23. Absolut de acord! Un mare "DA" pentru acest post!
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.