Jump to content

ion carabas

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About ion carabas

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • City
  Bucuresti
 1. Va multumesc pentru sfaturi ,iar cind radioul va fi functional am sa postez foto cu el. Mai am totusi o intrebare: Cele trei diode de tipul 10DZ .... trebuiesc montate fiecare pe cite un radiator si cit de mare ar trebui sa fie ? Cu multumiri !
 2. Va cer scuze dar din graba am facut greseli in desenul montajului incercat de mine. Anexez schita montajului corecat de mine . Din formulele trimise de Dvs am dedus ca valoarea rezistentei a fost prea mica 200 ohm iar din calculele facute acum valoarea rezistentei trebuia sa fie minim 560 ohm avind in vedere ca dioda zener 10DZ100 are Iz =90ma.. Mai am o intrebare ce ar trebui sa fac ca stabilizatorul sa fie protejat atunci cind functioneaza in gol lucru perfect posibil?. https://ibb.co/mwwWrU
 3. Transformatorul pe care l-am bobinat are in secundar urmatoarele prize:162v,179v,189v,195v,si 200v. Dupa redresare obtin tensiunile de mai sus multiplicate cu 1,4 Am incercat sa stabilizez tensiunea de 220v folosind schema anexata dar nestiind cum sa dimensionez rezistenta de balast am ars diodele. Schema aparatului o anexez, cele trei lampi au tensiunea de filament 20v si curentul 0,18A . Rezistenta in serie cu filamentele are 780 ohm (vezi foto) . Difuzorul este cu paleta libera si nu poate fi folosit in circuitul de alimentare a radioului. In Bucuresti pe strada Linariui era Uzina Electrica care prin anii 1925 -30 livra curent 220cc . Astazi intreaga instalatie se afla la Muzeul Tehnic D. Leonida situat pe aceiasib strada . Dece imi doresc un stabilizator ? Lampile le-am cumparat noi din Germania si arderea lor ar fi o catastrofa. Cu multumiri ! https://ibb.co/gCgEt9 https://ibb.co/j0upRU https://ibb.co/bErsfp https://ibb.co/gReCfp https://ibb.co/b28f0p https://ibb.co/nccb6U https://ibb.co/cZvcfp https://ibb.co/jVoKt9 https://ibb.co/j0U3Lp
 4. va multumesc pentru raspunsurile Dvs prompte . Am uitat sa va spun ca nu am pregatire electronica la nivel profesionist., dar sunt un colectoinar inrait de aparate de radio vechi. Am 80 ani si am strins pina acum aproape 200 de vechi radiouri. Astazi voi pregatii schema aparatului Telefunchen 231g precum si alte informatii Cu multumiri !
 5. Dragi colegi ! am nevoie de ajutorul vostru. posed un aparat de radio din 1930 care functiona la 220 curent coontinu. incerc de mai mult timp sa construiesc un alimentator avind ca sursa 220 volti curent alternativ si care sa scoata 220v curent continu STABILIZAT ! Aparatul de radio consuma 50 w . Am bobinat un transformator in al carui secundar obtin o tensiune pe care o redresez printr o punte obtinind in final o tesiune de 272 v curent continu. De aici incepe marele meu semn de intrebare ,Cum obtin un curent stabilizat de 220v . Poate cineva sa ma ajute ? Mi ar prinde bine o schema simpla . cu multumiri !
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.