Sari la conținut

electricianul98

Members
 • Număr conținut

  6
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

Reputație Comunitate

1 Neutral

Despre electricianul98

 • Rang
  Membru

Profile Fields

 • Oras
  Voinesti
 1. electricianul98

  Punere Leach Amp in stand by

  Intradevar, asta e ceea ce cautam. Cat de curand o sa ma apuc de teste (dupa ce voi termina modulul leach pe care il am deja in constructie). Ca senzor pentru detectia scurtcircuitului si suprasarcinii cred ca o sa folosesc optocuploare, fiind mai simplu asa. Multumesc domnului @gsabac si domnului @donpetru, dar si domnului @zal pentru sfaturi. O sa revin cand voi realiza fizic montajul.
 2. electricianul98

  Punere Leach Amp in stand by

  Da, eu sunt cel care a initiat acel topic, pe vremea aceea cautam un limiter audio care sa impiedice intrarea amplificatorului in cliping, dar nu am gasit nici acum o solutie care sa nu-mi strice sunetul. De fapt am 3 module de amplificare leach, doua construite cu cablaje de la userul @sorteh (cu trei perechi de finali 2sc si 2sa, alimentate la aproximativ +/-58v dntr-o sursa in comutatie) si unul identic cu cel de aici ( http://leachlegacy.ece.gatech.edu/lowtim/), doar ca are doar o pereche de finali -mj15022 si mj15023-, alimentat dintr-un transformator, la +/-41v. Urmeaza sa mai fac inca un modul de amplificare tot leach, pentru ultimul (sa fie stereo), fiind separate, pentru doua camere. Intre amplificatoarele cu trei perechi de tranzistori finali si cel cu o singura pereche nu exista diferente decat foarte mici la superdioda (exceptand nr de finali). Aceste amplificatoare au lucrat pana acum decat cu protectie la cc pe iesire( cu releu), si cu acea protectie care o au deja inglobata in schema si anume protectie la scc si suprasarcina prin limitare la curentul maxim prin finali (pe care vreau sa o scot, considerand ca nu e eficienta decat la scurt accidental). Eu urmaresc ca montajul pe care il voi face (ma refer la protectia amplificatorului leach la scurtcircuit si suprasarcina) sa-mi actioneze fara releu, prin blocarea amplificatorului intr-un regim de "stand-by" sau ceva asemanator.
 3. electricianul98

  Punere Leach Amp in stand by

  Schema montajului de detectie a curentului continuu pe iesire e cea postata pe un alt forum de @wally_gatter. Atasez mai jos schema. Schema "principala" de detectie a suprasarcinii si scurt circuit la care m-am oprit eu e cea postata de @IoNuTx, atasez mai jos si acesta schema. Deci solutia pentru Leach Amp ar fi intercalarea intre emitorii tranzistorilor de pe intrare (q1, q2, respectiv q3, q4) si alimentarii acestora a acelui montaj format din q75, q73 si q78? Protectie DC 1.pdf
 4. electricianul98

  Punere Leach Amp in stand by

  Exact acest lucru vreau sa fac, daca doriti sa detaliati. Va multumesc.
 5. electricianul98

  Punere Leach Amp in stand by

  Va salut. Multumesc pentru raspuns si ma scuzati ca nu am dat toate detaliile. Am deja amplificatorul construit (stereo). Eu stiam de acea protectie pe care o are ampliful formata din q10, q11 si piesele din jurul lor, dar eu stiam ca e utila doar la scurt accidental, nu continuu. Daca fac scurt pe iesire mai mult timp nu se pot arde finalii? Nu am incercat inca, de frica sa nu prajesc finalii. Ideea e ca vreau sa scot acea protectie formata din q10 si q11 si sa fac o protectie la amplif care sa opreasca ampliful intr-un regim de stand by (sa nu mai am deloc curent prin prefinali si finali), astfel incat atunci cand fac scurt pe iesire, ampliful sa se opreasca fara a-i taia alimentarea pana la resetarea manuala din buton. Protectie la componenta continua pe iesire am deja, cu releu.
 6. electricianul98

  Punere Leach Amp in stand by

  Va salut. Asa cum sugereaza si titlul, vreau sa stiu cum pot pune un amplificator "Leach Amp" in stand by fara a-i taia alimentarea. Ma intereseaza pentru o protectie la scurt circuit pe iesire (cand fac scurt la bornele boxei, amplificatorul sa intre in stand by si sa ramana asa pana la resetarea manuala). Schema (o stiti si voi) e cea de aici: http://leachlegacy.ece.gatech.edu/lowtim/ . Multumesc anticipat.
×

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.