Jump to content

Pringles

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pringles

 1. Daca cu placa la orizontal functioneaza centrala, inseamna ca ai un contact imperfect la placa...cauta cu atentie sa nu aiba lipituri reci. Uita-te si la mufe sa nu fie vreun fir oxidat si sa nu faca contact bine.
 2. Verifica semireglabil de 1-2M sa nu fie defect.
 3. Verifica termocupla de la letcon.
 4. Mai trebuie patru picioruse la cutie si aerisire montajului.
 5. De cu nu ati facut cresterea temperaturii in sensul acelor de ceasornic? E cam pe dos...sa cresti temperatura de la dreapta spre stanga.
 6. Treaba cu optocuplor am inteles ca este foarte ok...Djleco a experimentat-o si chiar o recomanda. Sa nu mai vorbim ca la trosnirea igbt-urilor nu se mai distrug atatea componente.
 7. Pe schema din pdf-ul tau lipseste un traseu...cel de la anodul diodei D2 catre catodul diodei D3 si anodul tiristorului...pe cablaj nu stiu daca lipseste traseul, deoarece nu l-am studiat. Schema pusa de @nel 65 este corecta...a ta nu. Si mai este o greseala in schema ta...cea care ti-a spus-o @nel 65...legarea cursorului potentiometrului. In schema ta rolul rezistentei de 330ohmi serie cu potentiometrul, este inutila...o strapezi cand cursorul potentiometrului ajunge la pinul ei. Modific-o si pune un pdf corect, sa nu descarce userii o schema cu defecte....cum am facut eu, de ma intrebam de ce nu merge montajul dupa ce am facut cablajul. In rest montajul este ok...eu trag maxim 8A...atat poate transformatorul.
 8. Schema este gresita.... Si cablajele la fel le-ai proiectat...dupa schema din pdf-ul pus de tine?
 9. In primul rand ai gresit rubrica unde ai postat. Ca sa nu mai "tremure" lumina ledurilor, ele trebuie alimentate cu tensiune continuua. Deci dupa tensiunea alternativa iti trebuie o punte redresoare si un condensator de filtraj. Astfel obtii plus-minus si poti alimenta ledurile linistit fara sa mai existe acel "tremurat" deranjant.
 10. Schimba toti condensatorii electrolitici din primarul si secundarul sursei de alimentare.
 11. O alta imbunatatire la un pistol de lipit romanesc; Se desurubeaza becul original de 6v impreuna cu suportul lui. Se monteaza o punte redresoare mica, se pune un condensator mic de 22-47uf (pentru filtraj intre plusul si minusul puntei) si o rezistenta de limitare a curentului pentru un led. Ledul sa fie de 1W/300mA la 3, 6V. Tot montajul se construieste miniatural (in aer) in locul becului Ledul va da o lumina alba, puternica, mult mai buna decat becul original. Eu asa am procedat!
 12. Gigolo...nu-ti place? Sunt destule femei cu cariera care in viata privata sunt praf. E o meserie si asta....imbini utilul cu placutul. Ca mai nimeresti si cate una de 60 de ani..ciubucul tau..iti faci meseria mai departe.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.