Jump to content

dan_e

Tehnium Azi
 • Content Count

  675
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

dan_e last won the day on July 22 2019

dan_e had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About dan_e

 • Rank
  Premium User

Profile Fields

 • City
  Romania

Recent Profile Visitors

12,756 profile views
 1. Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Totusi, e un simplu cablaj audio, slabe sanse sa fie vorba de control de impedanta pe traseele alea !!! Am vazut mai multa aparatura nu numai audio care au cablajele facute asa si tind sa cred ca motivul principal e cel subliniat de admin mai sus si citat de mine mai jos: Sunt cateva componente SMD, un circuit integrat, dar asta cred ca este lipit ulterior dupa lipirea pieselor THT. Ceea ce ma interesa pe mine si as fi vrut sa citesc, niste metode software sa faci asa ceva fara prea mari batai de cap, pentru ca, sa fim seriosi, ca sa faci poligoane pe fiecare terminal de traseu pcb, te apuca ... stiti voi ce!
 2. In manuale de service producatori de electronice prezinta imagini dupa cablajele imprimate ale produselor dar ce programe folosesc sa le traseze, pentru ca ma uitam de curiozitate pe un PCB de aici (de la o combina muzicala LG): https://imgur.com/Sev8n2P si observ forma traseelor catre pad-urile pieselor putin cam ciudata, adica nu e latimea constanta si ma gandeam ca asta nu merge in orice soft obisnuit - gen EAGLE - sau sunt soft-uri care imi permit sa fac cablaje ca alea si daca da, cum le spune ?
 3. Cum de la 1 la 5 digiti ? Parca era al cincilea digit, adica daca rezultatul e sub forma 0.0000 inseamna a patra sau ultima zecimala este nesemnificativa in masuratoare, nu? Eu asa inteleg. Mersi, as face eu un frecventmetru cu MCU dar nici nu stiu sa fac asta cap-coada si acum mi-ar trebui unul sa verific niste semnale (frecventa lor). Am facut comanda pe aliexpress de un frecventmetru asemenea celui recomandat de @remus68 Totusi, daca ai vreo idee de cod pe un MCU mai bun decat versiunile comerciale (sau altfel), deschide un topic. As fi bucuros sa-l dezvolt cu ajutorul tuturor de aici si poate iese la urma ceva mai bun. Sunt sigur ca astea din comert (sub forma de kit) au si plus si minusuri si daca reusim sa facem ceva ca sa elimine macar o parte din minusurile celor din comert facute in mare parte cu PIC-uri, atunci eu cred ca va fi un proiect apreciat de foarte multa lume, nu numai de pe la noi, nu?!
 4. Am vazut si eu pe banggood.com frecventmetrul asta: https://www.banggood.com/Geekcreit-DIY-Frequency-Tester-1Hz-50MHz-Crystal-Counter-Meter-With-Housing-Kit-p-1063307.html?rmmds=search&cur_warehouse=UK dar cred ca e la fel ca cel cumparat de tine: cica nu masoara frecventa la semnale mai mici de 3V !!!? Cred ca din cauza asta i-ai adaugat un AO cu gain variabil !!! Asa e ?
 5. Am gasit in comert mai multe aparate de masura care au posibilitatea de a masura frecventa. Pe mine ma intereseaza unul care masoara bine in domeniul 10 Hz ... 200kHz in mod special. LA unul dintre aparatele de masura am vazut ca este specificata asta: Frequency (Hz): 10Hz-220MHz ±(0.01%+5) Adica daca masor, sa zicem 10kHz, care este toleranta de masura (sau abaterea, cum ii spune!): 0,01 /100 x 10000 Hz = +/-1 Hz ??? Am calculat bine ? Si nu mai deschid un topic la microcontrolere, stie cineva o schema testata de frecventmetru care masoara bine, gen cu tolerante de masura gen +/-1 Hz ... +/-5 Hz ?
 6. A folosit cineva modulul urmator de la mikroe.com si daca da, ce pareri are ? Se merita ? https://www.mikroe.com/current-2-click
 7. Apropo de cumparaturi piese electronice, acum recent am vazut ca mivarom-ul a bagat limita de minim 300lei fara TVA per comanda !!! Uau! Un 100lei mai mergea, dar 300, prea de tot. Voi ce parere aveti ? Sau nu luati piese de la miva, eu mai iau si cred ca aproape orice electronist din Ro mai cumpara cate ceva de acolo!
 8. Mersi roadrunner. Interesant material video!
 9. Multumesc de raspunsuri. MCP3426 pare un ADC bun. As putea sa-l interfatez cu un Atmega8 si apoi cu un LCD 1x16. https://ro.mouser.com/ProductDetail/Microchip-Technology/MCP3426A1-E-SN?qs=sGAEpiMZZMvTvDTV69d2Qma422g6fGnNCgLbZjfay%2FY%3D Totusi, INA190 nu gasesc deloc pe la magazine de profil ? o alternativa de AO pentru citire șunt ? Si sa vad ce sunt sa aleg. Poate are cineva vreun exemplu de șunt !!!
 10. Se poate construi cu ajutorul unui MCU Atmel un ampermetru de precizie capabil sa citeasca corect 0,1mA pana la un amper ? Sau e nevoie de un ADC de 24biti extern ? Culegerea semnalului masurat am vazut prin mai multe documentatii realizata cu un amplificator operational in montaj diferential cuplat pe un șunt. Acest șunt e bine sa fie o simpla rezistenta sau un șunt dedicat si daca da, de care tip ? Si care este cel mai ieftin MCU Atmel care sa faca treaba asta si sa afiseze pe un LCD1x16 valoarea masurata ?
 11. Foarte utila o placa de asta. Merge folosita cu multe kituri de amplificatoare audio. Ma inscriu si eu pentru o bucata PCB de fabrica.
 12. Stiu ca ai experienta in programarea microcontrolerelor, deci ai putea incepe cu un MCU, apoi un traf de c-da si un 4 IGBT-uri in full bridge. Dar cred ca constructia transformatorului de iesire e nasoala si de asta intrebi, plus metoda de c-da a IGBT-urilor. E mult de munca dar s-ar merita reprodus D.I.Y dupa parerea mea doar asa ceva: Speedtec-200C LINCOLN ELECTRIC https://www.sculesiechipamente.ro/aparat-sud-speedtec-200c/ Tare as vrea sa vad cum au facut PFC-ul la invertorul ala !! Si nu numai asta. La bani aia merita reprodus dar daca e cu MCU, trebuie mult timp si rabdare numai la dezvoltarea soft-ului.
 13. scuze ca poluez topicul cu o intrebare dar a incercat vreodata cineva sa foloseasca un aparat de genul celui de mai sus ca sa lipeasca (sudeze in puncte) profile din aluminiu, de 1...2mm grosime ? Merge.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.