Jump to content

dan_e

Tehnium Azi
 • Content Count

  699
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

dan_e last won the day on July 22 2019

dan_e had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About dan_e

 • Rank
  Premium User

Profile Fields

 • City
  Romania

Recent Profile Visitors

13,026 profile views
 1. Deci portile logice din CPLD-uri sau FPGA-uri, sunt ca portile logice dintr-un automat programabil (daca vrem sa-l programam in FB)? Adica le configurez sa fac ceea ce doresti. Aici adaugam daca avem nevoie de blocurile dedicate (ex. de memorie externa) si gata programul! Partea asta am inteles-o! Sa inteleg ca portile logice din FPGA-uri, conexiunile intre ele, pot fi declarate in soft si in functie de anumite intrari (ex. starea unor senzori), sa activeze anumite legaturi intre portile logice ? Am inteles bine ? Ce platforma hardware pentru un hobist ca mine recomanzi, pe FPGA-uri si CPLD-uri ?
 2. Ma uitam zilele trecute pe net sa caut ceva informatii despre programarea FPGA-urilor sau a CPLD-urilor si ce nu am inteles eu bine, cand folosim asemenea chip-uri. Adica, nu pot spre exemplu sa fac cu ARM tot ce trebuie ? De ce sa am nevoie de FPGA-uri sau CPLD-uri, sau difera doar metoda de programare si cand alegem una, si cand alegem alta ? Pretul unui ARM e mai mic ca un FPGA sau CPLD ?
 3. Stie cineva daca exista vreun soft sau program care simuleaza reactiile chimice ? Adica, as vrea un soft care aduna hidrogen cu oxigen si sa dea egal = apa, matematic vorbind, ca la lectiile de chimie. Ma intereseaza ca sa prezint lucrul asta unui elev de clasa a saptea si chiar si pentru mine, informativ. Ati vazut un program care sa faca asa ceva ? Inclusiv sa descompuna anumite substante, deci si viceversa.
 4. Mersi. Deci pana la urma ar fi bine sa iau un etalon maxim 100mA si sa fac niste teste.
 5. In montaje cu microcontrolere suntem de foarte multe ori nevoiti sa folosim benzi FFC ca sa conectam un LCD sau un alt circuit electronic si nu prea am gasit informatii cu privire la curentul maxim admis pe aceste tipuri de pamblici sau benzi FFC. Gasisem pe net la un furnizor din China, un 100mA, sa fie valoarea maxima reala? Sau ati vazut documentatii unde se specifica ca benzile suporta mai mult curent! Ma refeream la astfel de benzi FFC (distanta intre pinii 1mm sau 1.27mm):
 6. Imi poate explica cineva cum functioneaza un BH2221FV = Standard 8bit 10ch・12ch Type D/A Converters - si ce echivalent pe piata are accesibil la pret si usor de gasit ?
 7. Mersi de raspuns. M-ai lamurit si eu care trageam sperante ca poate poate! Numarul encoderelor nu conteaza, nu il am definit momentan, vroiam sa stiu asa.. ca idee!
 8. A incercat vreodata cineva sa foloseasca un rotary encoder cu trei pini, simplu, pe intrarile ADC folosindu-se de facilitatea ADC (convertor analog-digital) ? Eu intreb asta din cauza ca mi s-a intamplat ca intr-o anume aplicatie sa folosesc TIMER-ele la altceva si sa nu pot sa le conecteaza la toate rotary encoderele disponibile si ma gandeam eu, asa novice cum sunt, poate ar merge interfatate rotary encoderele astea cu facilitatile ADC !!!
 9. Multumesc tuturor. Dupa o analiza mai indelungata am hotarat sa merg pe mana unui 74HC138.
 10. Caut un circuit integrat cat mai simplu, CMOS, din seria asta, care sa aiba doi sau trei pini de intrare si intre 5 si 10 pini iesire (cel putin 5 iesiri). Si as vrea ca iesirile sa fie capabile sa suporte 5...10mA. Adica, secventele de intrare o sa fie ceva de genul, daca sunt doi pini intrare 11, 01, 00 sau trei pini 111, 110, 100, 011,001 iar iesirea de cel putin 5 pini sa devina pe rand 00001, 00010, 00100, 01000, 10000. As putea sa fac cu un MCU treaba asta dar deja am MCU-ul si nu mai am pini disponibili !
 11. Nu cumva e o greseala in comentariul tau citat mai sus ! Adica, citeste (1) si mai sus scrie Write(2), dar ai spus ca citeste adresa nr.2 !!
 12. Acum am inteles sa zic in proportie de 90%. Multumesc mult roadrunner. 1. adresa asta 0xA0 o gasesc in datasheet-ul piesei electronice cu care vreau sa comunice microcontrolerul sau este universala ? Ma refer la randul asta: Soft_I2C_Write(0xA0); // Address PCF8583, see PCF8583 datasheet - Tranzactie de scriere a cipului cu adresa A0 de pe bus 2. atat la scriere cat si la citire trebuie scris randul de mai sus plus randul de mai jos? Soft_I2C_Write(0xA1); // Address PCF8583 for reading R/W=1 - aici il informam pe PCF8583 ca citim, daca te uiti e A1 in loc de A0 adica ultimul bit e 1 (RD=1) 3. daca vrem sa scriem in loc sa citim de la adresa 2 - codul de mai jos - cum procedam? Soft_I2C_Write(2); // Start from address 2 - Informeaza PCF8583 ca urmeaza sa fie citit de la adresa 2 - seteraza pointerul de citire din PCF
 13. Nu cred ca ma complic cu cod. Incerc ceva simplu, exemplul tau, cum gasesc niste piese la indemana si implementez dupa starea de urgenta ca nu am montajul la mine, e undeva la tara. mersi tuturor
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.