Jump to content

dan_e

Tehnium Azi
 • Content Count

  654
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

dan_e last won the day on March 18 2016

dan_e had the most liked content!

Community Reputation

9 Neutral

About dan_e

 • Rank
  Premium User

Profile Fields

 • City
  Romania

Recent Profile Visitors

12,251 profile views
 1. Ma intreba cineva acum vreo 2 saptamani in urma daca ar fi bine sa invete programare MCU-uri Atmel AVR folosind platforma Arduino sau este mai bine direct ? Eu nu folosesc Arduino, am incercat pe vremuri ceva dar nu pot sa-i dau un raspuns concret in ambele privinte si din cauza asta cer tuturor ajutor aici. Deci, Arduino e ceva cum au sarbii de la Mikroelectronica (mikroe.com) sau e cu totul altceva ? Si care sunt avantajele si dezavantajele unei programarii obisnuite cu Atmel Studio si una cu Arduino. Stiu ca Arduino are si un bootloader dar cat de important si util este un bootloader? Asadar, cum priviti voi aceste medii de dezvoltare aplicatii cu AVR-uri ? Si ce ii recomandati unui incepator, cu ce sa inceapa ?
 2. In ultimii ani au aparut pe piata diverse tipuri de microcontrolere si ARM-uri de la diversi producatori, dar la ora actuala care device-uri sunt mai potrivite spre exemplu la constructia unui PLC cu 16intrari -16iesiri sau in automatizarea unui lift de persoane ? Cu siguranta tehnologia a evoluat, fata de anii '90, si acum foarte multi producatori merg chiar si in aplicatii relativ banale pe ARM-uri de 32bit. Am auzit ca sunt si producatori asiatici mai putini cunoscuti pe la noi care incetul cu incetul vor sa intre pe piata europeana. Cum vad programatori de device-uri aceasta atitudine ? Credeti ca ARM-urile Atmel sau PIC vor mai ramane mult la putere ?? Sau sunt altii cu greutate mai mare in domeniu care deja spun ceva si nu vedem noi romanii !!!
 3. Citeam pe net ca ar fi o diferenta de performanta intre convertoarele analog-digital din microcontrolere Atmel si cele din PIC-uri. Voi ce ati auzit / constatat ?
 4. De ce in schema sursei de alimentare ai facut reglabila iesirea de 440V ? Care este scopul ? Observ iesiri separate de 440V pentre canalele L si R ?
 5. Am citit recent o stire legata de treizeci de ingineri cu diplome false, descoperiti la Universitatea de Constructii din Bucuresti. Uau! Am zis ca nu citesc bine! https://adevarul.ro/educatie/universitar/treizeci-ingineri-diplome-false-descoperiti-universitatea-constructii-bucuresti-1_5c6aaba3445219c57e4b4714/index.html Domnilor, unde a ajuns invatamantul romanesc dupa atata timp ? Cel liceal a tot fost cosmetizat in fel si chip, nu stiu daca avem vreo facultate de top in Romania desi pe la televizor vad o gramada de stiri legate ca ce promotii de medici ies in fiecare an pe bancile facultatilor si spitalele inca mai au deficit de medici pe anumite specializari. Pe cealalta parte multinationalele se plang ca nimeni nu vrea sa munceasca pe salariu minim sau chiar de doua ori salariul minim. Scoli profesionale nu mai avem. Deci, incotro se indreapta invatamantul din RO ?
 6. E vorba de o putere de max 100W/canal. Dar nu asta e important, cautam musai conectorii de aia. Pana acum nu am gasit nimic!
 7. Multumesc dl.petru Am inceput sa dau o cautare pe site-uri gen farnell.com la conectorii de iesire (mama si tata) si pana nu am gasit nimic la fel ca cei din imaginile de mai sus. Rog toti utilizatori, cand au timp liber, sa caute pe diverse site-uri de profil. O sa fac si eu asta dar daca suntem mai multi, avem mai multe sanse sa gasim conectori astia. Totusi, e posibil sa fie niste conectori personalizati de Panasonic ? Voi ati intalnit / vazut cazuri asemenea ?
 8. Multumesc dar ce codificare au conectorii astia in magazin ??? Tocmai rasfoiam catalogul farnell sau tme.eu si nu stiu sub ce termeni sa-i caut ?!
 9. Ma ajuta cineva cu o imagine cu conectori care duc la boxe audio de la un sistem Panasonic SC-AKX710 ? Am auzit ca la fiecare boxa ar duce patru conductoare dar nu asta ma interesa, ci tipul conectorilor pe care as vrea sa-i cumpar din magazin (sa vad de unde, poate imi dati o idee) si sa-i folosesc la altceva, poate un soundbar ma gandesc, nu stiu dar vreau musai conectori respectivi. Citeam pe net ca sunt foarte rezistenti, sunt ceva nou pe piata (!) si merita folositi in audio. Cine ma ajuta ?
 10. In cazul meu nu merg descarcate atasamentele !!! Am apelat topicul cu scheme de amplificatoare audio si nu merg descarcate atasamentele !!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.