Jump to content

Ravenash

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Ravenash

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • City
  Bucuresti
 1. Multumesc, voi face asta. Dar as vrea sa stiu totusi daca imi poate explica cineva fenomentul de a avea 2 terminale cu rezistenta infinit intre ele, de la bobine separate, cu diferenta de potential. Cum se intampla asa ceva ? Edit : A mers, am 60V la capete , dar tot sunt foarte curios cum legand doua fire cu potential intre ele nu fac artificii
 2. Salut, Se intampla un fenomen care mie mi se pare ciudat pentru ca nu il inteleg cu un transformator. Ideea este urmatoarea : este specificat ca are 2x30V in secundar, dar fara punte mediana, si eu doresc sa ii fac punte. In mod normal, stiu ca leg doua fire care au diferenta de potential 0 intre ele si aia e. Dar la acest traf nu se intampla asa. Iata masuratorile inainte sa leg : 4 fire -> albastru1-alb1-albastru2-alb2 Intre albastru1 si alb1 am evident 30 V, la fel si intre albastru2 si alb2. Intre albastre am 0V si nici continuitate, intre albe am 0V si nici continuitate. Problema : intre albastru1 si alb2 si intre albastru2 si alb1 am tot 30V !!! Desi este evident ca sunt 2 bobine diferite, fara nici o legatura. Spuneti-mi va rog cum este posibil asa ceva , si ce fire trebuie sa leg (daca se poate face ) pentru puntea mediana. Multumesc !
 3. Am reglat curentul de mers in gol, la cald este 55 mV ( 85mA ). Milarepa, nu am eu foarte multa experienta dar sunt destul de sigur ca fiecare etaj foloseste ambele infasurari :) Schema sursei de alimentare este exact ca cea de aici ( dar cu conzii de valori mai mici ) : http://www.electro-tech-online.com/imgcache/10973-psu.jpg Multumesc RR, am sa incerc sa gasesc o metoda sa ii fac acel sweep neavand osciloscop ( poate cu sugestia ta cu diodele )
 4. Transformatorul este 24-0-24 (36.V x 2 dupa redresare ). Momentan am doar un etaj conectat, la un traf de 120 VA ( sub 150 VA recomandati, dar nici nu il dau foarte tare cat este in teste, deci teoretic ar trebui sa fiu safe ). Atasez si niste poze cu configuratia de test, poate puteti remarca o problema evidenta pe care eu nu am experienta sa o sesizez Link 1 Link 2 Link 3
 5. Va multumesc pentru sugestii. Intrebarea e ce fac in cazul in care constat ca anumite frecvente sunt favorizate. Reglez din preamplificare sau pot modifica ceva la design pentru a le reduce fara a le afecta pe restul ?
 6. Tocmai am terminat contructia arhi-cunoscutului amplificator P3A de la Rod Elliot, in urma feedbackului pozitiv de pe internet, si din nefericire sunetul este sub asteptari. Cel mai probabil acest lucru se datoreaza unor componente folosite, dar nu imi dau seama care. Principala problema este ca sunetul este foarte "bright", agresiv. Cautam un sunet cald,natural. In acest moment, amplficatorul are o transparenta excelenta a instrumentelor, control bun si se descurca cu toata banda de frecvente de la bass adanc, puternic la inalte. TOTUSI, sunetul este foarte "tare", foarte agresiv, ca si cum ar tipa. Este foarte obositor de ascultat pe perioade mai lungi de timp. Cred ca mediile sunt aduse prea tare in fata ( am mai observat acest comportament la puternicul Pioneer A-878, motivul pentru care l-am schimbat cu Onkyo 8870 care are un sunet FOARTE cald ) Am folosit valorile exacte din design, cu componente de f buna calitate. Toti condensatorii nepolarizati sunt de polipropilena ( WIMA pentru 100pF si 100nF ), rezistente cu toleranta 1% de la Welwyn. Tranzistorii finali sunt MJL21193/4 , originali, de la Farnell, driverii sunt BC139/140 ca in schema si ceilalti BC546, tot conform schemei. Problema mea principala pare a fi C1, amplificatorul de cuplaj de pe intrare. Am folosit un Vishay, polipropilena, 4.7 uF ca in schema, la 150V. Este foarte mare ca dimensiuni, si este destul de apreciat online in audio. Totusi, am senzatia ca el este vinovat pentru sunetul agresiv, "urlat". Mentionez ca nu folosescnici un preamplificator in acest moment, input-ul vine direct din placa de sunet a PC-ului, dar acelasi lucru fac si cu Onkyo-ul si aceste este mult mai cald. Ar putea rezolva un preamp problema ? Per total, va rog mult, daca imi puteti da niste sugestii sa fac acest amplficator sa sune mai cald, mai relaxant de ascultat. Am atasat si schema , desi este foarte populara si probabil multi o stiu deja. Va multumesc anticipat.
 7. Poti verifica daca este schema de vina pentru curentul continuu pe boxe, facand o simulare de circuit inainte. Iti recomand http://www.falstad.com/circuit/, unde iti poti face circuitul direct online in cateva minute, pui o rezistenta de 8 ohm in loc de boxa si monitorizezi semnalul pe rezistenta la final, pentru a vedea daca este sinusoidal sau nu.
 8. O mentiune la filtraj. Mai multi condensatori in paralel dau rezultate mai bune. De exemplu , 3 condensatori de 3300uF pe ramura de alimentare vor da rezultate mai bune decata 2 condensatori de 4700 uF, desi capacitatea totala este aprox egala. Pentru explicatia acestui fenomen puteti cauta pe Google articolul lui Rod Elliott legat de surse de alimentare.
 9. Daca totusi va hotarati sa dezvoltati un amplificator pe tranzistori TO3, aveti foarte mare grija de unde ii cumparati. Este invadata Romania, chiar la firmele cele mai cunoscute, de tranzistori TO3 ( MJ15022/3 , 2N.. etc. ) contrafacuti. Caracteristicile lor sunt mult mai slabe decat cei originali ( hFE mult mai mic ) si nu rezista nici la temperatura. Mi s-a intamplat chiar sa primesc tranzistori complementari in care NPN sa fie original si PNP sa fie contrafacut.
 10. Amplificator de 1500W, modificabil pana la mult mai mult http://sound.westhost.com/project117.htm
 11. Salut, Abia mi-am facut cont pe forum si nu ma lasa inca sa dau PM caci nu am 5 posts. Poti te rog sa imi spui daca mai ai 2 PCB-uri, as dori sa le cumpar. Si o metoda de contact ? De asemenea, m-ar interesa unde ai gasit sa cumperi cele 2 radiatoare ? Mersi !
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.