Jump to content

Milarepa

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Milarepa

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • City
  Oradea
 1. In acest caz e o problema cu afisarea. Sub numele meu vad "status avertisment", si inteleg ca statusul e avertisment.
 2. Observ ca am primit warning! Tipic pt Romania! Daca avem elite sa le sanctionam! Mai bine sa ne umplem de guralivi care nu pun mana sa faca nimic!
 3. @roadrunner Am proiectat si realizat cablaje cu piste de 0.12(nu am masurat latimea pistelor dupa, dar nu erau intrerupte nici scurtcircuitate). Daca asta e atac personal sunt vinovat! Daca stiam ca e imposibil asa ceva nu as fi indraznit sa va ofensez. Nu sunt sinugurul care va ataca personal: http://www.edn.com/electronics-blogs/all-aboard-/4429566/Homemade-PCBsAcest domn a realizat trasee de 2 mils. Traseele au iesit turtite, dar asta nu din cauza corodarii, ci din cauza metodei de transfer. Anuntati-l repede ca asa ceva e imposibil, ca daca nu stie mai face. Si dati-i si un warning sa se invete minte!
 4. Informatiile pe care le-a dat nu sunt utile. Prima data a sugerat ca trebuie o instalatie scumpa, adica a decurajat. Se poate face cablaj de calitate cu bani de buzunar. Apoi a spus niste prostii care nu se aplica decat la cipurile de circuite integrate, tot asa, sa descurajeze. Normal ca l-am indreptat! Daca ramanea intrebarea cu latimea pistelor intrebare, nu deducea orice vizitator fara experienta ca nu s-a primit raspuns pentru ca e imposibil? Circuitele electronice nu sunt periculoase, deci nu e neaparata nevoie sa descurajam incepatorii. Domnul Roadruner a experimentat in tinerete(tot respectul pentru acele realizari), dar acum in mod subconstient vrea sa pastreze avansul fata de incepatori descurajandu-i. Asta nu e frumos!
 5. Nu sunt suparat pe nici o persoana. Sunt extrem de nemultumit de faptul ca nu se prea experimenteaza dar se vorbeste, si nu la intamplare ci asa ca sa sperie pe cei care ar dori sa faca ceva! Acest forum e public si e citit si de persoane care sunt hotarate sa faca ceva. Ma deranjeaza sa stiu ca astfel de cititori sunt descurajati de la bun inceput. Cred ca ideea forumului e ca incepatorii sa fie incurajati macar, daca schimbul de experienta nu e posibil!
 6. @roadruner Se vede ca ati lucrat doar cu componente discrete si nu aveti pic de experienta cu SMD! Efectul de trapez se produce la dimensiuni mult mai mici, si aici ma refer la circuite integrate. Ati vazut cat de mic e un circuit integrat modern? Ei bine, sa stiti ca inauntru sunt straturi care au fost corodate! Prin urmare nu imi spuneti mie ce am experimentat practic, pentru ca stiu mult mai bine decat dvs!
 7. Dupa cum spuneam, practica ne omoara! Am corodat fara absolut nici o problema trasee de pana la 0.12 mm! Daca ati fi incercat si dvs nu ar mai fi trebuit sa intrebati, si e vorba de o treaba de 5 min!
 8. Sau mai simplu si mai eficient(ca de obicei, practica ne omoara):
 9. Probabil a spus oxidare in loc de corodare. In cartile mai vechi scrie de acid clorhidric. Daca vrei acid poti cumpara de la magazin auto acid pentru baterie, deci gasesti acid. Daca vrei sa corodezi cuprul ia clorura ferica. E mai bine daca freci usor cu buretele peste cupru. Merge repejor si nu faci risipa de clorura. Si pentru corodare nu trebuie unsa placa cu nimic.
 10. Pai am scris ca nu e aceeasi. Si l-am indepartat cu spalatoarea de sarma, ca nu o sa stric bunatate de acetona distilata!
 11. Am corodat o placa mai veche, la care am presat prea tare pentru concentratia de acetona. Pistele sunt mult mai apropiate decat la cea stantata corect. Am evidentiat cu rosu cuprul din dreptul gaurilor pt mufa USB. Se vede clar pana unde poate merge latimea pistelor! Corodarea pistelor e cea mai mica dintre probleme, nu pt asta trebuie sa va faceti griji. Si grosimea stratului nu conteaza, eu folosesc ce apuc.
 12. Nu am spus ca circuitele lui nicksound nu sunt bune. Sunt facute cu componente discrete si calitatea ii permite si SMD pana la 0602. Spuneam ca metoda mentionata nu e utilizabila pentru SMD mai mici. Mai spuneam ca nu se poate descurca "usor" cu trasee de 0.25mm cum pretinde acel prezentator ca sa ademeneasca incepatorii. Utilizarea acestei metode pt SMD e o bataie de cap precum demontarea-montarea unui aparat intr-o carcasa stramba sau inghesuita. Nu e o metoda pe care sa o sugerez unui incepator. Nicksound o stapaneste pt ca a facut un efort serios, la care multi nu sunt dispusi. Intentia nu a fost sa il "agresez" pe Nicksound, ci sa prezint o alternativa mai accesibila incepatorilor. Imi cer scuze daca am fost incisiv la adresa lui Nicksound, nu asta a fost intentia. Poze dupa corodare o sa pun azi sau maine seara.
 13. Mai adaug ceva poze la rezolutie redusa(vad a oricum aceasta se ajusteaza automat). Circuitul e o interfata audio USB 2.0, bazata pe PCM2902C, 48kHz frecventa de esantionare si rezolutie de 16 biti:
 14. Pun aici doar poza finala, pt ca nu as renunta la rezolutie. Multumesc de ajutor flomar! Poza asta e inainte de aplicarea acetonei (putina acetona este si pe cauciuc, deci e undea pe la gradatia de 40, si placa e de 4.7 cmx 7.1 cm):
 15. Nu reusesc sa pun poze! Vad doar o optiune pt link URL!
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.