Jump to content

outtek

Members
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

outtek last won the day on July 4 2018

outtek had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

About outtek

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • City
  Ploiesti

Recent Profile Visitors

356 profile views
 1. Salutare donpetru, C8 de 100pF care este mentionat fie de polipropilena fie ceramic la 500V , tensiunea de lucru din ce observ nu e cazul sa o alegem mai mare de 100V, eu am de 100V deja de polipropilena, ar trebui sa fie foarte ok la 100V. Corectati-ma daca gresesc. Cele de 10nF in schema se mentioneaza la 100V dar in lista de piese la tensiunii mult mai mari ce ar fi ok de folosit ca intr-adevar la 100V este suficient a se folosi. E vreun motiv de ati mentionat la tensiunii mai mari de lucru? Multumesc.
 2. Acel LM2901N se poate inlocui presupun fara probleme cu LM2901D , aceeasi capsula ca din ce am vazut N este cu pini TH, si D este surface mount. Multumesc.
 3. Salutare donpetru, pentru ce tranzistoare MJ 340/350 ar fi recomandate radiatoare in acest amplificator, in afara de cele doua evidente de pe silkscreen( ce model anume ati folosit?). Tranzistoarele BC trebuiesc neaprat sa fie c3l3 cu terminatia C ( hfe mare) sau putem folosi si B-urile sau care ar fi valoarea hfe recomandata? Multumesc anticipat.
 4. Seara buna, am rezolvat problema , se pare ca nu avea absolut nimica montajul ci comutatorul de test folosit cu doua pozitii care din ceea ce am observat comuta temporar si imperfect cel putin spus. In orice caz functioneaza corect asa ca sa fie invatare de minte sa verific pana si ultimul element de circuit folosit daca chiar este fuctional. O seara buna.
 5. Salutare, si in cazul meu de la ce poate sa apara acel efect? Tensiunea mai redusa de pe acel zener? Multumesc.
 6. Salutare donpetru, cumva R53 trebuia sa aibe alta valoare, am observat ca este cam aceeasi schema ca la SA100C, acolo avea 4.7K in loc de 22K, posibil sa fie o greseala in lista de piese la valoarea aceasta ? Multumesc si astept raspuns.
 7. Salutare donpetru, o intrebare tensiunea de 13.3V pe dioda zener de 24V avand in vedere ca la asamblare am masurat rezistoarele , tranzistorii...etc s-ar putea datora unei diode zener defecte? Acele condensatoare de 220uF si 100uF sunt bune (Panasonic FC uri de impedanta redusa care leam avut deja achizionate anterior acum vreun an, nu se incalzeste nimica , ledul de stare se aprinde initial brusc ok dupa care este mai chior si releul nu anclaseaza, la bornele releului valoarea tensiunii este foarte mica, tranzistoarele le-am verificat inainte si erau ok. Ce ar putea fi ( zenerul folosit este un bzx85c24v nu zpy24, nu ca ar fi atat de relevant in acest circuit...) Multumesc, Florin
 8. Salutare donpetru, comutatorul acela dublu din documentatie care este gresit , ca inlocuitor corect am putea folosi acest model : PN22SJNA03QE , daca gresesc sa ma corectati. As sugera sa modificati si Pdf-ul atasat in forum sa nu comande alti colegii de forum din graba, neatentie, ceva gresit ( eu ma numar printre acestia din pacate :(( , asta e acum ) . In privinta operationalelor sa inteleg ca OPA2134 ar fi cel mai recomandat , si 5532 ar fi cel cu performante ceva mai slabe in implementarea de fata? Intreb deoarece diferenta de cost este semnificativa intre cele doua. Locul lasat pentru radiator are la baza vreun model anume deja fabricat? sau va trebui sa gasim ceva care se potriveste sau sa il facem sa se potriveasca ? Multumesc si o seara buna.
 9. Salutare, ce fel de conector Speakon ati folosit deoarece din ce am cautat pe TME nu ar fi cel mentionat in documentatie sau nu am cautat eu destul de bine. Multumesc.
 10. Salutare, ma inscriu si eu la 3 bucatii (adica pentru necesarul de doua canale si un PCB de rezerva 🙂 ). Multumesc.
 11. Salutare Viobio, inca nu am inceput proiectul, am adunat o parte din componente, din pacate mai greu cu timpul in ultima jumatate de an dar sper sa incep constructia pana la sfarsitul anului, marea mea problema o constituie carcasa, as fi interesat sa stiu unde a fost carcasa aceea taiata cu laser din otel si cam cat ar costa ? Fara carcasa e cam dificil sa te bucuri de el 🙂 . Multumesc mult.
 12. Salutare Nick, e ok din ce vad in poze, mersi mult , arata bine 😉 . Donpetru puteti expedia cablajele daca doriti luni, o sa va mai achit inca doua exemplare astazi , deci in total osa fie de trimis 5 PCB -uri sau 6 daca se aplica promotia din forum. Am transmis si plata pentru cele doua PCB uri suplimentare astazi. Multumesc mult, Florin
 13. Salutare, si o scurta intrebare , voi presupune ca pentru intrarile posibile conectorii alesii odata lipiti pe PCB vor fi la acelasi nivel? Adica nu va sta unul mai sus unul mai jos, sincer nu ma deranjeaza sa pun cabluri audio ecranate catre acestia si sa ii prind pe panoul din spate. Inca nu am apucat sa comand componentele si conexiunea nu prea imi permite sa navighez si sa descarc pdf acelor conectori ca sa imi dau seama de cum se vor potrivi daca ii lipesc direct pe cablaj si cablajul sa stea prins pe panoul din spate. Multumesc de raspuns, Florin
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.