Jump to content

outtek

Members
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

outtek last won the day on July 4 2018

outtek had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

About outtek

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • City
  Ploiesti

Recent Profile Visitors

446 profile views
 1. Salut, as fi interesat de un set la 90 de lei. Mersi, Florin
 2. Multumesc de raspuns, ok ramane sa le las asa in cazul asta acele optocuploare ca intr-adevar acea jonctiune nu vede in acel circuit 35V si voi instala semireglabilul de 10k exact cum am mentionat, adica cu cursorul cat mai departe de GREF3. Presupun ca daca depasim cu cativa volti cei 100V pe latura nu e mare problema? Intreb deoarece as avea pentru test o sursa in comutatie care debiteaza aproape +/- 110V. Momentan nu dispun de cantitatea necesara de 2SC/2SA dar am versiunea noua TTA/TTC. Daca inca se doreste achizitie de grup la MJ-uri eu ma inscriu inca de acum. O seara buna tuturora. Florin
 3. Salutare inca odata ­čÖé , referitor la optocuplorul mentionat PC817, eu am din nefericire o varianta de la Sharp la care este mentionata Uce =35V nu 80V cum e in documentatie ( in graba am apucat sa ii si lipesc pe placa ­čś× , sper sa nu fie cazul sa ii scot ), sa inteleg ca nu il pot folosi? Semireglabilul de 10K in documentatie se mentioneaza ca trebuie lasat la valoare maxima, cumva vreti sa spuneti ca trebuie dus cursorul cat mai departe de masa (GREF3) ? Multumesc, Florin
 4. Multumesc mult, cred ca am balarit textul scris, acum citind-ul pe calculator este cam indescifrabil ­čÖé , dar se pare ca ati inteles, ca sa sumarizez , Q15 va fi MJE, cele doua cu amprenta de radiator pot fi MJE, si restul se pot inlocui cu seria 2SC/2SC, binenteles cu exceptia lui BD140 , 15032 si 15033 si celor finale de putere :). Apropo pentru cei care cauta seriile 2SA si 2SC mentionate in documentatie si nu le gasiti de la vanzatorii reputabili orientati-va catre KSA si KSC ca sunt identice si in productie inca, asa ca nu riscatii sa luati nimic contrafacut daca luati de la mouser, RS sau distribuitorii mari. Mersi inca odata, donpetru.
 5. Salutare donpetru, deci cele mentionat3 sunt corecte din vad, o nelamurire am, Q15 se prinde de radiator care il recomandati ca ar fi mai ok sa nu fie un MJE, Q25 si Q12 neaparat MJE ca si cele care necesita radiatorul mic, o intrebare stupida poate dar de ce Q15 este montat pe radiatorul mare? (superdioda) . Care este cel superdioda in acest caz, stiu intrebare stupida dar ramasesem cu impresia ca 25 si 12 nu ar fi superdioda, acestea nu vor veni in contact cu radiatorul mare din ce se poate deduce din layout-ul cablajului. Am montat pentru R77 si R2 doua de 10K/3W, daca il voi alimenta la mai mult de 70V, probabil aproape de 80V asa cum ontrebasem anterior ar trebui sa fie ok, ceva mai multa cakdura de la zenere si acest grup de rezistoare, sper ca nu va afecta prea mult fiabilitatea. Multumesc, Florin
 6. Salutare donpetru, C8 de 100pF care este mentionat fie de polipropilena fie ceramic la 500V , tensiunea de lucru din ce observ nu e cazul sa o alegem mai mare de 100V, eu am de 100V deja de polipropilena, ar trebui sa fie foarte ok la 100V. Corectati-ma daca gresesc. Cele de 10nF in schema se mentioneaza la 100V dar in lista de piese la tensiunii mult mai mari ce ar fi ok de folosit ca intr-adevar la 100V este suficient a se folosi. E vreun motiv de ati mentionat la tensiunii mai mari de lucru? Multumesc.
 7. Acel LM2901N se poate inlocui presupun fara probleme cu LM2901D , aceeasi capsula ca din ce am vazut N este cu pini TH, si D este surface mount. Multumesc.
 8. Salutare donpetru, pentru ce tranzistoare MJ 340/350 ar fi recomandate radiatoare in acest amplificator, in afara de cele doua evidente de pe silkscreen( ce model anume ati folosit?). Tranzistoarele BC trebuiesc neaprat sa fie c3l3 cu terminatia C ( hfe mare) sau putem folosi si B-urile sau care ar fi valoarea hfe recomandata? Multumesc anticipat.
 9. Seara buna, am rezolvat problema , se pare ca nu avea absolut nimica montajul ci comutatorul de test folosit cu doua pozitii care din ceea ce am observat comuta temporar si imperfect cel putin spus. In orice caz functioneaza corect asa ca sa fie invatare de minte sa verific pana si ultimul element de circuit folosit daca chiar este fuctional. O seara buna.
 10. Salutare, si in cazul meu de la ce poate sa apara acel efect? Tensiunea mai redusa de pe acel zener? Multumesc.
 11. Salutare donpetru, cumva R53 trebuia sa aibe alta valoare, am observat ca este cam aceeasi schema ca la SA100C, acolo avea 4.7K in loc de 22K, posibil sa fie o greseala in lista de piese la valoarea aceasta ? Multumesc si astept raspuns.
 12. Salutare donpetru, o intrebare tensiunea de 13.3V pe dioda zener de 24V avand in vedere ca la asamblare am masurat rezistoarele , tranzistorii...etc s-ar putea datora unei diode zener defecte? Acele condensatoare de 220uF si 100uF sunt bune (Panasonic FC uri de impedanta redusa care leam avut deja achizionate anterior acum vreun an, nu se incalzeste nimica , ledul de stare se aprinde initial brusc ok dupa care este mai chior si releul nu anclaseaza, la bornele releului valoarea tensiunii este foarte mica, tranzistoarele le-am verificat inainte si erau ok. Ce ar putea fi ( zenerul folosit este un bzx85c24v nu zpy24, nu ca ar fi atat de relevant in acest circuit...) Multumesc, Florin
 13. Salutare donpetru, comutatorul acela dublu din documentatie care este gresit , ca inlocuitor corect am putea folosi acest model : PN22SJNA03QE , daca gresesc sa ma corectati. As sugera sa modificati si Pdf-ul atasat in forum sa nu comande alti colegii de forum din graba, neatentie, ceva gresit ( eu ma numar printre acestia din pacate :(( , asta e acum ) . In privinta operationalelor sa inteleg ca OPA2134 ar fi cel mai recomandat , si 5532 ar fi cel cu performante ceva mai slabe in implementarea de fata? Intreb deoarece diferenta de cost este semnificativa intre cele doua. Locul lasat pentru radiator are la baza vreun model anume deja fabricat? sau va trebui sa gasim ceva care se potriveste sau sa il facem sa se potriveasca ? Multumesc si o seara buna.
 14. Salutare, ce fel de conector Speakon ati folosit deoarece din ce am cautat pe TME nu ar fi cel mentionat in documentatie sau nu am cautat eu destul de bine. Multumesc.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.