Jump to content

outtek

Members
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

outtek last won the day on July 4 2018

outtek had the most liked content!

Community Reputation

9 Neutral

About outtek

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • City
  Ploiesti

Recent Profile Visitors

211 profile views
 1. Salutare Viobio, multumesc de informatii, deci sa inteleg ca: - renuntam la circuitul de stabilizare propus initial, practic simplificam schema ceea ce nu ma deranjeaza neaparat desi as fi preferat acea stabilizare dar acum depind de transformatorul disponibil ; - schema si componentele de pe placa amplificatorului raman cele postate de donpetru in documentatie la rubrica versiunea 2 clasa AB1 negativare fixa, nu ultraliniar bineteles cu tuburile finale schimbate spre versiunea mentionata de mine (seria KT...) si mentiunea ta de a uni pinii 4 si 5 la tuburile ECC82 si ECC83; - soclurile la tuburi ar fi de recomadat de ce tip? am gasit si eu cateva variante pe tube-town pentru tuburile din schema dar in urma experientelor avute de tine care ar fi de o calitate mai buna? ma refer la calitatea contactelor, cat de bine strans tin piciorusele acestor, etc.? as putea comanda direct dar nu as vrea sa comand ceva nu chiar grozav si sa aflu ca pentru o diferenta mica de pret as fi putut lua ceva mult mai ok 🙂 . - ce fire de legatura ar fi mai ok de folosit, cu conductor solid sau multifilar? nu as vrea sa folosesc cu conductor solid avand in vedere ca avem cablaje imprimate la acest proiect, sunt constient ca va trebui cel putin in zona de inalta tensiune sa aleg ceva cu izolatie corespunzatoare; Multumesc anticpat si sper sa nu fi spus vreo prostie in textul de mai sus, daca am omis ceva ceilalti membri de pe forum pot interveni pentru a avea toate detaliile corecte nu doar pentru mine dar si altii interesati de aceasta varianta.
 2. Salutare, viobio, deci avand in vedere cele spuse si ca sunt interesat de varianta cu performante ok dar si o viata mai lunga a tuburilor ma orientez catre varianta clasa AB negativare fixa, finalele pentru o putere mai maricica sa fie KT88 sau KT90. Daca se poate obtine la un procent ok de distorsiunii in jur de 40w sunt multumit. Pana la urma pentru alimentare sugestia ar fi sa folosim condensatoarele de 470uF la 450V sau doar de 150uF? Rezistoarele de putere folosite ar fi bine sa folosim de care compozitie pentru o mai buna functionare, durata de viata? Orice sugestia la alegerea componentelor este binevenita. Multumesc mult, Florin
 3. Salutare, avand in vedere ca sunt cateva variante constructive pe care le putem aborda si eu cel putin nu am avut ocazia sa aud prea multe amplificatoare pe tuburi daramite sa le cunosc si topologia sau ce tipuri de tuburi foloseau as avea o rugaminte la viobio sau donpetru, care dintre variante ar fi mai performanta, as inclina sincer spre cea cu KT88 sau EL34 in cazul in care bugetul nu ma lasa cu KT88, ce ne poate sugera mai pe scurt daca se poate viobio care sa nu necesite prea multe tatonarii cu componentele, urasc sa lipsesc piese extra pe un cablaj facut deja sa accepte o anumita cantitate si de aceea intreb. Deci ca sa sumarizez ce ne sfatuiesti viobio cu ceva avantaje si dezavantaje pentru fiecare varianta, de asemenea eu nu as vrea sa bobinez transformatoare de iesire si nici cel de alimentare (am vazut varianta cu acel 1650 de pe site-ul mentionat acea postare si mai degraba prefer asa ceva, la fel si un transformator de alimentare care se poate folosi direct cu placa de alimentare care o avem ). Multumesc mult, Florin
 4. Salutare donpetru, cum putem intra in posesia la schema si cablajele de la AV800? Multumesc.
 5. Salutare donpetru, au sosit alea, nu trebuia sa prindeti piciorusele la radiatoarele acelea :), era mai bine daca le lasat fara ele. Multumesc.
 6. Salutare donpetru, ati reusit sa expediatii cablajele? Si o intrebare pentru cei de pe forum, o sursa de radiatoare cu pret decent ar fi care? Multumesc anticipat.
 7. Salutare, nu e vorba de economie, este vorba de natura dielectricului , cel de 500v si cel de 1kV au dielectric cu stabilitate termica execrabila, mai exact Y5V, cel de 100v si cel de 200v era COG care este mult mai stabil in special ca se afla intre doua minicalorifere ( cele doua transistoare ). Acesta este motivulnpentru care intreb, cu mica de Cornell Dubelier nu pot folosi ca nu exista spatiu, nu vrea sa il lipesc pe spate asta daca cineva va sugera acest lucru. O sa il folosesc pe cel de 100pF la 1kV cu dielectrul mai slabut in cazul acesta. Multumesc.
 8. Salutare si inca ceva, acel 47pF sau 100pF , eu unul nu am de 500v, am decat de maxim 100v, din ce observ din schema el nu va vedea mai mult de atat. Ar fi ok sa il folosesc si pe acesta.
 9. Salutare donpetru, am reusit sa ma loghez pana la urma, o intrebare acel electrolitic de 1uF nepolarizat presupun ca nu ar fi nici o problema daca pun unul cu film : poliester sau polipropilena nu?
 10. Salutare, o intrebare in legatura cu cele doua optocuploare 817, eu am cateva perechi pe care scrie 817, fabricate de Cosmo dar mai este trecut si K1010B deasupra, m-am uitat la specificatii si teoretic ar cam trebui sa faca serviciu. Ar fi ok sa le folosesc donpetru sau nu? Multumesc.
 11. Salutare donpetru, in ce masura putem folosi mosfeti laterali in AV400? Multumesc anticipat?
 12. Salutare donpetru, eu am platit doar pentru modulul despre care s-a vorbit ca fiind 14 lei bucata (4 bucatii pentru protectie termica), set cu restul de cablaje de la SA100 nu imi sunt necesare, s-a mentionat ca mai sunt 4 bucatii disponibile si de aceea am mentionat ca acelea ma intereseaza. Multumesc.
 13. Salutare, eu am de gand sa folosesc un astfel de modul pentru un transformator de 600VA, intreb deoarece se pare un producator de transformatoare recomanda doua NTC-uri de 10A pentru 800VA. Multumesc.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.