Jump to content

Telectualu

Members
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Telectualu

 • Rank
  Membru
 • Birthday 06/22/1955

Profile Fields

 • City
  Bucuresti
 1. Am montat integratul si acesta functioneaza perfect. Se pare totus ca cele doua CI sint identice, mai putin acea litera G. Va multumesc. O seara buna.
 2. Multumesc de raspuns. Credeti oare ca este sigur sa-l folosesc la inlocuirea celui defect din Marantz PM-25 ? N-as vrea sa stric amplificatorul sau boxele din cauza lui.
 3. Salut cu respect pe toata lumea. Va rog frumos pe cei cu mai multa experienta sa ma lamuriti si pe mine daca cele doua CI de mai sus sint identice. Am cautat pe net schema celui cu G la urma dar nu am gasit nimic. Va multumesc anticipat. O zi buna va doresc.
 4. Multumesc pentru sugestie domnul Marian78 dar v-as ramine indatorat daca ati putea sa confectionati dumneavoastra circuitul respectiv-bineinteles contra cost. Va multumesc anticipat.
 5. Multumesc pentru sugestie domnul Zal. Cred ca asa voi proceda dar mai intii sa termin tot ce mai am de facut la el. O seara buna. P.S. De fapt mai am un amplificator Marantz PM-25 dotat cu TA7317P care functioneaza pe dos. Cupleaza instantaneu releul la pornire iar la intreruperea alimentari il decupleaza cu intirziere. Mi s-a sugerat ca ar fi de vina integratul. Dar sa termin Sanyo si dupa aceia ma voi ocupa si de acesta. O seara buna.
 6. Intradevar si mie mise pare cea mai buna solutie dar deocamdata ma depaseste putin tehnic cosnstructia. Daca are cumva cineva vreuna gata facuta sau recuperata de undeva as fii dispus sa o achizitionez, De asemeni este adevarat ca am achizitionat acest amplificator pentru a ma bucura de sunetul specific cu care am copilarit(ce vreti sint putin nostalgic dupa acei ani si mai am citeva "placi" si un pic-up vechi).Mai am sa ma ocup de preamplificator si am sa va tin la curent cu rezultatul final. Va multumesc inca odata pentru ajutorul acordat si va urez o seara placuta.
 7. Buna ziua . Intradevar cred ca am fost putin distrat si am confundat cadera de tesiune de pe cele doua rezistente din colector cu tensiunea de pe cele doua jonctiuni. Acum dupa circa jumatate de ora de de functionare in gol tensiunile sint egale pe cele doua rezistente de wataj.0,017V pe un canal si 0,009V pe celalalt. Radiatoarele sint total reci. Amplificatorul nu are nici un fisiit sau zgomot ciudat nici in repaus nici la oprirea lui. Credeti ca pot pune in paralel pe cele doua capacitati de filtrare cite o rezistenta de 1-2K/5W pentru grabirea descarcarii la oprire? Va multumesc.
 8. Caderea de tensiune pe cele doua rezistente de 0,5ohmi este urmatoarea: 0,025V pe jonctiunea PNP si 0,011V pe jonctiunea NPN. Finalul luat ca atare functioneaza EXCELENT, nu are nici un fisiit sau brum(a functionat la volum moderat 24h). Este totusi o singura problema. Datorita dublarii capacitatii de filtrare(4700mF in loc de 2200mF) la oprirea amplificatorului acesta continua sa functioneze inca vreo citeva secunde. Va rog sa-mi spuneti si mie cam ce metoda ar fi mai potrivita pentru a remedia acest inconvenient. Va mutumesc anticipat si va urez o zi buna.
 9. Meritul nu este al meu domnul Zal ci al unui multimetru(chinezarie bineinteles) cu betametru. Am gasit 4 buc. cu beta 370 sortati din gramada pe care o mai am. Boxele folosite sint niste miniaturi englezesti(Ditton 1 facute de Celestyon) cu 8ohmi/50w. Numai asa pot spune ca sunetul original al amplificatorului nu s-a schimbat cu nimic.Ascultat aproape de maxim radiatoarele se incalzesc bine dar nu cit sa arda, dupa care temperatura ramine constanta. Cred ca asa a fost dimensionat din fabrica. P.S. Cu scuzele de rigoare(m-am grabit un pic) pentru domnul Remus68. Cind ajung acasa diseara am sa masor si va spun care este caderea de tensiune pe cele doua rezistente. O zi buna va doresc.
 10. Va salut cu respect si va multumesc pentru ajutorul dat.Imi pare rau dar nu am cu ce sa fac fotografii, asa ca nu am la dispozitie decit ce am gasit pe net. Diodele D1...D4 sint introduse in niste gauri in radiator linga unul din finali si seamana cu tranzistorii Tr11...Tr14 in capsula de plastic ca o margica mica.Neavind rezultate satisfacatoare dupa ce am incercat diferite valori pentru R308(22K) am inlocuit Tr11...Tr14 cu BC251B si R308=10K.Tensiunea de ofset este acum citiva mV pe fiecare canal si fluctueaza putin. Am pus cite o rezistenta de 200ohmi in parelel cu D1 si D3 tensiunea de deschidere a finalilor fiind acum in jur de 550 mV, cu circa 15-20mV mai mare pe finalul PNP. Sint multumit pina acum mai ales ca sunetul a ramas neschimbat. Am alimentat finalul cu semnal din preul unui NAD 701 ca sursa folosind o placa Creative si citeva flac-uri. Pot sa va spun ca dupa urechea mea se aude chiar mai bine decit finalul NAD-ului. Ramine sa ma ocup de zgomotul din preu cind o sa am putin timp. Intretimp il las sa functioneze asa pentru PROBA de fiabilitate. Inca o data va multumesc si va urez o zi buna. P.S.Radiatoarele sint reci fara semnal si calde spre fierbinte(se poate tine totus mina pe ele) cu muzica.
 11. Multumesc foarte mult Zal.Diseara cind ajung acasa o sa ma ocup de ce mi-ai sugerat . Inca o data multumesc. O zi buna.
 12. Mai intii tin sa va spun bun gasit tuturor si sa va adresez rugamintea de a ma ajuta la readucerea in parametrii a unui Batrinel din 1970-Sanyo DCA-1400.Radiatoarele finalilor sint cam fierbinti chiar si in repaus cu toate ca sunetul este surprinzator de curat. Tensiunea de ofset este pe un canal 140mV iar pe celalalt 210mV. Daca cineva poate sa-mi spuna cam ce curent de repaus ar trebui la acest final si cum as putea sa-l reglez si de asemeni sa readuc tensiunea de ofset la normal m-ar indatora foarte mult. Mentionez ca am masurat piesele din final si nu sint iesite din parametri.Electrolitici au fost inlocuiti cu altii de buna calitate si sunetul a ramas neschimbat. De asemenea m-ar interesa cam ce tranzistor ar fi mai potrivit in locul celor 10 buc.2SC693 din preamplificator care au fisiit mare. In speranta ca poate aveti bunavointa sa ma ajutati va multumesc anticipat. O zi buna. DCA 1400.pdf
 13. Tensiunea intre pinii 3 - 6 este 14,5mV iar intre pinii 6 - 8 este 14mV Caderea de tensiune pe rezistenta de 0,33Ohm din pinul 3 catre masa este 14mV iar pe rezistenta pereche din pinul 8 catre masa este 13,7mV. Am masurat pe un singur canal. In legatura cu a doua chestiune pot sa va asigur ca nu am putut gresi integratul deoarece STK8250 are 10 pini iar STK8250II are 12 pini. Integratele au fost cumparate din Cehia cu 24 Dolari bucata din magazin (am bonul) dar nu pot garanta ca sint originale Sanyo. Cred ca la sfirst de saptamina am sa scot integratele sa masor rezistentele.As fi tentat sa le inlocuiesc cu MOS-FETuri la o sugestia mai veche a dumneavoastra Donpetru.Va multumes mult pentru ajutor.
 14. Stie cineva cum pot inlocui circuitul din atasament cu elemente discrete ? Va-s fi indatorat daca ma-ti putea ajuta cu o schema. Am citeva perechi de IRFP240-IRFP9240 si as dori sa stiu daca se pot folosi. Va multumesc. STK8250.pdf
 15. Multumesc pentru promptitudine Donpetru. Incep prin a preciza ca nu am posibilitatea masurarii exacte a temperaturilor iar fotografiile sint ale amplificatorului in cauza.De asemenea va pot spune urmatoarele: Rece inseamna temperatura camerei iar cald deja se simte cu mina aproximativ mai mult decit temperatura corpului. De la pornire in circa 20-30min (fara semnal) se poate tine mina cam 30sec.Aceasta temperatura se regaseste pe toate componentele amplificatorului final (9 tranzistori+STK) si toate componentele sursei de alimentate+traf. Tensiunea de alimentare nu este perfect simetrica fiind mai mare cu 0,5v pe + si nu stiu cum o pot regla (nu exista nici un reglaj pentru sursa.Am tinut amplificarea la jumatate cu semnal iar temperatura a crescut semnificativ. Totus functionarea este buna (dupa urechile mele) inclusiv protectiile.Pot sa va asigur ca integratele fac un bun contact termic cu radiatorul. Am citit pe NET ca STK-urile cadeaza usor la supratemperatura si de aceea va rog sa-mi da-ti o sugestie. Am observat ca placa de cablaj este usor afumata in dreptul componentelor active probabil mult inainte de schimbarea STK.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.