Jump to content

aureliann

Tehnium Azi
 • Content Count

  324
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

aureliann last won the day on January 8 2018

aureliann had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

About aureliann

 • Rank
  Premium User

Profile Fields

 • City
  Nistoresti-Vrancea

Recent Profile Visitors

894 profile views
 1. Salutare tuturor! Nici specializarea mea nu este, si nu am facut pana acum astfel de calcule insa consumul de oxigen (aer) al unei lumanari este foarte mic. Asa ca in forma respectiva de cruce ar fi arhisuficiente niste orificii de 5mm diametru asezate cat mai estetic. Pentru a se asigura iesirea fumului produs, ar trebui si un numar (sa spunem 10) de orificii in peretele superior de acelasi diametru, asigurand tirajul natural al arderii. Stima!
 2. Atunci inseamna ca schema aparatului, luata de pe HI-FI Engine prevede ca prefinal NPN un tranzistor care are parametri de final, fiind un tranzistor de putere. Mi se pare ciudat sa se imperecheze (conform schemei) un prefinal pnp 2SA 1684 cu unul npn de putere 2SC 3284, folosit ca prefinal...Stima!
 3. Salutare tuturor! Am rascolit magazinele on-line de electronice pentru a gasi perechi de prefinali si finali. In aparatul meu, prefinalii sunt A 1684(verde) si C 4431 (negru). Nu am gasit asemenea pereche. Finalii au fost A1491 si C 3855, care se gasesc. Dupa schema, prefinalii sunt (asa inteleg eu) 2SA 1684si 2SC 3284. Cautand aceasta pereche, am gasit perechea din poza. Adica o pereche intre finalul pnp din schema si prefinalul npn din schema. Oare unde gresesc?
 4. Asta ar fi o metoda de protectie la un eventual supracurent care ar putea apare neasteptat. Am sa tin cont. Multumesc, Stima.
 5. Inteleg ca astfel simulez cumva doar jonctiunile BE ale tranzistoarelor finale pentru a vedea ce tensiuni de polarizare as obtine daca in circuit ar exista tranzistoarele, si cum functioneaza celelalte parti ale schemei.Multumesc, stima!
 6. Salutare tuturor! Observatia dvs. este corecta. Am dat mai multe detalii de fapt despre defectiunile acestui amplif. sperand sa ma fac mai usor de inteles. Astept in continuare sugestii si indrumari. Stima!
 7. Salutare tuturor! Rog colegii forumisti cu mai multa experienta sa ma ajute la elucidarea urmatoarei probleme. Mi-a picat in mana un amplif Sony TA-F 270 cu mai multe probleme, din care as incerca sa rezolv canalul dreapta. La pornire, se aprinde ledul rosu, dupa cateva secunde clipea vede si imediat redevenea rosu. Am presupus ca apare DC la iesire asa ca am verificat cu voltmetrul fara boxe si intr-adevar. tensiunea de alimentare -42Vcc era trimisa spre boxa canalului drept. Am scos strapurile care aduceau alimentarea etajului final si am vazut ca merge canalul stang. Am verificat finalele canalului drept si am gasit PNP-ul 2sa1491 sarma iar NPN-ul 2sc3855 in scurt B-E. Am montat de proba ce aveam la indemana, BD249/BD250 si am obtinut semnal audio la iesire dar mai slab si mai distorsionat decat pe stanga. Am masurat rezistoarele din etajul final si am gasit rezistorul din baza PNP-ului intrerupt. Am pus o valoare foarte apropiata si auditia a devenit mai slaba si mai distorsionata decat inainte si in plus (de fapt.....in minus)incalzire puternica a ambelor tranzistoare finale. Si ca sa fie si mai frumos, incercand sa masor tensiunile pe prefinali am facut un scurt cu sonda aparatului intre 2 pini ai prefinalului NPN si s-a terminat cu finalii mei BD249/250...Am demontat si verificat prefinalii si am vazut ca sunt in stare de functionare, dar nu stiu cum as putea sa-l aduc in parametri normali. Atasez schema etajului final pentru a se vedea mai bine despre ce este vorba. Multumesc pentru orice raspuns.
 8. Salutare tuturor! Am pus cap informatiile pe care le-am cules de aici si de pe forumul adiacent si am luat decizia sa le cumpar. In final, 210 lei. Boxele se aud bine dupa urechile mele, au un sunet placut, old school, clar, bine conturat. Ma bucur de achizitia facuta. Va multumesc, stima!
 9. Salutare tuturor! Casetele audio inregistrate cu simt de raspundere si intretinute au o calitate a sunetului peste ceea ce se asculta pe youtube. Am vreo 40 de litri (Cam asa este cutia) de casete audio colectate de prin 84-92 si pe care le ascult cu mare placere (cand prind momentul....), si nu intentionez sa le arunc vreodata, si nici aparatele Philips, Sharp si Onkyo, nu chiar cele mai de top, dar foarte reusite. Desi sunt sub banda de magnetofon, ofera cam tot ce poate auzi o ureche obisnuita.
 10. Poza filtrului din M 800 arata asa
 11. Salutare tuturor! Am gasit pe net schemele filtrelor din M800 si surorilor mai mici Grundig m600 Inca astept pareri. Stima!
 12. Salutare. Ideea era sa stiu daca acest model de boxe, considerand ca nu au defectiuni, este un model reusit si merita cumparate. Daca exista colegi care le au si le folosesc sau le cunosc de pe la prieteni, am rugamintea sa-mi spuna parerea lor. Multumesc.
 13. Salutare! Multumesc de raspuns. Specificatiile arata bine, insa nu spun totul. De exemplu, boxele grundig M600 (surori mai mici) au acelesi specificatii ca si cele rusesti Vega 50AC 106, dar sunetul (pentru ca le-am ascultat pe ambele,) este net in favoarea celor rusesti, care au dimensiuni mai mari, volumul cam triplu, bas de 20 cm fata de 16,5cm la boxele M600. De aceea as fi vrut sa stiu cum se comporta la diferite nivele de putere si de profunzime. mi se cer pe ele 250 lei. Ce parere aveti?
 14. Salutare tuturor! Va cer o parere despre boxele Grundig M 800 pe care le are cineva de vanzare. Rog colegii forumisti care le detin sa-mi spuna cate ceva despre ele, adica pareri personale. Datele pe care l-am gasit M800 Technical Data: Bass: 200mm Mid soft-dome: 50mm Treble soft-dome: 25mm Nominal Impedance: 4 Ohm Peak Power: 90 Watt RMS Nominal Rated Power: 60 Watt RMS Freq Range: 31.5Hz - 25kHz Crossover Freqs: 1 kHz and 3.5 kHz Slope:12 dB/Octave Fundamental Resonance: 60 Hz Net Volume (approx): 20 Litres Used as studio monitors, a few scuffs, one larger ding, as shown in pics, size: 50cm x 27cm x 21cm approx, these are VERY heavy, about 23lbs/10kg each, composite dense cabinets Va multumesc.
 15. Salutare! Nu cred ca difurile de inalte se ard ele asa de nebune, si inca in mod repetat. Va veti lamuri imediat daca la una din boxe legati tweeterul la bornele TW. Boxa va suna diferit si cred ca mai bine decat cealalta (care pe moment e martor).
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.