Jump to content

aureliann

Tehnium Azi
 • Content Count

  377
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

aureliann last won the day on April 2

aureliann had the most liked content!

Community Reputation

26 Excellent

About aureliann

 • Rank
  Premium User

Profile Fields

 • City
  Nistoresti-Vrancea

Recent Profile Visitors

1,154 profile views
 1. Salutare tuturor! Am continuat incercarea de a reduce offsetul pe canalele acestui amplificator. Nici inlocuirea condensatoarelor C600 si C608 nu a adus modificari ale tensiunilor (canalul drept) @gsabac a avut din nou dreptate. Presupunand ca mai multe rezistoare sunt iesite din tolerante, am trecut direct la modificarea rezistoarelor din bazele tranzistorului dublu Q600. Pentru ca cel mai accesibil este R616, l-am suntat de proba cu un semireglabil de 1Mohm reusind astfel sa aduc offsetul in jurul valorii de 3-4 mV. La fel si pentru canalul stang, suntand aici pe R516, obtinand si aici circa 2-3 mV. Tensiunile B-E la toate tranz finale sunt in plaja 510-520mV. Sunetul este foarte bun, urmeaza sa vad cum se comporta la putere mare in timp. Spor la mesterit!
 2. Salutare tuturor! @gsabac in primul rand, va multumesc pentru atentia acordata, ca si celorlalti colegi de forum care m-au ajutat.@remus68 , @donpetru Perechile de prefinali Q608-Q609 si finali Q610-Q611 sunt noi, testate si imperechiate. Am sa inlocuiesc de proba pe c600 cu unul nou. Am sa masor din nou tensiunile pe pinii luiQ600 si sa vad daca diferentele sunt mari.
 3. Salutare tuturor! Am incercat sa reduc offsetul pe canalul drept, care e acum de cca 135mV prin montarea de semireglabil in locul lui R609. Am pus unul de 100ohmi dar efectul a fost foarte redus si numai aproape de valoarea zero a semireglabilului. Am incercat si in locul lui R610, iar rezultatul a fost de circa 10mv pt valoarea de 27 R a semireglabilului....Dar in aceste conditii se incalzeste prea tare fet-ul 2SK246, asa ca am pus rezistenta la loc. Ce ar fi mai bine sa fac in continuare?
 4. Salutare! Am renuntat la ideea de a inlocui cu un potentiometru original (nu prea am de unde) asa ca am procedat la inlocuirea cu unul de 2x100k uzual . L-am fixat mecanic numai pe carcasa de plastic (de sub panoul frontal metalic) si am dus fire scurte (max 4cm) la pcb-ul preamplificatorului. Isi face bine treaba, doar ca nu mai marcheaza puncul mijlociu al cursei. Am inlocuit si FET-ul vechi de pe canalul unde era bun. Acum merge tot, inafara comutatorului de intrari, pe care l-am fixat pe AUX. Dar......la bornele fet-urilor...diferentele fata de schema sunt mari. Nu stiu de ce, pentru ca dupa ce am pus fet-ul de proba care era bun pe un canal, tensiunile aratau foarte aproape de schema....In scimb ofsetul a scazut de la 147mV pe un canal la 135, iar la celalalt a ramas la 50 mV, fara sa incerc metoda sugerata de @donpetru.
 5. Daca nu gasiti mai avantajos in alta parte, aruncati o privire aici.
 6. Salutare tuturor! Montajul realizat de dvs. @gsabac este documentat teoretic si realizat practic prin forte proprii. Nu arata dezagreabil, arata a munca de electronist. Sunt sigur ca si alti useri au folosit cablaj de acest fel. Si eu am folosit la cateva montaje, si pentru ca nu intentionam sa fac alt cablaj, am asezat piesele asa incat sa arate cat mai pe gustul meu si asa au ramas. Si isi fac treaba de ani buni. Stima pentru munca si rezultatele dvs!
 7. Salutare tuturor! Ceea ce cautati dvs. se gaseste la E.........service Pancota.Nu este foarte scump si eu de ex am gasit lucruri bune la ei.
 8. Daca doriti sa construiti puteti incerca asta. La 15.12.2009 la 21:23, Crocodilul a spus: Buna ziua. Indraznesc sa postez si eu o schema, foarte simpla, care sunt sigur ca va da mari satisfactii celor care o vor realiza. Este inspirata de datasheetul LM317, caruia i-am atasat o protectie la scurtcircuit. Aceastei scheme i se mai pot adauga inca trei protectii. Atasez si scheme originala din catalogul National Semiconductor/ 1995 dar schama este identica cu cea din datasheetul LM317 dupa NET. Dupa studiul si calculul protectiei, sunt sigur ca veti spune ca este LMC. Tensiunea minima este de 1,5 V. iar maxima este de 30 V. Cu 1 x 2N3055 (cu radiator corespunyator) duce 5 - 7 A iar cu 2 x 2N3055 duce lejer 10 A. Numarul trz. serie poate ajunge pana la 5 - 6 buc. la un curent de 20 - 30 A. ATENTIUNE ! Pentru o buna stabilizare diferenta de potential pe tranzistorii serie trebuie sa fie de minim 3,5 V. Pentru reglaj recomand un potentiometru multitura. Garantez corecta functionare. Spor la treaba. Croco.
 9. Salutare tuturor! @Victor, in primul rand, bine ati venit pe forum! Nu prea este posibil ceea ce doriti sa obtineti cu doar un 2N3055 si o dioda Zenner. Foarte multe scheme sunt chiar in rubrica in care ati postat, sunt multe varinte de luat in calcul, daca rasfoiti bine forumul.Dar daca va doriti urgent un alimentator de la 220V la 12 V cu un curent mare, aruncati o privire aici.
 10. Daca nu-mi pica vreun exemplar original la un pret rezonabil, iau in calcul inlocuirea cu unul obisnuit la care duc fire pe PCB.
 11. Partea cu terminalele mai lungi a cazut la propriu dupa ce am desfacut clemele, iat ca sa fie si mai bine, celalalt care vine in capatul axului e aproape nituit, nu-l pot scoate fara distrugere, asa ca trebuie inlocuit....
 12. De acord, insa pe un canal l-am gasit intrerupt ,rezistenta infinit intre extremitati, iar pe celelalt canal, disparea basul la maximul cursei, si revenea la rotirea inversa cu un bump in boxa.
 13. Salutare tuturor! Am extras de pe placa potentiometrul de bas si l-am inlocuit cu alte doua mono. Montajul merge foarte bine, doar ca nu stiu de unde sa iau la un pret rezonabil modelul acesta, de 100 k. Ciudata schema, la care un potentiometru scoate din uz aproape toata partea de preamplificator/corector.
 14. Salutare tituror! In schema filtrului pe care ati postat-o as acorda atentie sporita pentru C1, C2, C4. Punerea lor in scurt sau cresterea exagerata a curentului de pierderi ale acestora sunt foarte susceptibile de a le face sa absoarba un curent exagerat. Eu as cumpara de proba condensatoarele respective, noi, cat mai ieftine, si as face inlocuirile, desigur pentru boxa care a creat problemele. Daca se remediaza, as comanda piese de calitate.
 15. Multumesc pentru sugestie. La piesa din ampliful meu terminalele sunt 3 in stinga -3 in dreapta si sta perpendicular pe placa de circuit imprimat. Nu am apucat sa-l pozez. La fel si cel de balans.Stima.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.