Jump to content

aureliann

Tehnium Azi
 • Content Count

  339
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

aureliann last won the day on January 8 2018

aureliann had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

About aureliann

 • Rank
  Premium User

Profile Fields

 • City
  Nistoresti-Vrancea

Recent Profile Visitors

1,005 profile views
 1. Salutare tuturor! La trafuri de alimentare nu am incercat ci numai la cele de iesire, unde este aproape obligatoriu ca bobinajul sa se faca intercalat.
 2. Sper ca odata cu restabilirea pct. de masa al stabilizatoarelor sa-si revina si functionarea preamplificatorului-corector, daca nu au cedat IC 300 si 301. Multumesc, stima!
 3. Nu vreau sa enervez pe nimeni dar momentan nu am aparatul in fata, este in alta localitate, dar daca derulez ce am apucat sa verific dumunica, am gasit undeva intre -9si -10V in punctul comun... cred ca incepe sa mi se aprinda beculetul....
 4. Cred ca m-am inselat....punctul comun al lor nu ajunge la masa printr-un strap ci prin 5 strapuri, doar 2 se vad in captura.
 5. Punctul comun al IC 900 si UC901 ajunge la masa printr-un strap care ar putea fi oxidat, dar nu am apucat sa-l analizez.
 6. Am masurat fata de traseul de masa al amplificatorului si fata de sasiu si a dat aceleasi rezultate.
 7. Salutare tuturor! Am incercat zilele trecute sa vad ce se intampla cu partea de preamplificare-corectie a acestui amplif. si am constatat ca valorile alimentarii integratelor IC 300 si IC 301 sunt neconforme cu schema: pe pinii 4 in loc de -15,1V am aproape -24V (V-) iar pe pinii 8 in loc de +14,9V am 5,9V (V+). Aceste tensiuni le-am gasit si pe iesirile stabilizatoarelor de tensiune 7815 respectiv7915.Atasez partea de schema a stabilizatorului. Mentionez ca Ic300 si IC 301 sunt la temperatura camerei iar Ic900 si IC 901 putin caldute. Tensiunile de intrare +/- coespund schemei. Cred ca ar trebui sa schimb intai TA7815 si TA 7915. Credeti ca e bine asa? Multumesc pentru orice raspuns/sugestie/sfat. Stima!
 8. Salutare tuturor! Multumesc foarte mult pentru raspuns, @donpetru. Nu stiu cand se va intampla, dar abia astept urmatoarea intalnire cu aparatul in discutie, sa fac ce m-ati sfatuit. Cu timpul am sa ajung si la partea de corectie de ton + loudness care e nefunctionala, trebuie apasat Source Direct. Stima
 9. Salutare tuturor! In week-end am reusit cateva ore sa ma joc cu pistolul de lipit. Dupa montarea unui 2SK 246 pe canalul drept (initial prajit) si a tranzistoarelor finale bune, am probat etajul final cu superdioda nescurtcircuitata, si functioneaza bine, suna foarte frumos insa din cauza celor 147 mV pe care -i mai am la iesire am legat boxa prin cond. electrolitic. Pe 8R nu se incalzeste semnificativ. Si se aude mai bine decat canalul drept care functiona. Tesiunile masurate (poza din postul anterior) indicau o problema si aici si am presupus ca ar fi o intrerupere prin tranzistoarele prefinale, ceea ce s-a confirmat cind am extras prefinalul PNP si l-am masurat. Avea o jonctiune intrerupta total si una partial. Dupa inlocuire cu un prefinal echivalent, tensiunile s-au apropiat mult de cele din schema si sunetul s-a imbunatatit. Dar si aici am circa 50 mV la iesire... pe unde credeti ca ar trebui cautat pentru a reduce offset-ul? Stima!
 10. Salutare! Eu presupun (nu am experimentat) ca ar putea fi folosit un sistem asemanator celui de la masinile de gaurit. Dar cred ca o problema o constituie cuplul necesar rotirii discului in sarcina, mai mare la flex. Cred ca merita incercat.
 11. Salutare! Am reusit in sfarsit sa introduc valorile masurate de mine pentru canalul care era bun. Masuratorile au fost facute la intervale diferite de timp, unele la cateva ore distanta. Puteti compara cu schema ca sa va faceti o parere. Cum prind timp reiau si pentru celalalt. Stima.
 12. Am observat urmatorul lucru: daca pun sonda aparatului pe bornele FET-ului (dupa ce l-am scos), ampliful intra in protectie. Am pus tranzistorul la loc si am reluat si comparat valorile tensiunilor pe ambele canale. Si pentru ca nici pe canalul functional valorile nu sunt cele din schema, ci au valori oarecum asemanatoare am decis extragerea lui Q603 (2SK246, pe schema nu se specifica nici un model) si montarea lui pe canalul drept. Odata montat tranzistorul bun, valorile tensiunilor de pe canalul drept s-au apropiat de cele ale canalului stang. In aceste conditii, canalul functioneaza, zic eu bine, deocamdata cu superdioda in scc. Urmeaza sa verific atunci cand eliberez superdioda. Stima!
 13. Salutare tuturor! Inainte sa depistez valorile necorespunzatoare din electrozii lui Q603 si sa-l scot aveam circa 2,2V la bornele superdiodei (Q607) iar la iesire circa 166mV. Odata cu scoaterea FET-ului, unele tensiuni au disparut (anulat). Cred ca o sa remontez (pe lumina) Q603 asa cum este si am sa reiau masuratorile. Stima!
 14. Salutare tuturor! Dupa ce am distrus si tranzistorii prefinali (pe rand) facand scurt cu sonda aparatului de masura cand ici cand colo, i-am inlocuit si am continuat sapaturile. Diferenta flagranta am vazut aici, unde numai tensiunea pe sursa este corecta, desi ceva mai mica: este o defectiune uzuala sau sunt eu ghinionist? Nu pot merge mai departe pana nu pun altul bun.
 15. Salutare tuturor! Revin dupa foarte mult timp cu rezultatele masuratorilor efectuate la sugestia d-lui remus68 iesire difuzor 166mV colector superdioda +1,27V emitor superdioda -0,952V emitor prefinal PNP -0,38V emitor prefinal NPN+0,69V colectoare tranzistor diferential la unul 38,5 pana la 39,4V la celelalt 38,7 spre 39,6V de curiozitate am masurat tensiunile pe bornele diodelor ce simuleaza jonctiunile B-E si am gasit valori rezonabile respectiv 543mV la PNP si 525mVla NPN cu polaritatea corecta. Etajul care functioneaza nu ma ajuta deloc, nici ele nu prea seamana cu cele din schema. Ce as mai putea incerca acum? Stima.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.