Jump to content

aureliann

Tehnium Azi
  • Content Count

    345
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

aureliann last won the day on January 8 2018

aureliann had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

About aureliann

  • Rank
    Premium User

Profile Fields

  • City
    Nistoresti-Vrancea

Recent Profile Visitors

1,062 profile views
  1. Nu strica sa probati cu un voltmetru intre cele doua puncte pe care vreti sa le uniti. Daca va arata 0 volti, merg unite. La mine se afiseaza mai multe imagini de forma. Probabil nu s-au incarcat imaginile. Incercati intai legarea acelor puncte printr-un condensator de circa 0,1-0,22uF/250V sau mai mult (400V).
  2. Ca observatie, la atingerea pin 2 la IC301 se aude oarece brum intr-un canal, in timp ce la canalul celalalt exista pentru scurt timp auditie , evident fara source direct apasat. S-ar putea sa fie necesar de schimbat si IC 300...Multumesc, stima.
  3. Nici aici nu am tensiune continua.Tot zero.
  4. Multumesc frumos @donpetru! Craciun Fericit dvs. si intregii familii, si deasemenea tuturor userilor forumului.
  5. Salutare tuturor! Am reusit sa mai pun mana pe acest amplif si am constatat ca strapul care aducea masa la integratele stabilizatoare era inlocuit de cineva cu o rezistenta de cca 150 k...Am pus strapul si am masurat tensiunile. Sunt foarte aproape de valorile din schema. dar de functionat....nu. Am verificat iarasi tensiunile pe IC 300 si IC 301 si am gasit valori corecte la IC 300. Insa la IC 301 am gasit aprox -13,6 V si pe pinii 1 si 7, unde trebuia sa fie zero.. Oare sa fie acest integrat. Nu vad cum ar putea veni aceasta tensiune din exteriorul acestuia. Stima!
  6. Salutare tuturor! La trafuri de alimentare nu am incercat ci numai la cele de iesire, unde este aproape obligatoriu ca bobinajul sa se faca intercalat.
  7. Sper ca odata cu restabilirea pct. de masa al stabilizatoarelor sa-si revina si functionarea preamplificatorului-corector, daca nu au cedat IC 300 si 301. Multumesc, stima!
  8. Nu vreau sa enervez pe nimeni dar momentan nu am aparatul in fata, este in alta localitate, dar daca derulez ce am apucat sa verific dumunica, am gasit undeva intre -9si -10V in punctul comun... cred ca incepe sa mi se aprinda beculetul....
  9. Cred ca m-am inselat....punctul comun al lor nu ajunge la masa printr-un strap ci prin 5 strapuri, doar 2 se vad in captura.
  10. Punctul comun al IC 900 si UC901 ajunge la masa printr-un strap care ar putea fi oxidat, dar nu am apucat sa-l analizez.
  11. Am masurat fata de traseul de masa al amplificatorului si fata de sasiu si a dat aceleasi rezultate.
  12. Salutare tuturor! Am incercat zilele trecute sa vad ce se intampla cu partea de preamplificare-corectie a acestui amplif. si am constatat ca valorile alimentarii integratelor IC 300 si IC 301 sunt neconforme cu schema: pe pinii 4 in loc de -15,1V am aproape -24V (V-) iar pe pinii 8 in loc de +14,9V am 5,9V (V+). Aceste tensiuni le-am gasit si pe iesirile stabilizatoarelor de tensiune 7815 respectiv7915.Atasez partea de schema a stabilizatorului. Mentionez ca Ic300 si IC 301 sunt la temperatura camerei iar Ic900 si IC 901 putin caldute. Tensiunile de intrare +/- coespund schemei. Cred ca ar trebui sa schimb intai TA7815 si TA 7915. Credeti ca e bine asa? Multumesc pentru orice raspuns/sugestie/sfat. Stima!
  13. Salutare tuturor! Multumesc foarte mult pentru raspuns, @donpetru. Nu stiu cand se va intampla, dar abia astept urmatoarea intalnire cu aparatul in discutie, sa fac ce m-ati sfatuit. Cu timpul am sa ajung si la partea de corectie de ton + loudness care e nefunctionala, trebuie apasat Source Direct. Stima
  14. Salutare tuturor! In week-end am reusit cateva ore sa ma joc cu pistolul de lipit. Dupa montarea unui 2SK 246 pe canalul drept (initial prajit) si a tranzistoarelor finale bune, am probat etajul final cu superdioda nescurtcircuitata, si functioneaza bine, suna foarte frumos insa din cauza celor 147 mV pe care -i mai am la iesire am legat boxa prin cond. electrolitic. Pe 8R nu se incalzeste semnificativ. Si se aude mai bine decat canalul drept care functiona. Tesiunile masurate (poza din postul anterior) indicau o problema si aici si am presupus ca ar fi o intrerupere prin tranzistoarele prefinale, ceea ce s-a confirmat cind am extras prefinalul PNP si l-am masurat. Avea o jonctiune intrerupta total si una partial. Dupa inlocuire cu un prefinal echivalent, tensiunile s-au apropiat mult de cele din schema si sunetul s-a imbunatatit. Dar si aici am circa 50 mV la iesire... pe unde credeti ca ar trebui cautat pentru a reduce offset-ul? Stima!
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.