Jump to content

aureliann

Tehnium Azi
 • Content Count

  387
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

aureliann last won the day on June 16

aureliann had the most liked content!

Community Reputation

29 Excellent

About aureliann

 • Rank
  Premium User

Profile Fields

 • City
  Nistoresti-Vrancea

Recent Profile Visitors

1,244 profile views
 1. Salutare tuturor! Am mai descoperit cate ceva Consum de la retea 180 W made in Japan filtraj 2x6800u/45V alimentare simetrica, nu are releu de protectie boxe, ci sigurante finalele sunt 2SC 1827/2SA769 pe un canal ambele aproape sarma, pe celalalt ambele bune. Banuiesc o putere de circa 15, max 20 W/canal Cand prind momentul testez cu 2x12v ca. Inca mai caut schema. Stima!
 2. Observ ca schema nu prevede un element de reglaj pentru polarizarea tranz prefinali. Eu as banui ca se poate inseria un semireglabil de 100 ohmi cu diodele D1 si D2, plecind de la valoarea minima (zero) a valorii in timpul reglajului, pana dispar distorsiunile de racordare. Dar sa nu se supraincalzeasaca tranzistoarele.
 3. Salutare tuturor! De obicei aceste distorsiuni au legatura cu valoarea curentului de repaus, prin etajul final, si din cate stiu ele se micsoreaza prin marirea valorii acestui curent.
 4. Salutate tuturor! Sapaturile efectuate nu au dus la nici un rezultat. Nici pe Elektrotanya, nici Hi-fi Engine (cred ca nu s-o f inscriind in clasa hi-fi...­čÖé), nici pe Elektroda, nici Radiomuseum si nici pe vintage -audio..Dar am intrat in posesia lui si e mai dragut decat in pozele prezentate. Si e micut, cam 35x20x5cm.Inca nu l-am desfacut, nu am avut timp. Poate pana atunci ma ajuta vreun coleg cu schema.Altfel, va trebui sa-l "reinventez", cum sugereaza colegul @leo_electro.Am sa fac poze mai detaliate cand ma iau de el.Stima!
 5. Nici eu n-am mai vazut acest amplif, dar imi place modelul, e clasic, de fapt e o vechitura, dar sunt nostalgic dupa asa ceva. Vanzatotul spune ca doar traful ii lipseste. traf. toroidal.Dar nu e o chinezarie, si nici cu STK nu este. Tensiunile trafului le pot banui dupa tensiunile cond. de filtraj. Stima.
 6. Salutare! Inca nu am luat ampliful de la posta, dar cam asa ceva ar trebui sa primesc. Poate isi aduce aminte cineva care l-a intalnit.
 7. Salutare tuturor! Rascolind internetul am dat peste un amplif cu numele de mai sus caruia ii lipseste traful de alimentare si are finalii arsi, conform descrierii. Nici carcasa nu e prea grozava.dar l-am cerut in ideea de a folosi ceva piese din el, daca nu reusesc sa-l restaurez. Crezand ca i-a vazut cineva schema si o si are, am rugamintea de a ma ajuta sa intru in posesia ei. Multumesc.
 8. Salutare tuturor si Hristos a inviat ! Am vazut pe un sait de vanzari o pereche de boxe cu numele din titlu ( ITT Hyperion A3-130) si ma gandeam sa le cumpar, pentru ca au putere destul de mare, se pot aseza in colturile camerei, si sunt cu 4 cai. Lasand la o parte specificatiile lor, m-as bucura daca as primi cateva pareri de la cei care le-au ascultat. Multumesc si astept pareri.
 9. Salutare si Hristos a inviat ! Am vazut pe un sait de vanzari o pereche de boxe cu numele din titlu ( ITT Hyperion A3-130) si ma gandeam sa le cumpar, pentru ca au putere destul de mare, se pot aseza in colturile camerei, si sunt cu 4 cai. Lasand la o parte specificatiile lor, m-as bucura daca as primi cateva pareri de la cei care le-au ascultat. Multumesc si astept pareri.
 10. Salutare tuturor! Am supus ampliful unor teste de functionare indelungata. Cu modificarile privind reducerea ofsetului cat si fara acestea, sunetul amplifului este la fel, cel putin pentru urechile mele (..nu foarte performante, nu sunt audiofil...) deasemenea, comportarea este identica atat la nivel mic si moderat, unde incalzirea este nesemnificativa, cat si la nivel aproape de maxim, cand radiatoarele se incalzesac binisor. Am lasat ampliful cu valorile ofsetului cum am spus mai sus, desi la reglaje valorile trec prin zero si cresc apoi in sens invers. As mai vrea sa schimb niste rezistoare cu aspect imbatranit si cateva strapuri oxidate si apoi las ampliful in pace, consider ca l-am adus la linia de plutire. Multumesc tuturor celor care m-au indrumat. Spor!
 11. Salutare tuturor! Am continuat incercarea de a reduce offsetul pe canalele acestui amplificator. Nici inlocuirea condensatoarelor C600 si C608 nu a adus modificari ale tensiunilor (canalul drept) @gsabac a avut din nou dreptate. Presupunand ca mai multe rezistoare sunt iesite din tolerante, am trecut direct la modificarea rezistoarelor din bazele tranzistorului dublu Q600. Pentru ca cel mai accesibil este R616, l-am suntat de proba cu un semireglabil de 1Mohm reusind astfel sa aduc offsetul in jurul valorii de 3-4 mV. La fel si pentru canalul stang, suntand aici pe R516, obtinand si aici circa 2-3 mV. Tensiunile B-E la toate tranz finale sunt in plaja 510-520mV. Sunetul este foarte bun, urmeaza sa vad cum se comporta la putere mare in timp. Spor la mesterit!
 12. Salutare tuturor! @gsabac in primul rand, va multumesc pentru atentia acordata, ca si celorlalti colegi de forum care m-au ajutat.@remus68 , @donpetru Perechile de prefinali Q608-Q609 si finali Q610-Q611 sunt noi, testate si imperechiate. Am sa inlocuiesc de proba pe c600 cu unul nou. Am sa masor din nou tensiunile pe pinii luiQ600 si sa vad daca diferentele sunt mari.
 13. Salutare tuturor! Am incercat sa reduc offsetul pe canalul drept, care e acum de cca 135mV prin montarea de semireglabil in locul lui R609. Am pus unul de 100ohmi dar efectul a fost foarte redus si numai aproape de valoarea zero a semireglabilului. Am incercat si in locul lui R610, iar rezultatul a fost de circa 10mv pt valoarea de 27 R a semireglabilului....Dar in aceste conditii se incalzeste prea tare fet-ul 2SK246, asa ca am pus rezistenta la loc. Ce ar fi mai bine sa fac in continuare?
 14. Salutare! Am renuntat la ideea de a inlocui cu un potentiometru original (nu prea am de unde) asa ca am procedat la inlocuirea cu unul de 2x100k uzual . L-am fixat mecanic numai pe carcasa de plastic (de sub panoul frontal metalic) si am dus fire scurte (max 4cm) la pcb-ul preamplificatorului. Isi face bine treaba, doar ca nu mai marcheaza puncul mijlociu al cursei. Am inlocuit si FET-ul vechi de pe canalul unde era bun. Acum merge tot, inafara comutatorului de intrari, pe care l-am fixat pe AUX. Dar......la bornele fet-urilor...diferentele fata de schema sunt mari. Nu stiu de ce, pentru ca dupa ce am pus fet-ul de proba care era bun pe un canal, tensiunile aratau foarte aproape de schema....In scimb ofsetul a scazut de la 147mV pe un canal la 135, iar la celalalt a ramas la 50 mV, fara sa incerc metoda sugerata de @donpetru.
 15. Daca nu gasiti mai avantajos in alta parte, aruncati o privire aici.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.