Jump to content

ibi aurelian

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ibi aurelian last won the day on July 17 2015

ibi aurelian had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About ibi aurelian

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • City
  craiova
 1. Am citit tot topicul de dincolo despre MP100,si abia astept sa ma apuc de treaba
 2. Multumesc!!! Frumos cablajul!!!! Astept sa iau salariul si sigur o sa il fac.Acel bd din superdioda vine prins pe radiator??
 3. Chiar s-a vazut intentia duneavoastra de a ma ajuta si pentru asta va MULTUMESC !!! Acum sa nu credeti ca nu iau in considerare ce imi spuneti,stiu ca nu e un cablaj reusit,asta e primul facut in totalitate de mine,restul au fost desenate cu markerul sau facute de altcineva. Degeaba functioneaza bine respectivul "proiect" daca eu nu prea am amprente pe acolo.
 4. Multumesc! O sa astept,dar vreu sa fac amplificatorul si dupa cablajul meu,nu deaia dar vreau sa vad daca am muncit degeaba(asta e primul cablaj facut de mine intr-un program,restul au fost facute direct pe placa,cu markerul). I-am facut si fata(silk)
 5. Am incercat sa fac alt pcb,dar nu dispun decat de o tableta,asa ca am descarcat Droid PCB si m-am apucat de treaba. Am inclus pe placa filtrul RC si condensatorii de 2200uf,cei de 100nf sunt inaintea sigurantelor de pe alimentare pentru ca nu aveam loc sa ii pun in alta parte. O sa tin cont de sfatul dumneavoastra si modific voloarea lui r9/10
 6. O sa incerc sa fac alt cablaj,in care finalii prefinalii si acel bd139 sa vina prinsi pe radiator,o sa includ si acei condensatori de 2200uf
 7. Q4 e prins direct pe radiator,fara izolatie,doar cu pasta termoconductoare. Cand l-am probat prima data,l-am alimentat la +/-22v si nu se incalzea absolut deloc acel Q4. Credeti ca daca pun mje340 in loc de bd 139 se va incalzi la fel???
 8. Sigurantele erau rapide. Acel filtru RC este facut pe alta placa am scris si am pus poze mai sus,dar le mai pun odata. Q4 se incalzeste la fel si cu radiator pe el,si la ce condensatori va referiti,la cei de 2200uf??? Amplificatorul este facut in totalitate dupa schema dumneavoastra,dar daca va referiti la acei condensatori sa stiti ca nu mai aveam loc pe placa pentru ei,i-am pus doar pe cei de 100nf
 9. Multumesc de observatie! Stiam ca se numesc sigurante,dar din graba..... Sigurantele erau de 2,5A cam micute. I-am pus radiator lui Q4,iar Q6/7 aveau in jur de 30?,stiu ca e normal sa se incalzeasca si nu m-a deranjat lucrul asta,am spus-o asa...sa fie...doar Q4 se incalzea mai tare in jur de 60?,am avut sonda de temperatura dar s-a stricat. Q6/7 sunt prinsi pe un radiator destul de mare(era pentru tranzistori in capsula to3) si izolati cu izolator de mica,nu de guma+multa pasta termoconductoare.
 10. Inainte sa citesc cele spuse mai sus am reusit sa reglez biasul. Pe cablaj era un strap carea unea colectorul lui Q4 cu acel grup de diode si cu baza lui Q8,in locul acelui strap vine semireglabilul de 100r in configuratie de rezistenta variabila,iar baza lui Q8 ramanand incontinuare legata la grupul de diode-ceea ce este gresit,am facut un strap si am unit baza lui Q8 cu colectorul lui Q4(ca in imagini).Data trecuta cand am incercat sa reglez biasul am ars acea rezistenta fuzibila de 200mA din multimetru pentru ca trebuia mai intai sa alimentez montajul si dupa sa inseriez pe + aparatul. Dupa modificarile facute pe cablaj(am schimbat si rezistenta din aparat) totul a mers bine,am reglat biasul la 40mA. Vbe este in jur de 520~535mV. Am schimat traful cu unu' mai fortos,sarma din bobinaj era aproape dubla in diametru fata de cel de dinainte,am alimentat amplificatorul(+/-40v) dar cand am dat volumul putin mai tare (difuzor de 8r) s-au ars ambele sigurante de pe alimentare,acum sa nu va ganditi ca am dat la maxim,pe iesre nu erau mai mult de 5w. Stiu ca nu este sanatos pentru amplificator dar nu mai aveam deloc rezistennte si am facut cate un strap pe ampele ramuri de alimentare. Dupa vrea 10min de cantat(tot cam 5w pe iesire) s-a incalzit din nou Q4, incepusera sa se incalzeasca si Q6/Q7,dar Q4 aprape ardea.
 11. A durat putin deoarece am facut din nou cablajele si nu aveam bormasina. Acum se incalzeste foarte putin acel bd139,pe iesire am 35mV cu R6=680R si cam 23-25mV cu R6=1K,dar nu reusesc sa setez biasul(sau poate nu stiu),am inseriat aparatul setat pe mA pe ramura pozitiva si am pus intrarea la masa,dar pe displayul aparatului imi arata doar 000 chiar daca rotesc semireglabilul.Filtrul Zobel este facut separat pentru ca nu mai aveam loc sa il includ pe cablaj,iar acei condensatori de 2200uf-poate gasesc loc si pentru ei in sursa de alimentare.
 12. Multumesc! Asta este schema B5-Alkot? 000.pdf
 13. Multumesc! Deja am facut doua dintre cablaje(chestia aia alba de se observa pe trasee e colofoniu dizolvat in diluant-am citit pe net ca protejeaza cuprul impotriva oxidarii)
 14. Multumesc frumos pentru schema! Asta seara o sa fac acele modificari si revin cu,comentarii. Sa stiti ca am pus si bd139 in locul acelui bc,vine cu intors cu "spatele" la rezistenta de 680r,emitorul catre rezistenta fuzibila de pe ramura negativa,iar pinul din stanga(baza) vine pus in locul celui din mijloc-colectorul(asa vine pe cablaj) dar si asta se incalzea la fel
 15. Va multumesc frumos si astept schema dumneavoastra!
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.