Jump to content

turcu_dan

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About turcu_dan

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • City
  mures
 1. Atunci o sa am in vedere un maxim de 10% asa cum ati specificat mai sus, asta la tranzistoarele de la intrare si de putere mica. La cele de putere mare (finalii) nu se pune problema din cauza costurilor. Poate o sa incerc o posibila imperechiere mai bruta si in cazul prefinalilor. Acum as mai avea o nelamurire, in cazul in care nu se face deloc imperechere, distorsiunile sunt prezente tot timpul (si la volum mic), sau doar la volum mai mare? Si acestea se fac prezente mai repede decat in cazul in care tranzistorii ar fi imperechiati?
 2. Salutare, de ceva vreme am achizitionat cam toate piesele pentru realizarea acestui amplificator. Pentru ca am investit cava banuti in piese as face si o treaba mai de calitate. Asa ca vreau sa va cer un sfat voua, colegilor de forum, dar si d-lui @donpetru. As vrea sa stiu ce tranzistori din schema ar trebui imperechiati mai riguros si cam care ar fi diferenta de Hfe care ar putea fi tolerata si acceptata. Multumesc anticipat.
 3. Ok, o sa deschid un topic la sectiunea amplificatoare, sau sa vorvesc cu dansul in privat. Multumesc pentru atentia acordata.
 4. Am inteles, as mai vrea sa intreb care este toleranta care se accepta la factorul de amplificare beta. Daca un tranzistor are beta=90 si complementarul 100 se pot considera imperechiati? Multumesc anticipat.
 5. Da, pai atunci este destul de mult de munca daca trebuie sortati mai toti tranzistorii, exista o parte mai importanta a amplificatorului astfel incat sa se poate sorta tranzistorii doar acolo?
 6. Multumesc de raspuns. Deci daca iau primii 2 tranzistori incercuiti BC550/BC560, trebuie sa-i sortez astfel incat sa aiba Hfe-ul cat mai apropiat?
 7. Salutare, as avea si eu o intrebare cu referire la imperecherea tranzistorilor. In schema urmatoare ce tranzistori ar trebui imperechiati exceptand finalii? Multumesc anticipat.
 8. Este un proiect interesant, mai ales daca va include filtraj, cuplare intarziata a difuzoarelor ... tot ce trebuie.
 9. Da asa-i, pentru lm3886 estimez un 45-50W curati, fara distorsiuni. Nu-i o putere mare.
 10. Aceasta este schema, amplificatorul Cambridge audio 340A SE, am si tot manualul amplificatorului, daca lasi o adresa de mail pot sa-l trimit, are 3 mega si nu-l pot pune aici.
 11. Ai putea incerca un amplif cu LM3886 , am facut unul anul trecut, nu m-am zgarcit la piese si am supradimensionat cam totul, am incercat sa folosesc piese de calitate/originale, inclusiv integratele. Rezultatul este multumitor, peste asteptari , atacat cu o placa de sunet Asus Xonar U7, suna impecabil, eu l-am comparat cu un un Sony STRDH-500, diferente de calitate nu am sesizat intre ele, Sony-ul castigand la partea de putere avand cca 100W. Am investit ceva in acest amplificator, cu totul undeva intre 300-400Ron, cu carcasa cu tot. Ajutat de colegii de forum am reusit sa finalizez proiectul si pe parcurs am invatat multe, am facut totul de la 0, inclusiv pcb-ul in eagle. Am inceput cu : TDA2822 , nu radeti.... TDA2050..... LM3886....... Momentan m-am apucat de A40 APEX tip CFA, sper sa-l pot termina... :) Asa arata LM-ul in timpul testelor....
 12. Frumos si ingrijit lucrat, ce schema de protectie/softstart ai folosit?
 13. Am realizat un amp cu acest integrat, pentru o utilizare nepretentioasa - mai precis cu unul chinezesc/clona de la Miv..om, pe cablaj de test. Rezultatul a fost peste asteptari, in comparatie cu un home-cinema Sony tranzistorat, inafara de putere nu exista diferente. Schema - single suply, cea din datasheet, alimentare dintr-un alimentator laptop 19V/3.33A. Montajul a functionat din prima, si functioneaza ff bine si in ziua de azi, sincer, eu cred ca ai bulit integratul. Incearca cu altul.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.