Jump to content

1q2w3

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

1q2w3 last won the day on November 11 2016

1q2w3 had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

About 1q2w3

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • City
  ungheni

Recent Profile Visitors

859 profile views
 1. Pentru ca linia lasata de spot pe ecran sa apara dreapta si fara alte influente a trebuit sa ecranez atenuatorul Y,baza de timp,comutatorul baza de timp. In revista ceha osciloscopul apare in continuare in mai multe numere,sint indicatii si in privinta realizarii mecanice,cablaje,pe care eu nu le-am respectat,deoarece l-am construit numai cu un singur canal Y Acest osciloscop l-am vazut realizat la un prieten in 1991,dupa 2000 am intrat in posesia unui DG-132,am primit de la el documentatia si incet ,incet am inceput sa fac rost de piese. Va doresc sa vedeti tubul aprins si trasa pe ecran dreapta si curata.
 2. Nu mai stiu exact nici nu il mai am ca pot spune exact dar din cit imi aduc aminte vreo 60w
 3. Buna seara.Am cintarit structura mecanica.Bare distantier din alama hexagonala cu diagonala de 8mm,CRT DG7-132,panourile din aluminiu 2mm,scut ecran tabla fier 1mm sudata,carcasa aluminiu 1mm,dimensiuni 11,2cm*29,6cm*23,5cm(profunzime). Masa totala 5,2kg.Banda frecventa 10Mhz.Sursa de inspiratie Amaterske Radio 6/1884,costruit doar cu un canal Y, deci si fara comutator electronic,construit acum 10 ani,momentan vindut Succes in costructii.
 4. @CARTESIUS, frumoasa realizare, felicitari,se poate lucra cu el. S-a adus in discutie osciloscopul din Tehnium 1979 , acum citiva ani buni l-am vazut realizat la cineva, era de vinzare, aparea trasa ,functiona amplificatorulY,luminozitatea,focalizarea,dar ca ar mai avea nevoie de citeva reglaje, eventual citeva modificari, ca sa se poata lucra cu el,sau ca piese de schimb,tubul era nefolosit, l-am cumparat foarte entuziasmat,lucrare ingrijita. M-am apucat sa fac reglajele la el, cum era aratat in Tehnium, reglajele s-au putut face,dar reglarea amplificarii pe verticala(era foarte mare) n-am putut sa o fac,am constatat ca nu era folosit tubul indicat in schema mi se pare ca unul rusesc,in osciloscop era tubul DG 7-132,am tras concluzia nu stiu daca corecta ca asta ar putea fi cauza,si l-am demontat( dupa multe incercari de al calibra),in ideea de a incerca eu o costructie.
 5. Va multumesc pentru aprecieri.Am vazut constructiile dumneavoastra ,deosebite. Felicitari Frecvente mari,cunostiintele si experienta isi spun cuvintul un adevarat profesionist. Osciloscopul pe care l-am costruit l-am calibrat cu ajutorul unui osciloscop ,cred ca E 104, m-a ajutat mult constructia osciloscopului prezentat in cartea 20 de scheme electronice pentru amatori vol 2 de M. Basoiu.Eu sint la nivel de amator. Pentru cine doreste sa construiasca asa ceva e bine sa consulte revistele Amaterske radio ,Hobby elektronika,in aceste reviste constructia e prezentata pina in cele mai mici detalii,si bineinteles Tehnium si daca mai poate intreba un specialist e si mai bine. Multumesc mult pentru informatiile cu privire la tubul B7S4,bine ca nu m-am apucat de lucru cu el . Referitor la celalalt tub informatii saptamina viitoare il am la locul de munca. cu respect 1q2w3 Noapte buna
 6. Buna seara Un aparat simplu l-am salvat de la distrugere are o lovitura la panoul frontal,carcasa am folosit-o la alt aparat, are tubul B7S4,dupa ce spotul trece, pe ecran ramine o urma luminoasa,asa sa fie tubul,sa aiba un circuit care face asa ceva,nu stiu, acest lucru ma facut sa renunt la constructia unui osciloscop cu el. Mai am un tub catodic tot din aparatura medicala diametrul aproximativ 13-15 cm destul de lung sa tot aiba 40 cm nu il am acasa ,daca doriti il trimit ,n-as vrea sa l-e arunc.De costructii electronice nu ma mai pot ocupa asa ca mie nu-mi mai folosesc. Osciloscopul pe care l-am costruit l-am vindut cuiva care lucreaza cu el ,sa nu stea la mine deageaba,daca iau legatura cu persoana respectiva ,pun citeva poze sa va dati o parere . Cu respect @1q2w3
 7. Ati spus ca aveti nevoie de piese vechi.Am un aparat medical casat cu tub catodic,probabil ceva din el v-ar putea ajuta.Daca acceptati donatia trimiteti adresa. Acum 10 ani am facut un osciloscop dupa o schema din Amaterske Radio 6/1984 vreo 2 ani am lucrat la el, imi dau seama cu ce va confruntati.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.