Jump to content

bsk

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About bsk

 • Rank
  Membru
 • Birthday 07/12/1985

Contact information

 • Website URL
  http://
 1. LA MULTI ANI bsk!

 2. Asta da veste buna. O sa verific cu un creion cand am si cand nu am 12V pe acel fir. Poate chiar in seara asta. Pentru plus de forta mai am o varianta, am cablu tras de la baterie pentru amplificatoare (50mm) dar cred ca va fi mai estetic sa lucrez in spatele tapiteriei portbagajului si sa nu adaug tot felul de fire la vedere (cablul vine pe spatele banchetei).
 3. Multumesc pentru raspuns! Sper sa dau de cap cat mai curand si problemei cu stabilizarea 12V -> 9V 2A, dar asta inseamna un drum pana la Conex, si nu-l prevad prea curand. Poate totusi rezolv cu un telefon. Cand am tot ce imi trebuie la un loc va zic ce a iesit (in afara de fum)
 4. Am cautat cu Google stabilizator 12V-9V, dar nu am gasit asa ceva la nici un magazin online. Cred ca va trebui sa fac un drum pana pe Maica Domnului, poate gasesc montajul gata facut acolo. Alte sugestii? Releul 12V de cati Amperi sa fie? JorJ, cum ma pot folosi de REC-ul din portbagaj? P.S: Rog un moderator sa mute discutia la "Hobby > Electronica Auto", cred ca am deschis gresit topicul aici. Scuze, nu vazusem acea arie.
 5. Da, este vorba de o Astra H GTC. In spate am panoul REC, nu doar cateva relee si sigurante. O sa caut stabilizator 9V, poate gasesc montaj facut si scap de alimentatorul LCD-ului. Multumesc pentru sugestie!
 6. Va salut! Am o mare nedumerire legata de o aplicatie auto in care vreau sa folosesc un releu de 12V. Cunostintele mele de electronica sunt minime, deseori electronica tinde sa fie o limba total straina pentru mine, prin urmare nu vreau sa pun in aplicare "planul" fara a ma documenta si a va cere anumite sfaturi. Ideea este urmatoarea: vreau sa separ o serie de consumatori de instalatia electrica a masinii cu ajutorul unui releu. Am vazut ca majoritatea discutiilor cu si despre relee au la baza circuite 220V, nu e valabil si in cazul meu. Cum am citit in alt topic, nu exista o formula de calcul Watti - Amperi si deduc ca acelasi lucru e valabil si pentru un circuit 12V. Totul a plecat de la nevoia de a avea niste consumatori care sa porneasca/sa se opreasca "pe cheie", in termeni populari. La masina mea nu am un +12V pe pozitia "accesorii", asa ca va trebui sa improvizez putin si sa ma folosesc de lumina butoanelor de la geamuri (LED), care se aprinde la punerea cheii si se stinge dupa scoaterea cheii si deschiderea unei usi. Masurat, 12V, tocmai bun pentru a actiona releul. Avand drept consumatori maxim 4 leduri SMD pe acel fir, am dedus ca acesta este dimensionat pentru un consum infim si ar fi total nepotrivit sa leg un consumator direct. Asa ca m-am gandit ca folosirea unui releu ar fi cea mai buna solutie. Consumatorii vor fi: - invertor 12V-220V (60W-din specificatii) pentru alimentator laptop - ocazional - transformator 220V-9V (2A) pentru un LCD cu consum de 10W (aici poate ma puteti ajuta cu o alta solutie, sunt sigur ca exista solutii mult mai bune decat 12VDC-220VAC-9VDC dar nu imi sunt la indemana) - doua LCD-uri de 12V cu consum 9W fiecare in specificatii - un DVD player 12V cu un consum aproximat la 10W - firul "remote" al unui player auto - care doar comanda pornirea propriuzisa a playerului pe principiul releului - nu cred ca se poate fi pus la socoteala ca un consumator demn de luat in seama. Oriunde credeti ca ma insel in cele afirmate mai sus, va rog corectati-ma. Daca aveti solutii mai bune pentru transformarea 12V-9V (si nu numai), va rog sa-mi spuneti care sunt alternativele, urmand sa o aleg pe cea mai potrivita. Din cele descrise mai sus care ar fi valorile cele mai indicate pentru releu? Multumesc anticipat!
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.