Jump to content

DanielBull

Members
 • Content Count

  111
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About DanielBull

 • Rank
  Utilizator Tehnician

Profile Fields

 • City
  Buzau
 1. Salut Tehnium-Azi! Ma intereseaza sa aflu cum se pot lega doua module de amplificare in punte, astfel incat sa maresc puterea. Vreau sa fac un amplificator stereo cu un traf de 2x60VCC, tinand cont ca tensiunea e mica si eu am vrut putere ceva mai mare decat ar iesi la o asemenea tensiune am auzit de aceste defazoare... Fiind stereo cred ca este necesar 4 module de amplificare legate cu 2 defazoare, cate 2 module pe fiecare canal..Se poate face asa ceva? Si ce modalitati ar mai fi sa se conecteze aceste module in bridge inafara de aceste defazoare. Multumesc!
 2. Da, perfect de acord. Nu prea imi surade ideea cu reglarea mereu, ma mai documentez putin inainte sa ma apuc de treaba sa vad daca merita sau nu investitia.
 3. Sunt de acord cu dvs. mai ales ultimul punct. Am gasit/vazut functionarea unui redresor comandat prin tiristoare, acesta era insotit si de schema si cablaj, cum nu era 1:1 am incercat in sprint layout sa il proiectez.
 4. Multumesc pentru raspuns, ce schema imi recomandati pentru acest proiect?
 5. Multumesc pentru articol. Articolul contine si reglajele semireglabilelor? Cum aflu cand este gata incarcarea?
 6. Salut Tehnium-Azi ! Vreau sa construiesc un incarcator pentru acumulatori auto.Din mai multe cautari pe net am gasit urmatoarea schema: Din ce se spune in materialul unde am gasit: Incarcatorul de acumulatori auto sau cum i se mai spune popular redresor auto, este unul din aparatele electronice ce ar trebui sa nu ii lipseasca oricarui detinator de automobil. Acest kit de incarcator prezinta avantajul unei prelungiri de viata a acumulatorului, intrucat montajul este realizat pentru incarcarea acumulatorilor in mai multe faze, fara a supune acumulatorul unei incarcari fortate, ceea ce ar duce la o incalzire brutala a acumulatorului, evaorarea acidului din interior sau chiar explozia acestuia. Montajul prezinta trei faze ale incarcarii acumulatorului, in functie de tensiunea acestuia in momentul conectarii la incarcator. Daca acumulatorul conectat are tensiunea mai mica de 10V acesta va fi incarcat cu un current relative mic pana va fi adus in dreptul valorii de 10V, dupa acest punct acumulatorul este incarcat cu un current mai mare pana ajunge in dreptul valorii de 14.4V de unde acumulatorul va fi incarcat cu un current foart mic pana cand tensiunea acestuia ajunge la 16.5 cand acumulatorul este complet incarcat iar acesta va fi deconectat automat de catre montaj. As dori sa va intreb cum trebuiesc setate semireglabilele si daca este un montaj care isi v-a face treaba corect. Multumesc.
 7. @Robert , nu am poze cu montajul realizat dar iti pot da pdf-ul cu proiectul. @Ravenash , multumesc pentru acel site , o sa il accesez si voi verifica. @Zal , am inteles , nu a functionat , piesele au fost asa cum au fost , BDX66 s-a stricat dupa o ora de functionare,(am auzit cum mergea prost si inecat , am verificat finalul era strapuns. Pana la urma am facut acest amplificator FET300 http://www.tehnium-azi.ro/topic/1220-fet300-un-amplificator-audio-simplu-si-performant/, cu verificarea tuturor pieselro inainte de plantare si cu piese de calitate , a sunat din prima. As vrea sa mai incerc odata acel amplificator cu tranzistori darlington cu modificarile dvs. de mai sus , pare un montaj interesant. Multumesc.
 8. Bine de stiut ! Multumesc mult! M-am hotarat sa il las asa la curentul de mers in gol , si la sarcina 8R (cand o sa imi fac difuzoarele) sa il maresc la 40~50mA , ce spuneti?
 9. Precizez ca se aude bine si la vol mic/mare . Rezistenta R10 (12k) se incalzeste pe ambele module.
 10. Este la 25mA acum. Dupa cum vedeti , nu am gasit semireglabil multitura asa ca am folosit unul normal si i-am legat un 470R sa maresc plaja de reglaj.
 11. Multumesc domnului @niksound pentru sfaturi. Acum as vrea sa va intreb daca exista o problema cu biasul la sarcina de 4 ohmi. Multumesc !
 12. La cel de-al doilea modul a aparut alta problema : SE INCALZESTE R10 , C6 , Q5 iar pe iesire este tensiune continua egala cu o ramura de alimentare!
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.