Jump to content

Mircea Radulescu

Members
 • Content Count

  208
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Mircea Radulescu last won the day on June 25 2018

Mircea Radulescu had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About Mircea Radulescu

 • Rank
  Utilizator Tehnician
 • Birthday 07/13/1987

Profile Fields

 • City
  Londra

Recent Profile Visitors

1,506 profile views
 1. Felicitari pentru proiect ! Aici chiar ar merge niste cablaje de fabrica.
 2. Are protectie , asta este un lucru bun . Pe langa asta , protectia este integrata chiar frumos pe cablajul sursei. Personal , nu stiu daca vei avea probleme sau nu cu ceva "zgomote" pentru ca punctele de masa sunt cam multe si cam distincte. Asta ramane de vazut, si oricum se poate remedia usor. In rest , depinde ce asteptari ai tu de la amp. Daca vrei fidelitate , nu este ceva extraordinar dar nici rau deloc. Daca vrei doar sa "dea bine pe bass" in primul rand gandeste-te ce incinta folosesti si cu ce difuzoare si filtre ; abia apoi poti spune ca este din cauza amplificatorului. Spor la treaba. Chiar sunt curios de progres.
 3. In primul rand , depinde ce asteptari ai tu de la acea schema . Singurul aspect interesant acolo , mi se pare faptul ca s-a prevazut un semireglabil pentru a regla offset'ul. Legat de modificarea tranzistoarelor finale , personal nici nu as fi irosit MJL21193 respectiv MJL21194 pentru aceasta schema. Cablajul il faci tu ?
 4. asa e schema originala. Nu am modificat nimic in afara de partea cu transistoarele finale.
 5. Buna ziua stimati colegi ! Am modificat schema cu mosfet complementari , in sensul ca am ales sa folosesc cate 2 tranzistori pentru fiecare alternanta. Va rog , sa imi spuneti daca am gresit undeva in aceasta modificare. Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
 6. Va multumesc pentru raspuns . Am rezolvat problema in alt fel . Am folosit R13 = 560R in loc de 1K si am inseriat cu ea un semireglabil de 1k. Am reusit sa obtin offset 0 - 1mV. Aceasta este schema modificata. Ca o remarca personala , amplificatorul FX14 , cel cu mosfet complementari , are o dinamica mult mai buna.
 7. Buna seara din nou . Aleg sa postez tot aici pentru a nu mai deschide alt topic separat , tinand cont ca este vorba tot de o problema cu un amplificator apex. Am realizat practic acest amp simetric din schema de mai jos , i-am reglat curentul de mers in gol , dar apoi din gresala am decuplat doar alimentarea pozitiva , moment in care am ars finalii , prefinalii si tranzistorul din superdioda. Am inlocuit tranzistorii defecti , insa acum nu pot regla curentul de mers in gol , in sensul ca oricare ar fi pozitia cursorului consumul este standard 10mA. Offsetul este de 440mV . Amplificatorul functioneaza , tranzistorii nu se incalzesc , dar sunetul este distorsionat sesizabil. Intrebarea mea este : Ce altceva ar mai trebui verificat ?
 8. Sincer sa va spun , eu chiar ma gandeam la niste cablaje "de marca" pt preampul asta. Oricum , mai dureaza nitel pana atunci . :) Totusi , sunt foarte multumit de functionarea lui. O seara buna.
 9. Ma-m inspirat din cablajul lui alex mm si am redesenat si eu cablajul preampului . Sunt foarte multumit de functionarea lui. Aveti mai jos un video cu functionarea montajului impreuna cu etajul final FX 14 tot de la APEX. Video AICI
 10. La tensiunea de alimentare pe care ati precizat-o , cam cea mai convenabila solutie ar fi un etaj final integrat. Puterea care o doriti este strict 22w ?
 11. Am incercat si eu varianta cu complementari mosfet. Am folosit IRF540/IRF9540 ca finali , TIP41/TIP42 ca prefinali si BD139/BD140 pt driver. In etajul de intrare am folosit BC177 . Restul tranzistorilor sunt BC547/BC557. Am reglat curentul de mers in gol la 30mA. Offsetul este 8mV. Amplificatorul functioneaza bine , insa maine il voi testa la volum mai mare . Am legat masa de intrare si masa centrala in acelasi punct pe cablajul sursei si singurul zgomot care il am in repaus este zgomotul de fond , care nu este deranjant. Revin maine cu alte detalii.
 12. Am inteles. Varianta de cablaj facut de mine , se pare ca are ceva deficiente la traseele de masa respectiv alimentare. Sunt curios ce rezultate veti avea dvs.
 13. Va multumesc pentru lamurire . Ati apucat sa testati produsul final ?
 14. Vad ca ati folosit destul de multi condensatori de 100nF . Ati modificat ceva in schema ?
 15. Va multumesc pentru lamurire . Oricum , sunt sigur ca la momentul respectiv vom putea discuta aici detalii despre reglare si punere in functiune.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.