Jump to content

Mircea Radulescu

Members
 • Content Count

  238
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Mircea Radulescu last won the day on June 14

Mircea Radulescu had the most liked content!

Community Reputation

24 Excellent

About Mircea Radulescu

 • Rank
  Utilizator Tehnician
 • Birthday 07/13/1987

Profile Fields

 • City
  Londra

Recent Profile Visitors

1,752 profile views
 1. Nu aveti idee cat de mult ma amuza ironia si sarcasmul, atat timp cat stiu ca incerc sa FAC ceva iar critica vine de la cei ce NU FAC nimic. Credeti-ma ! Duminica frumoasa va doresc.
 2. Cu tot respectul, cam incepusem sa imi pierd speranta ca poate intelege cineva intentia mea.
 3. Aceste "reclamatii" sunt cauza incercarii de a modifica ceva ce trebuie sa ramana asa cum a fost proiectat.
 4. Stimati colegi, Initial am dat de inteles si eu ca un QUAD modificat nu mai este QUAD. De dragul discutiei si bineinteles pasiunii care ne leaga - electronica, am avut totusi niste tentative. Nereusite - as spune. In orice caz, m-am decis sa fac incercari DOAR pe schema originala. Voi prezenta progresul si vom putea afla impreuna cum functioneaza. Ziua buna !
 5. Cu respect ! 🙂 Am inseriat inca o diode, nici o schimbare. Puteti sa imi vorbiti la persoana a 2-a singular daca va simtiti confortabil. Oricum nu asta denota respectul fata de cineva. Mai aveti si alte idei ? 🙂
 6. @RockDok asa stiu si eu, totusi se pare ca situatia de fata difera. Am mai incercat diverse modificari - fara success. @leo_electro Multumesc pentru sugestie. Sper totusi sa il pot optimiza intai in program.
 7. Va multumesc pentru sfat. Din ce am citit eu, tipologia de "current dumping" prezenta in cazul QUAD poate functiona si cu 0mA prin finali la volum mic datorita felului in care este proiectata. Oricum, este doar o teorie. Asteptam urmatoarele pareri. 🙂
 8. Buna ziua ! La o prima vedere, adaugarea prefinalilor pe acelasi radiator cu finalii, a rezolvat problema. De altfel, asa este si originalul. Ideea este ca am fost multumit de rezultate si am decis sa continui. La indemnul @donpetru am ales varianta cu tranzistori complementari la iesire. De asemenea cu ajutorul lui @mducu am tot vizualizat scheme dezvoltate pe acelasi subiect prezent si in cazul de fata: QUAD405. In fine, nu este usor sa prezinti ceva original tinand cont ca acest subiect a fost foarte dezbatut/abordat de FOARTE multe persoane. Varianta pe care lucrez acum imi creeaza probleme, de aceea am ales sa apelez la parerile dvs tehnice. Dupa graphic par sa fie distorsiuni la racordare. Intrebarea este : Cum pot elimina problema?
 9. @gsabac Va multumesc pentru apreciere domnule. 🙂 In curand ia nastere varianta a 2-a .
 10. @leo_electro Am mai cautat si eu informatii care confirma faptul ca prefinalii se incalzesc destul de mult si la varianta originala. Am modificat cablajul si intentionez sa il realizez azi. Am separat si traseele de masa - semnal/alimentare.
 11. Cu 1.1k in loc de 560R prefinalul de pe V+ tot se incalzeste considerabil insa mai lent. Am vizualizat poze cu montajul original din QUAD405 si am observat ca prefinalii sunt montati pe radiatorul finalilor - cred ca din acelasi considerent. Voi rearanja cablajul.
 12. Este facut de mine cablajul, multumesc pentru apreciere. Si eu ma gandeam la aceeasi solutie. 🙂 Am incercat sa scad valoarea acelui resistor pana la 100R fara rezultate remarcabile. In schimb am modificat valorile de 560R ale rezistentelor din baza prefinal V- cu 1.1K si am redus puterea debitata pe acel transistor de la 5.2W la 3.5W. Daca continui sa maresc valorile, cresc si distorsiunile. Sa vad cum se comporta acum.
 13. Buna seara, Revin cu progresul amplificatorului: Am asamblat un canal complet. Pentru test am folosit 2SD2155 - finali, SM3177A - prefinali si OPA134 ca amplificator operational. Modulul este alimentat cu +/-50V. Fara sarcina am inregistrat 97-100mA consum, pe fiecare alimentare (poz,neg). - corespunde cu simularea DC Offset : 6.5mV. - corespunde cu simularea Sunetul este surprinzator - cel putin pentru mine. Inconvenient: Tranzistorii prefinali se incalzesc destul de tare, desi am folosit volum mic pentru test. Am verificat in Multisim care este puterea disipata pe tranzistorii prefinali, am verificat si curentul de colector inregistrand urmatoarele: Pentru Pout 100W - Ic - 150mA Pd - 5W - valori care nu ar trebui sa solicite foarte mult tranzistorii respectivi tinand cont de parametrii din fisa acestora: ABSOLUTE MAXIMUM RATINGS (Tcase = 25°C unless otherwise stated) VCBO-Collector – Base Voltage-240V VCEO-Collector – Emitter Voltage (IB = 0)-160V VEBO-Emitter – Base Voltage-5V IC Collector Current-8A IC(PK-)Peak Collector Current-16A IB Base Current-2A PD Total Dissipation at TC = 25°C - 60W Derate above 25 °C 0.48°C/W PD Total Dissipation at TA = 25°C Derate above 25 °C 2W 0.016°C/W Care este parerea dvs in legatura cu problema mentionata? Stima, Mircea
 14. @vijelie02 Am ajustat traseele mentionate de dvs. 🙂 @leo_electro Multumesc pentru sugestie, voi studia problema. Intai sa il fac sa functioneze, apoi il optimizam. 🙂 Seara buna!
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.