Sari la conținut

cavit

Tehnium Azi
 • Număr conținut

  428
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  16

Postări postat de cavit

 1. Lista piese principale pentru varianta provizorie (fara de care nu poate functina)

   

  Condensatoare pentru circuitele de forta

  condensator dc link  C44UOGT7210M54K                                               buc   1  

  condensatoare Lo ESR pentru circuitul acordat C4BSYBX2680ZAFJ     buc 10

   

  Tranzistori NVH4L020n120SC1                                                               buc     8

  diode FFSp20120                                                                                    buc     2

  radiator cu aripioare cu o fata plana  50x30cm                                       buc      1

  tabla de cupru 0.6mm (pentru cablat forta)                                                mp        0.1

  teava cupru 10 mm                                                                                metri        2

   

  Drivere UCC23513                                                                                buc         8

  condensatori  mlcc 10uf/50                                                                  buc        20

  rezistente 4.7/0.25w                                                                             buc       20

   

  placuta cu controller pwm la 5v                                                          buc         1

  siguranta 10x38  20a                                                                          buc         1

  holder pentru siguranta 10x38                                                           buc         1

  pompa si aceesorii pentru sistemul de racire cu apa

  alte accesorii pentru realizarea circuitelor electronice

   

  La constructia lui te poti inspira de la @c_anicai,driverii ii poti pune pe bucatele de cablaj impreuna cu condensatorul si rezistentele necesare, pe care le lipesti de terminalul poarta si sursa Kevin ale fiecarui tranzistor, alimentarea si semnalul le aduci cu fire (pentru semnal trebuie perechi de fire torsadate), circuitul de forta il faci din fasii de tabla de cupru izolate cu cateva straturi de banda Kapton.

  functinarea o poti controla cu o bariera optica, un laser si  un senzor, sa il pornesti cand bagi materialul de incalzit in bobina.

   

  frecventa contrllerului PWM trebuie acordata cu frecventa de oscilatie a circuitului rezonant, ai doua strategii de control, fie l controlezi din factorul de umplere fie din frecventa.

   

  Nu trebuie lasat in gol la frecventa de rezonanta deoarece se distruge, il pornesti doar cu materialul de incalzit in bobina, cresti factorul de umplere pana obtii incalzirea necesara si il limitezi permanent la aceasta valoare.

   

  In principiu poti folosi un modul arduino pentru comanda, trebuie sa vezi sa fie pe 5v, altfel trebuie recalculate rezistentele de la driveri, acele module este posibil sa aibe anumite bucle de feedback, studiezi documentatia si le implemntezi circuitului tau, pentru asta este posibil sa ai nevoie de shunturi, sau alte tipuri de traductoare de curent.

 2. Oricum ambitiile unora au adus specia umana in pragul extictiei, incalzirea globala este doar un side effect, va genera destula mizerie incat sa fie rulata obtiunea primara, asta inseamna sfarsitul acestei specii.

  Nu te gandi ca va impaduri cineva, vor doar actiuni locale fara amploare.

  Ingineria genetica este singura solutie, dar nu va fi aplicata decat daca exista interese din exterior, rularea respectivei optiuni, poate afecta si pe altii, in vremurile astea oamenii isi constientizeaza transcendenta, si au reusit sa transpuna asta in ecuatii matematice.

 3.  Referitor la activitatea solara, si puterea care o radiaza sunt lucruri urmarite, si de pe pamant si cu ajutorul navelor cosmice special construite pentru asta.

   

  Exista date in timp real cu puterea radiata de Soare.

  https://climate.nasa.gov/blog/2910/what-is-the-suns-role-in-climate-change/

   

  Astea sunt lucruri documentate.

  Incalzirea trebuie oprita acum, altfel asta va fi extinctia speciei umane de care pomenesti, nu va mai fi nici o migratie in spatiu, singura metoda aplicabila este ingineria genetica, nimeni nu va renunta sa arda combustibili fosili.

   

  In forma actuala omul nu este adaptat la calatorii in spatiul cosmic, in primul rand nu rezista la radiatiile cosmice, transportul oamenilor in forma actuala este foarte costisitoare cu privire la resursele navei care ii transporta, in afara de asta transpunerea creierului pe suport electronic ofera posibilitatea includerii sistemului de navigatie in creier.

   

   

 4. Problema evolutiei sta in posibilitatea de a reproduce creierul pe sisteme electronice, cand se va realiza asta putem vorbi de migratii in cosmos.

   

  Inca nu stim daca este fizic posibil cu un consum de energie rezonabil,  Abordarile de pana acum nu sunt incurajatoare, poate trebuie incercate alte structuri, sau copiat asa cum este nu transpus in retele neuronale digitale, sau poate transpus pe procesoare cuantice,(astea ofera multa variabilitate comparativ cu  alte abordari).

   

  Problema noastra acuta este sa oprim incalzirea de acum, asta se poate face prin inginerie genetica, creind plante care sunt digeratte greu de catre bacterii, pin metoda asta am putea obtine rezultate in 10 ani, intreval de  timp rezonabil.

   

   

 5. La cererea lui ola_nicolas, modalitatea de realiza asa ceva diy. varianta este cu tranzistori ieftini cu driver individual pentru fiecare, in varianta asta este mai stabil, cu tranzistorii din schema scoate pna la 10 kw cu racire corespunzatoare, la puterea asta tranzistorii disipa in jur de 200w pentru o frecventa de functionare de 100 khz.

   

  Aceste circuite de forta necesita condensatoare specializate DClink si HV lo ESR alimentarea este cu 500-600vdc (se poate obtine din trifazic).

   

  Comanda se poate face cu un contrller pwm pe 5v, rezistentele pentru drivere sunt calculate pentru 5v, driverele sunt generice, se pot inlocui cu drivere optocompatibile compatibile pin la pin, au CMTI mai mare.

  https://www.ti.com/lit/ds/symlink/ucc23513.pdf?ts=1621173026564&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

   

  Personal cu din astea lucrez si sunt multumit.indheat.pdf

  indheat.pdf

 6.  Osciloscopul este instrumentul necesar pentru a lamuri problema snuberelor,

   

  Am vazut ca oscilatiile parazite din drena se propaga pe poarta prin capacitatea drena poarta, daca rezolvi pe drena se rezolva si pe poarta.

   

  Surprinzator rezistenta necesara pentru a amortiza aceste oscilatii este mai mare decat am crezut, si functioneaza intr-o plaja destul de larga, in cazul meu de la 10 ohm pana la 100 ohm in serie cu 500 pf face aceeasi treaba.

  Cu snuber oscilograma pe drena arata ca in exemplu din prima postare, la fel si pe poarta, fara snuber amplitudinea oscilatiilor din drena este dubla iar durata de amortizare de 3 ori mai lunga.

   

  Cu valoarea mai mica incetineste mai mult viteza de crestere a tensiunii pe poarta la intrarea in conductie, cu 100 ohm tranzitia este de 50ns si cu 10 ohm de 80ns (cu rezistenta de poarta de 4.7 ohm). Pe driver tranzitia este de 20ns in sarcina, cu doua NTHL020n090sc1 cu cate 4.7 ohm pe poarta.

  Pierderea de putere este apropiata, in primul caz se pierde mai mult pe tranzistori, in al doilea caz mai mult pe rezistenta.

   

  In cazul de fata transformatorul nu este optimal, este bobinat cu 2 platbande suprapuse (pentru push pull) capacitatea dinte ele este mare, solicita mai mult tranzistorii si are tendinta la oscilatii, nu am litz wire sa il fac mai potrivit pentru aplicatia asta.

   

  Referitor la pierderile in condensator, cu rezistentele astea mari sunt destul de reduse, cam 5% din puterea disipata de rezistenta.

   

  Piederile in condesatoare sunt de doua feluri, unele statice, datorate curentilor reziduali (autodescarcare) care sunt neglijabile, unele condensatoare ramin incarcate ani de zile, chiar si cele electrolitice care au de regula curent de autodescarcare mai mare pe unitatea de capacitate.

   

  La condensatoarele de capacitate mai mica autodescarcarea se produce in marea majoritate prin aer, datorita umiditatii sau chiar si ionizare la tensiuni mai mari.

   

  Pierderile dinamice in curent alternativ, sunt date de ESR , pierderile in dielectric sunt definite de tangenta unghiului de pierderi, acesta este o trasatura a dielectricului utilizat.

   

  Vidul are pierdere zero, condensatoarele cu vid nu au pirderi in dielectric,(se folosesc la acordarea antenelor de emisie, radioamatorii stiu bine si le cauta) la acestea se adauga pierderile rezistive in conductoare (armaturi si borne).

   

  In cazul snuberelor pierderile in condensator nu pot fi estimate bine in functie de frecventa deoarece semnalul nu este sinusoidal, iar viteza de variatie si oscilatille parazite au o dispersie mare, deoarece depind de multe variabile.

   

  De exemplu modificand rezistentele din portile tranzistoarelor, se modifica puterea disipata in condensator.

   

   

 7. Din viata de fiecare zi am vazut ca iarba ce creste peste vara putrezeste, pana anul urmator, carbonul captat se reintoarce in atmosfera, nu doar sub forma de dioxid de carbon si si metan, din ce am recoltat personal se face in jur de 5 tone de iarba uscata la hectar, echivalentul a 15 tone de dioxid de carbon.

  In Romania densitatea populatiei este ceva mai mica de un om la hectar 84/km patrat 2019 (worldmeters), pentru fiecare ciclul natural de de mai mult de 15 tone de dioxid de carbon pe an, emisiile per capita datorate arderii combustibilior fosili sunt in jur de 4 tone per capita pe an (2019) au fost vermuri cand s-a apropiat de 10 (productie de otel).

   

  Personal folosesc pentru 3 oameni 2 tone de lemne pe an pentru incalzire, asta vine 6 tone de dioxid de carbon, adica 2 tone per capita, energia electica este solara, carbon free, cu ajutorul ei am reusit sa iert o tona de lemne pe an, adica cate o tona de dioxid de carbon per capita, celelalte consumuri directe de combustibili fosili sunt neglijabile in cazul meu, in jur de 300l gpl pe an pentru gatit si folosirea autoturismului.

   

  Emisiile generate prin arderea combustibilor fosili sunt cam 1/3 din fluxul natural de dioxid de carbon, cel putin aici in Romania, daca am reusi sa impiedicam o parte din acest carbon sa se reintoarca in atmosfera am putea stopa cresterea concentratiei.

   

  Singura cale este sa facem ce a facut natura in perioada carboniferului cand a aparut lignina, care la vremea respectiva nu putea fi digerata de bacterii, am putea sa o modificam sa obtinem o perioada de captare neta a dioxidului de carbon din atmosfera.

  din pacate acum ecosistemul functineaza in bucla inchisa, nu exista captare neta de dioxid de carbon, tot ce se arde combustibil fosil se adauga la dioxidul de carbon deja existent.

   

  https://knoema.com/atlas/Romania/CO2-emissions-per-capita

   

   

 8. Am rezolvat problema cu incalzirea tranzistorilor, am pus osciloscopul pe ea, dar nu pot sa va arat si voua ca nu mi-a salvat pe un stick de 64 GB,  altul mai mic n-am avut, o sa reiau cand am unul pe care salveaza.

   

  Este vorba de inductante parazite, 2x5cm de fir chiar si torasadat sau de traseu pe placa ruineaza semnalul, prin urmare am lipit driverele direct in portile mosfet-urilor cu carbura, le-am dus alimentare acolo si am venit cu doua bucatele de fibra din polimer, acum functineaza bine si fara snubere, are doar un voltage clamp, deoarece este push-pull cu trannsformator.

   

  Ciudat lucru, calea de semnal era separata de calea de forta, am folosit tranzistoare cu sursa kelvin, driverele fiind alimentare de o sursa izolata sa nu faca bucla de masa pe undeva, driverele fiind si ele izolate, dar tot degeaba, am masurat de curiozitate si pe lungul terminalului de sursa la unul cu 3 picioare, si am avut cam 1 v varf la varf, deci nu asta ar fi cauzat problema.

   

  Pentru circuite de forta ca astea nu ai cum sa rezolvi decat cu fibre de plastic.

   

  La sic mosfet  de acum incolo doar cu fibra de polimer, desi este cam scump kitul format din emitator, receptor si driver, dar altfel nu merge.

 9. Sa fii foarte atent cu comanda la tranzistori, in hard switch la orice tranzistori, dar mai ales la cei cu carbura, 2x5 cm de fir torsadat sau de traseu pe cablaj i-ti ruineaza semnalul, am fost nevoit sa lipesc driverii direct in portile tranzistorilor si sa-i alimentez acolo, daca lungimea totala a sarmelor intre driveri si poarta este mai mare de 2 cm nu mai merge, fie folosesti driveri izolati optcompatibili, fie kit cu fibra de polimer.

   

  https://www.ti.com/lit/ds/symlink/ucc23513.pdf?ts=1620979325041&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ti.com%2Fproduct%2FUCC23513

  • Like 1
 10. In cazul asta snubberele disipa amindoua 5w, prin sursa trec 3 kw,  sursa functineaza doar cand este soare si bateria este full, nu se pune problema de consum no load sau light load.

   

  In acesta situatie pariculara am 100w disipati in tranzistori pentru 3kw trecuti prin ea, daca cu ajutorul snubberelor reusesc sa o scad la 70w, castig randament, pierd 5 si recuperez 30. nu ma i  ntereseaza randamentul in regim de sarcina usoara, in acest caz imbunatatirea randamentului este doar pentru a reduce temperatura de functionare.

   

  A supravituit prima zi dupa modificare nesuprvegeata, maine am ocazia sa masor temperatura.

   

  In cazul unui invertor abordarea este putin diferita, dezideratul este sa consume putin in gol sau in sarcina usoara, dar asta se bate cap in cap cu functionarea in regim tranzitoriu, sau cu sarcini care genereaza distorsiuni/armonice, gen motoare cu perii, in acest caz snuberele sunt un compromis intre cat vrei sa consume cum vrei sa supravituiasca la astfel de consumatori.

   

  IGBT-urile sunt fragile la asfel de sarcini si trebuie snuberite mai puternic , dar la mosfetul cu carbura este mult mai simplu, snuberele consuma cam 20% din consumul in gol al modulatorului,  in varianta in care merge cu orice fara sa se arda sau sa se puna protectia.

   

  Fara snubere e ca si cum ai mege cu masina prin gropi fara amortizoare, energia aia tot va fi disipata undeva, fie arcurile intra in zona de deformare plastica, fie se loveste fier pe fier, la fel si cu energia oscilatiilor parazite, va fi disipata de tranzistori, la sic mosfet intra in avalnsa,la IGBT ai pus-o.

   

  Sa facem un calcul pe baza exemplului din link, la 30a 800v pierderile on si off sunt 1,5mj insumate la 100 khz sunt 150 j/s deci 150w la 20a sunt de 90w la 10 a sunt 50w, tranzistorii din sursa mea din viata reala performeaza similar.

  din pacate in exemplu nu da aceasi device cu si fara snuber ( reclama, spuza pe turta proprie).

   

  Am incercat cascode si am fost dezamagit, nu functineaza in loc de mosfet cu carbura, in topologii pushpull, sau punti, merg doar in convertor boost sau buck

   

 11. In cazul acesta chiar nu ma intereseaza randamentul caci energia aia sfarseste pe o rezistenta, este energia in plus dupa ce s-au incarcat bateriile, dorinta este doar sa prelungesc viata sursei sa nu se mai incalzeasaca asa tare tranzistorii.

  Si asa randamentul ei este peste 90% (este cu transformator) in in regim de unda continua ajunge la 95%.

   

  Referitor la calitatea dispozitivelor, lumea tranzistorilor cu carbura de siliciu este incalcita, am testat buna parte din ele, si am observat diferente si ciudatenii, de exemlu la unele poti pune portile in paralel direct fara rezistente individuale, merg si asa aproape la fel ca in cazul cu rezistente individuale, altele nu merg, 

   

  Astea care le am puse acum sunt foarte ieftine,  asta este treaba si nu merg cu mult mai prost decat cele dinainte, dar e musai cu rezistenta individuala pe poarta, au ele tendinta la oscilatii mai pronuntata ca altele, cele mai stabile incercate de mine sun unele de la microsemi (microchip), dar la astea am luat si drivere tot de la ei dedicate pentru ele, dar si cele ieftine performeaza apropiat cu driverele alea.

   

  la sursa asta comanda nu este cu driver, e cu perechi pnp-npn, mai rudimntara dar merge multumitor, grosul problemei vine de la faptul ca merge cu factor de umplere destul de mic, in jur de 30%( acesta este in legatura cu valoarea rezistentei de sarcina, sa nu iasa din bucla la varfuri de putere am pus ceva mai mica decat optim)  in aceste conditii tendinta la oscilatii este mai pronuntata.

   

  La carbura cel mai bun rezultat il am cu comanda pe fibra in plastic, in acesat caz CMTI (common mode transient immunty) este foarte mare, daca forta nu este izolata de circuitul de comanda nu mai conteaza merge si cu perechi de tranzistori, ca in acest exemplu.

 12.  Am ceva probleme cu aceste snubbere, lumea foloseste de obicei 100pf -1nf cu 3-10 ohm, tranzitiile fiind rapide nu trebuie condensatori mai mari, totusi nu ma impac cu rezistenta aceea, la mine cel mai bine merge cu rezistente in jur de 1 ohm, de exemplu, 1nf cu 0.5 ohm sau 470pf cu 1 ohm, e oarecum de inteles deoarece eu folosesc curenti de vero 5 ori mai mari decat in exemplele date, si rezistenta drena sursa e de vreo 5 ori mai mica.

  De exemplu pe pushpull alimentat la 130v cu cate 2 nvhl020n090sc1, vine intre 8-10 miliohm in conductie, folosesc 1nf cu 0.5 ohm, sau 470pf cu 1 ohm, in literatura am gasit exemple de 330pf cu 5 ohm sau 100pf cu 10 ohm, pentru rezistenta inconductie de 40 miliohm, semipunte alimntata la 800v.

   

  Banuiesc ca la curenti mai mari trebuie rezisrente mai mici sa poata amortiza oscilatiile parazite, e ca si cum as pune 5 snubbere din exemplu in paralel, penru a se comporta la fel, la curenti de 5 ori mai mari, cum este cazul meu.

   

  In aplicatiile mele am nevoie sa performeze mai bine in full load, deci ar trebui condensatoare mai mari si rezistente mai mici, sursa respectiva fiind un diverter care merge de regula full load.

   

  https://www.mouser.com/pdfDocs/SwitchingFastSiCFETswithaSnubber.pdf

   

  Sursa merge si fara snubbere, asa a mers ani, dar se incalzesc tranzistorii cam tare in full load cu 3kw continuu, as dori sa rezolv problema, am pus snubbere 1nf cu 0.5 ohm, la fel ca pe sora ei care este la invertor, dar nu stiu daca reduc temperartura tranzistorilor, voi vedea in cateva zile in timpul cat e soare si merge in sarcina.

 13. Am gasit un document care lamureste treburile, SynRM trebuie magnetizat zdravan sa aibe cuplu, asa cum banuiam, IPM SynRM este Prezentat si aici ca o imbunatatire, este folosit si pe Toyota (magneti din ferita) si mai nou pe Tesla, (magneti cu neodimium segmentati).

  magnetii din ferita au temperatura Curie mai mare, si nu conduc curentii turbionari.

  Am un generator sincron cu magneti din ferita,sunt multumit  de el

   

   

  Performance Comparison of Conventional ... - MDPI

  https://www.mdpi.com › pdf

   

 14. Nu am avut un astfel de motor, am pomenit de ele in ideea ca poate vrea cineva sa le incerce.

  Nu am aplicatii personale pentru astfel de motoare, pentru mine sunt mai potrivite SynPM.

   

  Singurul avantaj notabil care il vad la ele este simplitatea si faptul ca nu aduna pilitura de fier,

   

  In princpiu este simplu de convertit unul asincron in SynRM cu ajutorul uneu masini de taiere cu laser, trebuie taiate tole pentru rotor cu designul respectiv.

   

  Statorul este acelasi pentru asincron, SynRM si SynPM, pot fi pornite cu acelasi convertizor cu control vectorial.

   

  Banuiesc ca doriti sa vedeti un motor modificat in SynRM in functiune, dar probabil se gasesc si gata facute,

   

  Referitor la numarul de faze trifazic este standard, acum toate sunt trifazic cu invertor, chiar si in jucarii, oricum cele sincrone nu pot fi utilizate fara invertor.

  Bobinarea statorului este relativ simpla, statoarele au un numar de crestaturi divzibil cu 3 pentru a putea instala grupurile de bobine cu dejazajul corect,

   

  Poate o prezentare interesanta ar fi sa pregatim mai multe rotoare pentru acealsi stator, unul asincron, unul SynRM, unul SynPM, si poate si unul IPMSynRM(hibrid)

 15. Acest fel de motor este foarte vechi dar a inceput sa fie iar la moda, pornirea lui necesita invertor ca la orice motor sincron.

   

   

  Insa nu prea vad ce avantaj are fata de motorul sincron cu magneti permanenti, in afara de faptul ca necesita tensiuni mai mici la frecvente respectiv turatii mai mari, pentru motorul sincron cu magneti tensinea necesara este proportionala cu frecventa,  datorita tensinii induse in stator (back EMF) dar si la acest motor sincron reactiv trebuie crescuta tensiunea odata cu frecventa datorita inductantei infasurarilor, ceva mai putin ca la motorul sincron obisnuit, cam ca la motorul asincron.

   

   

 16. Cateva remarci din patanii cu privire la acest transformator, am avut un invertor de sudura de 200A realizat pe acest tip de miez, frecventa 50 khz, primarul este bun dar in secundar erau doar 4 spire nu 7  pentru foreward 2 tranzistori sunt peste 300v pe primar in gol,  cu 4 spire in secundar vin 70-80v in gol si cam 25v in sarcina, optim pentru sudare.

   

  Din pacate am demolat transformatorul cu ceva timp in urma sa fac un dc/dc pentru sistemul meu solar, oricum era demolat la data cand ai pus primele postari, am mai avut un trafo invertor de sudura 200a pe doua mizuri e 65 suprapuse, raportul de transformare fiind cam acelasi, si acela l-am demolat cu ceva timp in urma si am upgradat puterea la diverterul solar la 3 kw, am folosit si conductorii , dar am bobinat altfel.

   

  Cu referire la modul cum ai izolat manuchiurile, am facut la fel inainte dar izolatia aia conduce rau caldura si s-a copt sarma, mai cu seama ca sursele mele erau cu functinare continua la puterea nominala.

   

  exista banda tip scotch rezistenta la temperatura, aia este mai buna deoarece conduce mai bine caldura

   

  https://zutech.ro/banda-izolatoare/379-banda-adeziva-temperatura-ridicata-25mmx33m.html?ssa_query=banda

 17. Intra analogic si iese analogic

  Exista bruiaj electromagnetic,, care nu prea afecteaza semnalul in sine,  dar cablul aceala functioneaza ca o antena, si ineaca comunicatiiile wireless, am bagat ferite pe el, este mult mai bine dar nu rezolva in totalitate, solutia optima este o fibra de polimer.

  Aceeasi problema a fost si cu EoC-ul am rezolvat cu fibra optica

 18. Am realizat cand eram copil in urma cu 40 de ani cateva amplificatoare ce tuburi, fara pretentii, dar nu le-am folosit decat ocazional caci erau consumatorea de energie, pentru joaca preferam amplificatorul cu tranzistoare complemntare cu germaniu de radio pacific, am avut un cablaj gol si am populat cu piesele necesare si a functionat.

   

  acum nu as mai face, poate doar cu tuburi ultaminiaturale care se lipesc  direct

  s-l1600.jpg

 19. Amplificator cu tuburi, oricum nu mai exista sursa de semnal originala, cel mai mult mi-au placut alea fara transformator de iesire cu difuzor de 750 ohm, habar nu am cum era generat si procesat semnalul la emisie dar era placut la auz, acum poti pune un amplificator cu tuburi la ipod sau la placa de sunet, suna tot asa ca ala cu integrat, si nu mult diferit chiar si de unul pwm in clasa D

  IMG-5334.jpg

 20. Asta este nestabilizata, seamana cu cea de bec economic, am una de acest fel pe o masina de sigilat pungi de polietilena, incalzeste rezistenta.

   

  Deosebit de altele este startul prin transformator cu tiristor din doi tranzistori, acest fel de start se poate aplica la oricare din sursele prezentate in ultimele postari la surse rezonante, complicatii inutile, acel circuit se poate rezuma la r 901, c909 si un diac sau chiar un tub cu descarcari in gaz, in lipsa de diac am folosit asa ceva si functioneaza la fel, este in fapt un oscilator de relaxare.

 21. As putea lua doar placa mica, forta mi-o fac si singur, softul acela este exemplu de design, nu prea are limitari, ar putea face aproape tot ce vrei.

   

  Lucru ce nu mi place la limbajele object oriented este ca nu prea poti sa modifici, ca nu stii ce fac bibliotecile incluse.

  ar mai fi o varinta sa iau kitul complet si sa-i rog sa mi faca niste patch-uri cu ce doresc eu, chiar si asa implementarea unui astfel de sistem pentru muritorii de rand costa destul de mult, cred ca acel kit e in jur de 1000 usd daca nu mai mult.

×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock