Sari la conținut

cavit

Tehnium Azi
 • Număr conținut

  471
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  24

Articol comentarii postat de cavit

 1. Personal sunt de mult offgrid pv si gaz.

  Gazul este o varianta acceptabila deoarece daca se elimina in atmofera ca atare produce mai mult efect de sera, si eliberarea lui in atmosfera este principala cale de pierdere a hidrogenului in spatiul cosmic, asta nu este bine, pe Marte acesta a fost in mare parte pierdut, clorul din fostul ocean sarat a reactionat cu oxigenul ramas si a produs perclorat.

   

  O metoda simpla de a reduce poluarea cu 15% in sistemul de energie electrica este inlocuirea sistemului de distributie cu unul HVDC si MVDC chiar si LVDC, in altrenativ piederea totala este de 20% in continuu doar 5%.

  Sistemul HVDC si MVDC poate fi realizat cu ajutorul unor celule de comutatie de medie tensiune identice, aceste celule sunt surse cu redresare sincrona izolate in raport de transformare 1:1, pentru 400kv sunt necesare 40 celule de 10 kv 40s in partea de HV si 20p-2s in partea de MV, sau 40p la poarta producatorului.

  un sistem LVDC aduce si el beneficii, iar in cazul acesta invertoarele sunt foarte ieftine, fiecare motor va avea invertorul lui.

   

  Stiu asta pe propria piele, cu 300v dc am putut suda utilizand un cablu de 2x1,5 lung de 150m, cu 230 alternativ, nu am putut.

 2. practic managementul acumulatorilor cu plumb presupune un compromis intre corozune si sulfatare, prevenirea sulfatarii presupune un anumit grad de suprincarcare, fapt ce accelereaza coroziunea.

  De jutor sunt si circuitele de de egalizare activa a incarcarii deoarece elimina necesitatea supraincarcarii de egalizare fapt ce reduce corozunea la celulele deja incarcate, si previne sulfatarea la cele care au tendinta sa se descarce, studiile arata ca o diferenta de max, 10 mv intre celule este ideala, poate prelungi viata unui sir lung de 220v si de 4-5 ori aducand-o la durata de viata a unui monobloc.

  In principiu celulele care se descarca se vor sulfata iar care se supraincarca se vor coroda,de aceea circuitul de egalizare face treaba buna si permite realizarea unor baterii de tensiune mai mare care sunt mai usor de cablat si riscul de incendiu prein contact prost se reduce, la tensiune mare se autosudeaza si nu se mai topesc eventual sa ia si foc.

  incarcarea in impulsuri poate aduce si ea o serie de avantaje: previne acumularile dendritice si scutcircuitarea separatorilor, facilitaya desulfatarea, si impiedica sulfatarea, permite o incaracare mai rapida.

  diverse studii propun diverse frecvente si factori de umplere. din toate 2 variante sunt comode:

  1incarcarea printr-un inveror boost nefiltrat care oficiaza si rolul de MPPT pentru sistemele fotovoltaice, sau 2 un egalizator de incarcare in comutatie al carui factor de umplere poate fi ajustat si acesta nefiltrat.

  se poate realiza fie cu capacitati comutate fie pe trafo un numar de infasurari duble identice egal cu jumatate din numarul de baterii, o asfel de infasurare poate egaliza 2 baterii.

  egalizatorul acesta opereaza permanent atit la incarcare cat si la descarcare impiedicand supradescarcarea elementelor mai slabe si in ultima instanta distrugerea lor

 3. din pacate pentru buzunar, acumulatorii care sun la sfirsitul duratei de viata pot fi cel mult o solutie provizorie, trebuie instalate acumulatoare noi si intrtinute bine de la inceput cele stationare sunt cele mai bune pot performa peste 2000 cicluri 80%DOD in conditiile climatice de aici, dupa care vin cele de tractiune si semitractiune cu placi tubulare pot performa peste 1200 ciclur80% DOD apoicele cu gel cu placi plate 1000 cicluri si in cele din urma agm vrla 500 cicluri 80%DOD sau 2000 cicluri 30 % DOD. o interventie care prelungeste viata la agm este diluarea electrolitului ca la cele stationare la 1,22, dar atunci nu se pot folosi decat in pozitie verticala caci curg, cel mai simplu se adauga apa sa fie 1 cm peste placi si dupa caa 1 luna de explloatare se masoara densitatea electrolitului se poate ajusta la nevoie

  principala cauza a scoaterii din uy la bateriilor din sistemele stationare este corodarea gratarelor placilor poyitve si desprinderea pastei de pe acestea, gratarele cu aliaj Ca Sn Pb se comporta mai prost decat cele cu aliaj Sb, Se,Pb.

  cele cu calciu se preteaza mai bine la incarcarea in impusuri ceeeace face ca sratul de corozune sa nu mai fie compact si sa constituie un izolator intre pasta si gratar.

  problrema coryiunii poate fi acum controlata gratie unor aditivi de tip nanobariera din clasa lignosulfonatilor care previn depunerea plubbului si stibiului din placile poyitive pe cele negative,dar neafectind circulatia hidrogenului la placa negativa.

  date statitice din registrul bateriilor stationare din US arata ca prelungesc viata cu 63%.

  aditivii acetia se comercializeaya si sum marca de battery vitamin, pot fi lichizi si sea dauga periodic in baterii, sau pot fi solilizi si se adauga din constructie la placile negative sau la separatori.

  dezvoltarea lor apornit de la acumulatorii de tractiune sistem noramerican cu placi pastate si separatori din cauciuc natural microporos, acest cauciuc contine in mod natural acesti lignoslfonati, astfel bateriile americane cu placi pastate dureaya chiar mai mult decat cele europene, germane cu placi tubulare garatie acestui separator cu actiune de nanobariera.

  metalalele din placile poyitve fiind impiedicate sa se depuna pe placile negative ajung la saturatie in electrolit si coroziunea placilor pozitive e incetinita.

  bateria poate accepta o supraincarcare de durata fara consecinte nefaste asupra placilor pozitive, curentul de float charge se reduce de 2-3 ori deci materialul din placile poztive e dislocat de 2 '3 ori mai lent.

  permitand supraincarcarea, aceste nanobariere,sunt un real ajutor in managentul sulfatarii.

 4. ma confrunt cu probleme la acumulatorii cu plumb, cert e cainima oricarei instalatii fie ea solara eoliana, cu generator cu gaz sau hibrida sunt acumulatorii chiar si la retea pretul mare este nu energia in sine ci load levelingul. chiar si la sistemele ongrid e bine sa fie acumulatori pentru aasigura load levelingul pe grid, capacitatea de stocare distribuita pare a fi mai buna decat cea concentrata,1 GWh distribuit in 1 milion de mici instalatii si automobile electrice ar putea asigura usor load levelingul pentru romania si ar elimina monopolul, alti acumulatori decat cei cu plumb in romania nu sunt fezabili ca in romania nu e litiu sau nikel din abundenta, deci tot ai cu plumb cu problemele lor raman de baza.

×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.