Jump to content

cavit

Tehnium Azi
 • Content Count

  345
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by cavit

 1. Exista si posibilitatea utilizarii de linii supraconductoare, este o idee mai veche, dar revine in actualitate, distributia pe supraconductoare permite si storage direct sub forma de camp electromagnetic static. In plus la liniile supraconductoare rentabilitatea nu este limitata de lungime, pot fi oricat de scurte, costurile de instalare si exploatare nu scad cu lungimea ci doar cu puterea vehiculata.
 2. Convertoarele statice cu siliciu se defecteaza des, cu carbura de siliciu pot functiona mai multi ani fara interventii. In zillele noastre majoritatea consumatorilor casnici sunt nativi DC, aparatura electronica, iluminatul cu led, din acest motiv un bus in DC este bine venit, in plus scapi si de radiatia ELF care de multe ori intoarce sistemul nervos cu susul in jos, majoritatea consumatorilor si o buna parte din generatorele de energie regenerabila fiind native DC o distributie in dc devine oportuna. Eu am sistem fotovoltaic generatorul si stocarea sunt native dc, multi consumatori sunt nativi DC , nu are sens sa fac dubla conversie cu pierderile, reducerea fiabilitatii si ELF-ul de rigoare, ii alimentez direct in DC, deja sistemul de distributie in AC este cam incompatibil cu aceste sisteme. Am ales o tensiune de 320 vdc pentru busul DC pentru a putea genera o auxiliara de AC pentru consumatorii nativi de ac. Conectarea unui astfel de sistem cu gridul de AC nu se prea poate face bine, exista intodeauna putere reactiva, putere deformanta si pierderi.
 3. Cu ajutorul carburii de siliciu se pot realiza convertoare dc/dc pentru toate nivelurile, HV,MV si LV. Nu stiu de ce americanii propun 15kv in loc de 20kv pentru MV. Oare un convertor MV/LV pentru alimentarea unei case, utilizand o simpla trioda, ar fi fezabil? 04 - OE ORNL Materials Innovation Workshop - Huang - small.pdf
 4. Microretele de curent continuu pot fi utilizate pentru a conecta intre ele mai multe facilitati de energie regenerabila, si pentru alimentarea consumatorilor de tip echipament electronic, gen data center, sau consumatorii nativi de dc dintr-o casa, mai ales daca sursa primara de energie este una nativa in DC. https://www.sciencedirect.com/topics/engineering/dc-microgrid DC subgrid, diferit de hvdc linK, acest subgrid in curent continuu ar putea inlesni conectarea producatorilor casnici la retea, un astfel de retea de 20kvdc ar putea oferi eficienta si stabilite pentru conectarea producatorilor casnici, deoarece 20kv sunt foarte simplu si ieftin de generat chiar si pentru puteri foarte mici. Ar putea fi echipata cu porturi incapsulate cu protectie eventual unidirectionale echipate cu dioda prin care producatorii casnici sa poata face feed-in.
 5. Se estimeaza ca pierderile pentru HVDC sunt ca, 3% la1000km, iar pentru HVAC aceeasi tensiune cam cu 30-40%mai mari. Efectul pelicular a fost mult dezbatut ,dar s-a constatat ca are o contribuitie minora deoarece cablurile sunt multifilare. Pierderea radiativa, nu sunt convins ca este chiar atit de mica cum spun unii, personal cand stau sub o linie de HVAC simt o energie care se transmite in corpul meu, multiplicand suprafata amprenta a corpului unui om pentru a obtine suprafata amprenta intregii linii, rezulta ca piedrea aceea nu este chiar mica, cred ca depaseste 10Mw la 1000km. mai are un aspect negativ, este aceeeasi si cu linia in gol. Echipamentele de conversie pentru HVDC se poate ca momentan sa fie mai scumpe, dar se pot ieftini utilizand pe post de semiconductor carbura de siliciu, pentru un generator care produce direct HVDC cum este generatorul magnetohidrodinamic, cel mai ieftin este sa fie lasat asa. Utilizarea DC in casa, se punea problema ca un dc/dc este mai scump decat un transformator de AC, dar astazi lucrurile stau exact invers, un DC/DC in comutatie este mult mai ieftin si mai usor ca un transformator, contine mult mai putin cupru (un material scump) in plus pierderile mai ales in gol si la incarcari reduse sunt mult mai mici. Personal utilizez DC in casa deoarece sursa primara este DC, sistem fotovoltaic cu acumulator, am ales o tensiune compatibila cu micile surse in comutatie care alimenteaza aplicatiile, 320VDC si care poate fi convertita direct in AC standardul 230vac cu toleranta de rigoare, practic in sarcina sunt 210 215VAC care se incadreaza in toleranta standardului, puteam alege o tensiune dc ceva mai mare, dar nu are rost sa stressez suplimentar aceste surse in comutatie, 210VAC sunt suficienti pentru aplicatii caznice de AC. (Nu am avut arderi ale surselor in comutatie utilizand aceasta tensiune)
 6. Nu fac calcule pentru profituri marginale, nu ma intereseaza, atat timp cat statul tine monopol pe energetica, inseamna ca este mai avantajoasa ca manufacturarea. Am discutat cu cineva despre putere, chiar si puterea politica se masoara in gigawati, de ce vor politicienii pentru ei gigawatii astia, de ce tin cu dintii sa fie sub controlul lor. In tari ca Romania jumate din gigawatii cu pricina ii arde omul in soba nu sunt la mana politicienilor, poate asta este singurul motiv de mai stau in Romania, in tari ca ale voastre totul este pe mana lor, atunci chemati-i la lucru la afacerile voasre sa vedeti daca vin. Ia sa ia statul manufacturarea si sa lase energetica la privat, caci tehnic este posibil, pot lucra la o manufactura de stat alimentata de sistemele solare caznice, ca n-am ce face acasa cu aia 4 kw cat stau la lucru, media de consum per capita de manufacturier cam asta este, si daca o urca la 10kw, instalam 10 acasa si ii folosim la serviciu la stat. Personal nu voi incheia vreun contract cu vreun furnizor de energie electrica pentru vre-o afacere, am de investit si voi investi in afaceri care nu implica energia electrica si nici angajamente cu forta de munca ce trebuie platita dintr-un profit care nu-l garanteaza nimeni. Agricultura poti face fara a utiliza energie electrica, cum fac majoritatea in Romania se produc multe cereale care iau calea Indiei, la noi agricultura este prost subventionata. singura versiune este, pui, aduni, incarci pe barje, si iei banii. 50 hectare le poti lucra in familie cu utilajele potrivite. In tari unde subventia este substantiala, poti faca facilitati de procesare cheltuielile si taxele inclusiv pe energie se intorc ca subventie asta e garantia de care pomeneam mai sus. e mai mult ca o asigurare, in plus n-o platesti tu.
 7. In caz ca produci dispozitive semiconductoare merge si cu energie de la retea ca scoti de cel putin 10 ori banii. La o afacere pornesc de la sursa de energie, de exemplu cumpar sau inchiriez o facilitate care are deja sursa proprie de energie pe care am dreptul sa o folosesc la cel mult jumate din costul energiei de la retea, sau daca construiesc ceva de nou, il fac cu sursa de energie inclusa. Exista o varinta foarte ieftina si tentanta, productia pe vapor, acolo evident ai sursa de energie proprie, si cheltuielile de regie sunt minime, incep sa ma gandesc serios la ea, in plus ai oportunitatea sa te muti unde merge treaba.
 8. In nord solar nu prea merge, dar cogenerare cu gaz da si este mai eficient daca folosesti caldura reziduala in trepte, de exeplu prima treapta friteusa industriala, treapta 2 apa calda. La cogenerare la 100kw electric iese bine, mai ales in nord unde este frig. Pentru offgrid ai nevoie de un acumulator de 100 kwh LTO sa nu irosesti gazul, sa poti tine motorul la randament optim, dar nu este un cap de tara, si dureaza ca orice echipament electric obisnuit. Am gasit la Tedom pompe de caldura actionate de motoare pe gaz, si cogenerare electrica inclusa, inclusiv utilizare de baterii de acumulatoare. Se poate adauga solar, eolian, in caz ca exista resursa primara satisfacatoare, fara plata in avans, bine inteles asta nu poti face daca nu este terenul si cladirea ta, eu in afaceri fara proprietate pe imobile nu ma bag, din cauza reglementarilor se lasa cu conflicte si faliment. Personal am dorit sa masoare energie electrica in DC dupa un bloc de redresare, sa elimine posibilitatile de inselatorie la cantar, dar n-au vrut.
 9. Mie mi-a adus doar pagube, este un sistem strict reglementat, relatia mea cu astfel de sisteme nu dureaza, inevitabil se ajunge la conflicte costisitoare, deci pentru mine offgrid este mai ieftin. Analizand costul resurselor primare doar combustibilii lichizi si carbunele cu tot cu taxe se apropiede pretul energiei electrice vanduta ca atare. Gazul cu tot cu taxe este 80 ron/Mwh, admitand un randament de 28% tot iese mai ieftin, daca utilizezi si caldura reziduala iese si mai ieftin, motorul este cam 10% din pretul combustibilului pe care il poate arde in intreaga lui viata, deci practic nu prea conteaza, un motor complet sh care sa functioneze 5ani il poti lua la 500 RON, dar la energia electrica ca atre nu ai un asemenea discount. Fotovoltaic echipamentul poate fi ceva mai scump, dar este elegant, silentios trendy si eco friendly, si poti de asemenea folosi echipament SH la o fractie din costul celui nou (doar offgrid), cu echipament SH,eventual electronica reparata iesi mai ieftin decat la grid.
 10. Designul in care se poate utiliza este un design bazic de convertor sinusoidal PWM, Deoarece designul utilizat personal este unul sarac minimalist, va prezint un design generic realizat cu Sic mosfet. In acest document este analizata utilitatea diodei sic schottky anti paralel, acest sic mosfet in particular functioneaza bine si fara dioda externa sic shottky, de aceea v-i l-am propus, deoarece caderea de tensiune in conductie directa este una dintre cele mai mici disponibile. Totusi in caz ca utilizati driveri alimentati prin bootstrap, ca in cazul placutei EGS002 cu ir2110 sau 2113 este recomandat a se monta aceste diode externe, mai ales la tranzistorii de jos, altfel exista riscul ca tensiunea generata pe bootstrap sa depaseasaca limita tensiunii de alimntare pentru driveri, dioda de boot strap ar trebui sa fie tot una sic schottky. Poate fi utilizat in invertoare existente ca drop in replacement, asta este cel mai ieftin, dorece costurile cu designul sunt eliminate. EPE_Castillati_etal.pdf
 11. Viata offgrid casa & afacerea. Casa done, urmeaza afacerea. Cu ongridul nu te accepta, au tot felul de scuze nerealiste, doar sa nu te lase. Stim cu totii ca un sistem distribuit are sanse infime de defectiune catastrofala chiar daca este relizat la standarde sarace, atit timp cat a functionat 1 an doi,trei probabilitaea sa functionezein continuare este destul de buna, chiar daca este vorba de sisteme sarace, realizare la limita si ajustate adaptativ in timp.
 12. Acesta este un sic mosfet ceva mai ieftin decat concurenta, pentru aceleasi caracteristici. Data sheet-ul. https://ro.mouser.com/datasheet/2/308/NTHL020N090SC1-D-1698971.pdf Are anumite caracteritici mai iertatoare pentru utilizatorii DIY, cu ar fi profilul rezistenta drena sursa- temperatura, dioda intrinseca suficient de robusta. Este potrivit pentru realizarea unui invertor de 5kw, pentru alimentarea casei cu energie fotovoltaica.
 13. Curentul il citesc cu un LEM de 200A cu 4 spire prin el, deci 50A, mai sensibil nu pot ca il satureaza cand sudez nu ma complic cu shunturi si bucle de masa, nu voi pune acolo cuplaj galvanic ca-mi bat cuie in talpa.
 14. Eff am intentionat sa fie eficienta energetica acumulatorului energia iesita raportat la energia intrata, asa ar trebui, masoara tot ce intra si tot ce iese, cineva mi-a scris softul, nu stiu exact ce face, i-am zis ca la energie sa nu reseteze nimic, sa arate cat a intrat si cat a iesit pe o perioada de timp. A scris softul mi-a zis ca l-a facut sa ignore curentii sub 100ma caci in teste la el era cam zgomotos, pe timp de noapte curentul poate scade sub 100ma, si pierde de la contorizare acea energie, din acest motiv iese eficienta energetica asa mica, teoretic ar trebui sa fie cam 85%.
 15. Asta e cam pe o luna, de pe la ora13 pana la17 merge in regim de float curentul prin baterie este zero, restul merge pe diverter la o rezistenta pentru incalzire, cel mai mult mi-a bagat in baterie 2 kw, puterea medie reala este cam 1,5kw, puterea instalata este 2,3kwp, dar am panourile in unghi pentru iarna, iar un sir este vertical sa nu stea zapada pe ele,
 16. Tensiunea nominala este 2.3v/cell tensiunea minima 1,8v dar in practica 2v, si maxima 2,7v, dar in practica 2,6v, daca sunt mentinute in float la 2,5v/cell se vor incarca in timp pana la 95% SOC Iata ce afisa coulometrul in jurul orei 12, nu apare KWh ci doar Kw pentru ca nu a lasat loc pe display, la eficienta nu este chiar corect deorece softul are un mic bug, cand ajunge la tensiunea maxima sau minima setate reseteaza SOC la 100% sau 0% incarcarea continua insa pana ce curentul scade in zero, de aci diferenta. Am pus capacitatea 60Ah cat am real intre tensiunile la care le utilizez,, de la 2,7 la zero sunt vreo 40 si ceva Ah pe celula. Atat costa, dar erau strict necesari, cu plumbul nu prea faci treaba, nici vorba de sudura, avand la dispozitie o resursa de energie mai fiabila am facut si mai multa treaba, confectii metalice, oricum nu pot sa o utilizez la tot ce poate
 17. Nu voi aborda aspecte teoretice decat foarte succint ci voi prezenta dipozitive diponibile pe piata. Carbura de siliciu SIC , Nitrura de Galiu, GAN SIC se foloseste la confectionarea diodelor schottky cu carbura de siliciu, ca orice bariera metal semiconductor au Qrr zero si sunt foarte rapide. EX https://www.onsemi.com/pub/Collateral/FFSH40120ADN-F085-D.PDF https://www.wolfspeed.com/media/downloads/85/C4D20120A.pdf sic jfet normal on https://unitedsic.com/datasheets/DS_UJ3N065025K3S.pdf De regula sic jfet normal on se folosesc in cascoda cu un mosfet cu siliciu, am avut experinte negative cu ele, Sic jfet normal off https://www.mouser.com/datasheet/2/414/SML100M12MSF-378.pdf SIC mosfet https://fscdn.rohm.com/en/products/databook/datasheet/discrete/sic/mosfet/sct3030kl-e.pdf https://www.wolfspeed.com/media/downloads/1483/C3M0016120K.pdf bipolar cu sic http://www.genesicsemi.com/sic_junction_transistors/GA50JT12-247.pdf gan fet normal on (cascoda) https://www.transphormusa.com/en/document/datasheet-tp65h035ws-650v-gan-fet/ gan fet normal off (HEMT) https://gansystems.com/wp-content/uploads/2020/04/GS66516T-DS-Rev-200402.pdf https://epc-co.com/epc/Portals/0/epc/documents/datasheets/EPC2111_datasheet.pdf Am incercat aceste dispozitive cu exceptia gan fet normal on cascoda, deorece la cele cu sic jfet am avut experinte negative, si sic jfet normal off deorece sunt rare.
 18. Intr-adevar aceste acumulatoare trebuie egalizate, problema principala pentru mine este nivelul de complexitate al sistemului, nu pot construi si gestiona stucturi prea complexe, de aceea nu am instalat un sistem de management (BMS) pe aceste acumulatoare. Din acelasi motiv nu prea fac postari civilizate, as putea face postari foarte scurte mai usor de gestionat, dar ceea ce am de prezentat necesita o anumita lungime si complexitate, in plus calculatorul acesta E402S lo power i-mi face numai probleme la editare, ramin in buffer tot felul de prostii, nu stiu de unde le incarca, dar tot felul de mizerii de pe alte forumuri, si de pe aiurea. Revenind la acumulatoare exista trei modalitati de egalizare, MB: mid ballance cea mai simpla,se conecteaza in paralel si se lasa cateva saptamini, apoi se pot monta in serie, BB: bottom ballance, se descarca complet fiecare celula individual sau toate in paralel, apoi se monteaza in serie, TB: top ballance, e incarca complet fiecare individual, sau in paralel, sau prin limitarea tensiunii cu ajutorul BMS-ului. BB este bun in cazul in care exista riscul sa se descarce pana in zero, tensiunile pe celule nu se vor inversa, inversarea tensiunii distruge celula. MB este simplu de realizat si este potrivit pentru utilizarea pe mijlocul domeniului de tensiune disponibil. TB se poate face automat de catre BMS atunci cand bateria se incarca complet, dar este nociv pentru baterii, bateriilor cu litiu nu le place incarcate 100%, de aceea am setat tensiunea limita pentru un o stare de incarcare (SOC) de caa 90% tinand cont si de timpul cat bateria este mentinuta la acea tensiune. Cat priveste siguranta in exploatare (safety) aceste acumulatoare LTO sunt sigure in caz de abuz, comparativ cu alte acumlatoare cu litiu, nu se aprind si nu intretin arderea in caz de supraincarcare, au electrozi ceramici sinterizati din nanoparticule de substante necomustibile,nu intretin arderea nici daca sunt bagate in foc. In cazul concret personal aceste acumulatoare au viteze de autodescarcare diferite si necesita egalizare manuala de 3-4 ori pe an pe care o realizez cu ajutorul unui rezistor de putere special confectionat din tabla de fier taiata in zig-zag si o sursa de joasa tensiune 10a cu redresare sincrona modelul rezonant LLC. Un sir il am in explatate de caa3 ani, a trecut 2 ierni, altul de un an si ceva, a trecut o iarna, compotamentul lor este predictibil, fiecare celula se comporta ca in ziua cand le-am instalat, performanta este buna, am sudat cu ele 15 kg de electrod bazic, in afara de functionarea normala casei si alte scule electrice.
 19. Au inceput sa apara pe piata si invertoare fotovoltaice cu forta pe baza de carbura de siliciu ce am gasit aici sunt de puteri ceva mai mari, nu se potrivesc pentru un sistem casnic. https://kaco-newenergy.com/news-and-events/detail/new-solar-pv-inverters-for-large-commercial-roofs-and-solar-parks/ Pentru cei care doriti sa le utilzati acasa, de regula IGBT-urile pot fi inlocuite cu SIC mosfet asemantoare in varianta drop in, pur si simplu le inlocuiti, totusi ar fi utile cateva Tip-uri, am mai inlocuit, si am construit si DIY. Pentru a inlocui cu succes un IGBT cu dioda cu un sic mosfet, este preferabil sa alegeti sic mosfet-uri cu cadere de tensiune mai mica pe dioda structurala (body diode), si aceasta sa fie calificata pentru aplicatii hard switch. Exemple de sic mosfet SCT3030AL SCT3022AL, SCT3030KL (ROHM) sctw90n65g2v SCT50N120 (ST) in principiu trebuie sa cautati sic mosfet-uri cu caderea de tensiune pe dioda in jur de 3-3,5 v si sa le evitati pe cele cu 4-5v, nu vor merge bine cele din seria c3m (CREE). In legatura cu tensiunea de comanda pe poarta cele de la ROHM si de la ST sunt compatibile cu IGBT-urile cele de la CREE partial compatibile, la frecvente mici merg fara nici o problema, tebuie sa aveti putina grija la tensiunea de prag, sa va asigurati ca driverii trag in zero, cele de la ROHM au tensunea de prag mai mare, nu exista nici un fel de risc. Pentru rezultate optime puteti pune o dioda sic schottky in paralel, asfel veti obtine un dispozitiv zero rec Qrr, este zero, exista astfel de copackuri, dar sunt cam scumpe si cam rare. Acelasi lucru puteti face utilizand un IGBT FS4 cu siliciu si o dioda sic schottky pentru varianta lo cost, care are cam 85% din performanta unui sic mosfet, exista astfel de copackuri gata facute. In caz ca utilizati driveri alimentati prin boot strap dioda sic schottky in paralel cu sic mosfeturile de jos sunt obligatorii, altfel varful de tensiune negativa care apare pe nodul de comutare insumata cu tensiunea de alimetare pentru driveri poate distruge driverul de sus alimntat prin boot strap. si odata cu ele si tranzistorii. Foto circuit de test IGBT FS4 in paralel cu SIC schottky capsule separate, pentru asta am intrerupt firul de la dioda cu silciu dand o gaura in capsula cu freza de carbura metalica, din alea de se folesesc la fabricile de PCB.
 20. Intetinez sa discutam in acest topic despre solutii disponibile pe piata pe care le utilizam deja, sau pe care le putem achiziona. LTO :Ltiu titan oxid, Anod, TiO2 nanoparticule, Catod MnO2 nanoparticule, electrolit sare de litiu in solvent organic. Lifepo4: litiu fier fosfat, anod, grafit, catod fosfat de fier, nanoarticule, sau nu. electrolit sare delitiu in solvent organic NMC: nickel mangan cobalt, Anod grafit, catod compozit oxizi nikel mangan cobalt electrolit sare delitiu in solvent organic. Mai sunt si altele, dar astea functioneaza la temperaturi obisnuite si sunt disponibile pe piata in formate potrivite pentru un sistem fotovoltaic casnic adica celule de la 20 la 1000ah. Litiu Ion clasice au anod de grafit si catod de CoO2 ,electrolit sare de litiu in solvent organic, nu sunt prea bune pentru sisteme de energie regenerabila, deorece sunt fragile, au mare tendinta sa ia foc, iar cobaltul este scump si in cantitati limitate. NMC este asemanator cu li ion doar ca au o varianta mai ieftina si mai robusta pentru catod, foloseste mai putin cobalt. Lifepo4 sunt facute din materiale comune ieftine, grafit si fosfat de fier, varianta simpla are o viata ciclica limitata si se comporta prost pe frig, varianta aditivata cu Yitriu este mai buna, dar Yitriul este foarte rar, disponibilitatea este limitata. LTO sunt facute din materiale comune oxid de titan si oxid de mangan, in plus elecrozii colectori sunt folie de aluminiu atit la catod cat si la anod, bateria nu contine cupru ca in cazul celorlalte acumulatoare cu litiu. faptul ca invelisul si colectoarele sunt all aluminium, ofera un avantaj ca stabilitate chimica si la cost. Personal utilizez acumulatore LTO 2 siruri a cate 55 celule de 40 Ah aprox 10 Kwh la 120v nominal. Optiunea mea pentru LTO a venit in urma testelor la temperaturi sub zero celsius, afara pe tim de iarna, In cazul LTO performanta nu este afectata. Alte tipuri de acumulatatore cu litiu indragite de cei cu sisteme fotovoltaice sunt cele de tip litiu fier fosfat LiFePO4, incluzand si versiunea aditivata cu Yitriu LiFeYPO4, Ytriul areun efectt similar cu stibiul la cele cu plumb, imbutateste viata ciclica, si performanta la temperatura joasa si acumulatoarele de Tip NMC , care seutilizeaza de obicei pe autoturisme electrice. LTO sunt cele mai scumpe , raportat la capacitatea energetice, LiFePO4 intermediar , Iar NMC cele mai Ieftine. Densitatea energetica este cea mai mica la LTO si cea mai mare la NMC fiid legata direct de tensiunea celulelor.
 21. Nu trebiue sa ne limitam doar la electronica DIY partea de energetica nu va pierde niciodata din interes, avem aci o sectiune de energie alternativa, dar problema trebuie abordata mai pragmatic, Daca as gasi pe langa cablaje facute in China si acumulatore facute in China la preturi, normale, nu cat cer cei ce vor sase capatuiasca pe siteurile de vanzari pentru a putea insa achizitiona terbuie un grup interesat in asta, cei dela OSN de exemplu sunt dispusi sa vanda, dar trebuie cantitati rezonabile, Tehnologia LTO care o utilizez in mod curent este alta viata fata de alte tipuri de acumulatoare. Cat despre electronica au aparut solutii noi, semiconductoare Widebandgap gen carbura de siliciu si nitrura de galiu, totusi nu am observat vreun intreres sa discutam despre ele, desi personal le utilizez de ani buni. Ca o paranteza carbura de siliciu este utila in power conversion, electronica din sistemul meu solar este all SIC, este mai fiabila si mai eficienta decat solutiile pe siliciu, in plus ofera solutii constructive simple. Nitrura de galiu este buna pentru viteze si frecvente foarte mari fie in regim liniar fie in regim de comutatie, chopppere care functioneaza la 10 MHz, totusi in power conversion se foloseste la puteri mici. O aplicatie personala pentru nitrura de galiu este aparatul Rife cu Leduri, unde am nevoie de viteza mare, fronturi sub 10ns si curenti suficienti pentru a incarca si descarca energia stocata in jonctiunile ledurilor suficient de rapid.
 22. Recunosc ca am user pe acest forum de ceva ani ,dar activitatea mea pe aci este sporadica, lumea s-a mutat pe softpedia. In vremurile astea ma ocup de lucruri mai concrete EX: sistemele fotovoltaice personale, aci nu este un grup care sa aduca componente, mai ales acumulatori, cu diferite tehnologii cu litiu, din China, in materie de electronica multi le cumpara gata facute, eu am ramas cu ale mele DIY, deoarece am ales 120v pentru baterie si nu am mai schimbat-o.
 23. Utilizez o demo board semipunte de la EPC cu gan fet EPC 9203 care este compatibila cu orice generator de functii si cu majoritatea DDS-urilor. Folosesc 4 leduri rosii de 5w OSR5XDE5E1E 2s 2p pentru a functiona cu baterie li ion 2s, rezistenta de sarcina 0,3 ohm baterie de 8v li-ion 2s. Aceste leduri dau cele mai bune fronturi optice din cele pe care le-am avut si utilizat.
 24. Fie ca a fost editat N.B. azi o poate face oricine in schimbul a 1K usd fie natural are efecte diverse, la mine s-a last cu banarea userului pe un forum desi nu am folosit vre-un cuvant care nu trece la filtre, si nu am jignit pe nimeni. Ceea ce am spus avea un sambure de adevar, au confirmat si colegii americani de pe un forum de Rife. Va pot comunica primele cazuri vindecate cu terapie Rife in cateva zile, fara complicatii si fara suferinte inutile, au fost publicate pe un forum de Rife. Frecventa care a fost utilizata este 346 Khz semnal dreptunghiular factor de umplere 50% tranzitii mai scurte de 50ns offset dc, Hulda Clark setup. Eu folosesc de mult timp frecventele Hulda Clark dar, utilizand lumina modulata, similar cu setupul original Rife, dar nu utilizez plasma ci LED de mare putere rosu, deoarece rosu penereaza mai bine in tesuturi, merge chiar mai bine decat varianta cu electrozi Hulda Clark,inclusiv in locuri care conduc prost, grasime, plamani, inclusiv cu frecventele Hulda, fara asta as fi fost mort acum de alti virusi, nu l-as mai fi apucat pe acesta.
 25. Unde ma pot adresa pentru proiectarea si executia a 10 buc cablaj cu aceste componente, un driver - 2 Gan fet, schema din nota de aplicatie. Am cumparate aceste componente. Am nevoie pentru un aparat rife cu arie de de leduri de putere. https://gansystems.com/wp-content/uploads/2019/04/GS-010-120-1-P-datasheet-rev190410.pdf https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/932716/TI1/LM5113QDPRRQ1.html
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.