Sari la conținut

viobio

Members
 • Număr conținut

  263
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  34

viobio a câștigat ziua ultima dată pe Martie 17

viobio a avut cel mai apreciat conținut!

Reputație Comunitate

107 Excellent

Despre viobio

 • Rang
  Utilizator Tehnician

Profile Fields

 • Oras
  BUCURESTI

Vizitatori Recenți Profil

397 vizualizari profil
 1. viobio

  Despre industria electronica romaneasca

  roadrunner Ai punctat totul foarte bine . Eu niciodată nu m-am gândit sau nu o să fac producție de electronice , pentru mine este mai mult exercițiu pentru minte , întradevăr sunt si pasionat , eu in perioada 2000...2008 mă lăsasem definitiv , dădusem tot ce aveam unui puști , mă jurasem că nu mai pun mâna pe letcon până intr-o zi ...... să zicem că m-am reapucat datorită unor chitariști prieteni și a unui radio cu tuburi Baltika . Anul ăsta împlinesc 48 ani , am si alte pasiuni , nu vreau să imi petrec restul vieții printre trafuri, lampi sau integrate , eu nu trăiesc din electronică , am cu totul alte activități care imi aduc venituri lunare foarte mari . Eu am două surori stabilite in UK , de mult tip , nu sunt căpsunare , mai am doi prieteni in Viena si Munchen , prin surori si acei prieteni vând o parte din " produsele " mele , bine ....nu cu prețuri românești . Anul trecut am trimis in Edinburgh 10 amplificatoare , mai sunt două pe stoc , " legătura " mea mai vrea 20 , două modele diferite 10 si 10 , bineînțeles că nu o să le asamblez eu , doar o să le reglez . Am doi colaboratori la care apelez cind primesc mici comenzi , un colaborator .......este femeie , are o rabdare si dexteritate de invidiat. Satisfacția cea mai mare ? Da.....sunt mândru de mine cand văd pe scene amplificatoare pentru chitara facute de mine , pedale sau că oameni cu mari pretenții, cand vine vorba de sunet, apreciază ce fac eu , nu este lipsă de modestie , tuturor ne place notorietatea , cine nu recunoaște asta ......zic că este cam ipocrit . Cartea mea de vizită https://www.google.com/search?q=viotubeamp&client=tablet-android-lenovo&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjuj_LH45LhAhVJlosKHcWcAWEQ_AUoAXoECAwQAQ&biw=962&bih=601
 2. viobio

  Despre industria electronica romaneasca

  Cu ce să relansezi domnule o industrie? Cu un morman de fiare vechi? Fără tehnologie, Fără bani? Cu foști directori care au vândut totul la fiare vechi? In București toate fabricile care aveau legătură cu "electrica" au dispărut, singura care mai produce ceva este Electromagnetica, acolo am eu atelierul, fabrica a fost retehnologizata. https://www.electromagnetica.ro https://forums.rgc.ro/topic/85187-scelectromagnetica-sa-a-inceput-productia-si-vinzarea-unui-amplificator-de-5w-conceptie-romaneasca/ Proiect făcut de mine, vândut către Electromagnetica.
 3. viobio

  Proiectul 68

  Multumesc. Ca tot se vorbește de " industria electronică " , eu nu prea lucrez pe cablaje imprimate , acel cablaj imprimat este desenat old school pe caiet de matematică , date găurile apoi desenat cu marker permanent , spre rușinea mea de mare leneș nu am învățat un program de desenat pe calculator , am vrut intr-o Duminică să mă joc cu Eagle dar..... după două ore ......m-am lăsat .
 4. viobio

  Proiectul 68

  Sursa concepută prostește .
 5. viobio

  Despre industria electronica romaneasca

  De ce să facă alții ? Adică de ce să nu investiți dv ..?? Să relansați industria electronică românească . Ca fapt divers .....echipamente 5G se pot construi pe masa din bucătărie , nu îți trebuie mare tehnologie , in balcon se pot lua la pilă procesoare pentru calculatoare si placi de cablaj imprimat cu 10 straturi ......simplu . Scandalul Huawei poate fi creat artificial , le fug altora miliardele din buzunare , adică Nokia si Motorola ar avea de suferit . Acum să vorbim si serios , cine credeți că este prost să vândă tehnologie , in capitalism trebuie să ai cat mai puțini concurenți , ne apucăm să inventăm ce au inventat altii acum 30..40 ani ?
 6. viobio

  Proiectul 68

  Ok, alimentarea separată a celor două canale este o prostie. Totuși.... îmi place să le alimentez prostește.
 7. viobio

  Proiectul 68

  Cum spuneam.... eu nu vreau să conving pe nimeni de nimic, numai că la o auditie în orb între un amplificator care are alimentare comună pentru ambele canale și unu cu alimentari separate.... cam orice om cu ureche poate face diferența între cele două. Ca să încheiem discuția.... poate avem cunoștințe diferite..... despre sunet.
 8. viobio

  Proiectul 68

  Da....m-am exprimat gresit cu " cat mai mare " . Si sursele de alimentare au o influență în separația dintre cele două canale , in general nu incerc sau nu vreau să conving pe nimeni de nimic , fiecare crede ce dorește ...... De curiozitatea , ați vazut aparate audio care au alimentarile separate L/R ? De ce le au ?
 9. Pentru traful de alimentare Primar 230V Ecran intre primar si secundare , un strat CuEm 0,2...0,4mm .Un capă se lasă liber , celălalt capat se conectează la masa Secundar 1 13..14V/1A , alimentează filamentele tuburilor ECC83/ECC82 cu 12,6V Secundar 2 2X3,15V /7A , cele două înfășurări trebuiesc bobinate în același timp Secundar 0/320/330V /0,5A R10,11,12,13 sunt de 27...33 ohmi/minim 5W , pentru o disipație cat mai mică a căldurii poti monta cate două rezistențe de 5w in paralel , una peste alta , cum am montat eu in această sursă , că să înțelegi , un exemplu R10 să fie " făcută " din două rezistențe de 56..68ohmi in paralel , la fel si R11,12,13 . R14 10k/3...5w In punctul UG1 trebuie să ai o tensiune cit mai aproape de 440V in sarcină ! , poți muta sursa pe una din prizele 320V,330V că să obții 440V , sau poți tatona R10,11,12,13.
 10. viobio

  Despre industria electronica romaneasca

  "Astazi (prin comparatie) cei care au pile, cunostinte, relatii si / sau rude suspuse, isi cumpara diplomele de la numeroasele "fabrici de diplome" aparute dupa revolutie, iar cand au intrat in posesia acestora sunt propulsati direct in functii si pozitii de top. In acest mod sistemul bazat pe pile, cunostinte, relatii si inrudiri s-a pastrat si chiar a luat forme extreme, care exclud competenta profesionala." Da .....poate la stat ! La o firmă " cu patron " , multinațională , nu se întâmplă asa ceva , uneori nici nu contează ce diplomă ai , contează ce știi să faci . O firma nu ține idioți pe salarii călduțe ,acolo este pe performanță , nu ești bun ....zbori că ii incurci pe alții buni , in domeniile tehnice ai proiecte de finalizat intr-o anumită perioadă de timp , nu il faci.....te duci acasă și îți cauți de muncă . Asa funcționează o economie performanta si o firmă care se vrea de top , indiferent de domeniul in care activează . Ce lipsește la noi , in primul rand cheful tinerilor de a învăța, părinții nu vor trăi etern sau se poate termina cașcavalul lor , lipsesc scolile de meserii , fostele scoli profesionale , pentru cei care vor să învețe o meserie si nu au unde .Din licee 90% ies loturi de oameni care nu știu să facă nimic ......chiar dacă au luat bacul , unii ajung în facultăți .....pe care le termină dar tit bâtă sunt , cei care învață si vor să facă ceva in viața ..... reușesc .....si nu pe salarii de rahat , cunosc destui care imediat după terminarea facultății au ajuns să aibe joburi bine plătite .
 11. viobio

  Despre industria electronica romaneasca

  Înseamnă o prostie clișeu rămasă de pe vremea împușcatului .
 12. viobio

  Despre industria electronica romaneasca

  Asta cu " Romania să ajungă din urmă ...." este un mare fisssss , acum nu mai trebuie privită țara moț și sfîrc intr-un domeniu , firmele sau oamenii care lucrează in anumite domenii pot fi condiderate/considerați de top , in Romania sunt n firme la care lucrează x români , firme de top mondial , așa zisele multinaționale , există si firme românești care sunt de top in multe domenii , dacă este să ne referim doar la una , foarte cunoscută peste hotare , intrați pe acest link http://www.rockna-audio.com Pină la urmă de ce ar trebui Romania să fie moț intr-un anumit domeniu ??? A fost intr-un domeniu pe primul loc in lume sau le-a dat rușine " capitalistilor care sug sangele muncitorilor " ? Se tot aduce aminte de ARO , un cazan pe roți , in perioada când comuniștii se lăudau cu cazanul ARO , pe planetă se fabricau masini de teren la care noi nici nu visam . Mare afacere ce a facut bâlbâitul că a vandut ARO in Canada , export la preț de duping numai să ia ceva dolari pe ele , le cumpărau cei mai săraci dintre săracii canadieni .
 13. viobio

  Despre industria electronica romaneasca

  😝😆😉 " ANAF-ului trebuie sa i se abroge rolul de decizie in inchiderea unei intreprinderi de orice fel. Orice sanctiune aplicata asupra unei intreprinderi trebuie sa fie luata de o instanta judecatoreasca specializata pe probleme economice " Asta este genială !!!! Se văd cunoștințele ..... păi dacă dai unei instituții rolul de decizie .... altă instituție , cum ar fi instanța de judecată de care se vorbește ....ce să mai facă ? Să închidă fabrica închisă de ANAF ??? Ce nu stie cel care a scris rândurile acelea , o unitate de producție nu se inchide că asa vrea muschiul lui ANAF , interesul este ca afacerea sa producă profit din care se încasează taxe , ce faci cu angajații care si ei platesc taxe ? Imi asum ce spun dar citatul este din puțul gândirii sau noaptea minții .
 14. viobio

  Despre industria electronica romaneasca

  Am citit " gândurile " unora care trăiesc în urmă cu treizeci de ani , gândesc ca pe vremea comuniștilor....poate regretă acele vremuri....mai știi .... Tare sunt curios dacă cei care au postat pe aici au o inițiativă particulară , dacă au o afacere cat de mică , din ce am citi nu cred , se vede un mare vid de cultură economică și mult pseudopatriotism de doi lei . Am lucrat și eu in industria românească care se afla in partea cu pene a săgeții .....nu în vârful tehnologiei .
 15. viobio

  Proiectul 68

  De ce am facut sursa reglabila , pentru că oricât ai calcula rezistențele care atenuează tensiunea ...... tot îți dă " cu virgulă " tensiunea cand faci montajul practic , ca să obțin tensiunea de 450V stabilizată folosesc 3..4 diode zenner in serie , fiind diode ,zenner de tensiune mare au abateri mari , de ex am intalnit zennere de 120V/3w care stabilizau 117V sau 127 V , așa că nu prea mă mai interesează cât stabilizează zennerele , am posibilitatea să reglez tensiunile care alimentează cele două canale cu fix 440V . Am separat alimentarea celor două canale pentru a avea diafonie cât mai mare intre canale , este o practică mai de finețe , sursa de alimentare a unui amplificator are multe de spus in soundul final al amplificatorului . Știu că acest fel de surse sunt mai scumpe dar și rezultatele sunt pe măsură .
×

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.