Jump to content

viobio

Members
 • Content Count

  278
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

viobio last won the day on April 18

viobio had the most liked content!

Community Reputation

113 Excellent

About viobio

 • Rank
  Utilizator Tehnician

Profile Fields

 • City
  BUCURESTI

Recent Profile Visitors

473 profile views
 1. Frecvența minimă trebuie să fie de 20..30Hz , nu 70hz . Dacă se alege 70hz transformatorul nu va putea livra bine frecvențele joase , cu cât frecvența este mai joasă cu atât creste secțiunea miezului .
 2. Se lasă pinii liberi , dacă este tub ECCxxx sau 12Ax7 , sau alt tub cu două filamente care se pot alimenta separat , nu alimentezi nici filamentul de la trioda nefolosită , in cazul ăsta ai o trioda de rezerva , cand se uzează cea folosită inițial poți muta firele pe trioda nefolosită , sunt foarte rare aceste situații .
 3. Pe unde ajunge semnalul in R11 ? Nu dați cu bățul dar sunt de parere că schema nu funcționează cu R11 conectat asa .
 4. R11 nu trebuia să fie conectat in pinul 1 de la prima triodă din etajul diferential ?
 5. Cea mai mare belea la aceste scheme este variația offsetul , este bine că are surse de curent constant in etajul de atac cu tub dar .......eu alimentam cu tensiune stabilizată acel etaj , inclusiv alimentarea filanentului stabilizată , orice mărime electrică care variază in etajul cu tub , influențează offsetul . Clasele A se stabilizează termic si dupa o jumatate de oră , atunci sta offsetul cat de cat stabil . Că să nu folosesti 1mp de radiator , se pot monta ventilatoare care suflă aer pe tranzistorii finali , eu am folosit unele de 24V ( 4 buc ) un pic subvoltate că să nu se audă zgomot cand se rotesc , important este să sufle aer , nu să tragă . Italianul a uitat să deseneze pe schemă patru diode zenner care protejează porțile tranzistorilor .
 6. Pentru inspirație , se poate reconfigura cu tranzistori sau alt STK care are configurație internă asemănătoare , se păstrează doar etajul SRPP . Am facut amplificatorul ăsta cred că în urma cu 7..8 ani , din pacate nu il mai am , l-am facut cuiva cadou . Din proprie experiență vă spun că tuburile lucrează prost cu tensiuni anodice de 50..60V , dacă nu credeți ..... studiați foile de catalog , cel putin pentru ECC83 si ECC82 se gasesc foile de catalog unde sunt specificate si amplificările , distorsiunile , in functie de tensiunile anodice si PSF . Ar mai merge E88CC,6DJ8,6922,6H23P,6H1P, ECC 99,E80CC,6H6P , dar la tensiuni anodice de 150..180V . ECC86 funcționează si la o tensiune anodică de 12...18V dar ......are amplificare mică , nu poate asigura un semnal mare pentru atacul tranzistorilor .
 7. 6J1P este moartea pasiunii in audio , este tub de RF , stiu ca a fost folosit de ruși intr-un aparat de radio , ca pentoda amplificatoare AF , dar ....in anii 60 nu își bateau multi capul cu hi-fi-ul .
 8. Transformatoarele de iesire https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Outputtransformer/Audio-PP/Hammond-1650R::254.html Transformatorul de alimentare https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Power-Transformer/Audio/Hammond-373HX::4499.html KT88 https://www.tube-town.net/ttstore/Tubes/Electro-Harmonix/EH-KT88::75.html Condensatori de filtraj ( 8 buc ) https://www.tube-town.net/ttstore/Capacitors/Electrolytic/Elektrolytic-Can/Radial/Snap-In/Elektrolyt-470-F-%40-450V::393.html Pentru a putea să folosești acel transformator de alimentare trebuie să modifici un pic sursa de alimentare , ca in schemă postată de mine D1,D2 diode 1000V/4A R10,11,12,13 4,7..6,8 ohmi / 5 w R14 10k / 5w C3,4,5,6 2200....4700microF/16V . C20 220microF/100V C21 47micriF/100V R24 1k /2w D3 1N4007 Pe placile modulelor de amplificare unești pinii 4 cu 5 la tuburile ECC82, ECC83 , le alimentezi filamentele la 6,3V (4+5/9 ) .Pe placa sursei pentru filamente nu mai montezi restul de piese . R8,R4,C2 nu se pun pe placa sursei ! Cu această configurație obții 2X50W
 9. Salut . Ce îți scriu aici este valabil si pentru alții . Înainte de a vă apuca să faceți ceva .....trebuie să vă calculați bugetul și să țineți cont de ce incinte aveți , dacă aveți incinte cu SPL anemic ....85..87 dB trebuie să folosiți un amplificator de putere mai mare . Fiecare clasă de functionare are avantajele și dezavantajele ei , nimic nu este perfect pe lumea asta , trebuie să faceți un compromis intre ce cheltuiți si ce vreți să obțineți . Eu sunt fan PP clasă AB , cu putere cat mai mare , adică amplificatoare cu puteri de minim 50w pe canal , am facut peste 100 de anplificatoare de auditie ( multe au fost facute in 10...12buc ) , totuși Nirvana apare cand nu te aștepți , penultimul amp facut PP UL clasa A cu KT88 chiar dacă care doar 2X38w m-a dat pe spate ca sound , ma repet .....am facut 100 de amplificatoare ! Spun că m-a dat pe spate , cu toate că aveam impresia că nu are ce să mă mai impresioneze . Avantaje si dezavantaje Clasa A PP , curentul prin tuburile finale fiind aproape constant ( curentul creste cativa mA catre puterea maximă ) , disipația anodică mare , tuburile finale se uzează cel mai repede , sunt amplificatoare energofage .Randamentul cel mai mic . Avantajul principal sunt distorsiunile mici . Clasa AB , negativare automată , curent prin tuburile finale destul de mare , uzură mai intensă a tuburilor finale , putere livrată mai mare decat la PP clasă A . Clasă AB negativare fixa , tuburile finale lucrează la un curent de repaos prestabilit , curent care crește in functie de puterea la care se face audiția , mai simplu .....tuburile finale se uzează in funcție de cat de " tare " se ascultă .Principalul avantaj este obținerea unor puteri mari . Repet încă odată ce am mai repetat in acest topic , inainte de a vă apuca de ceva , studiați foile de catalog ale tuburilor pe care vreți să le folosiți , in special a tuburilor finale , acolo găsiți date aproape mură in gură . Mă repet , fără a țipa la cineva . ACEST PROIECT SE ADRESEAZĂ CELOR CARE AU CUNOȘTINȚE DE ELECTRONICĂ CEL PUȚIN MEDII ! Proiectul nu va fi definitivat in veci de cei care au impresia că doar trebuie să lipească niste piese pe acele cablaje imprimate , să cupleze transformatoarele și ....gata amplificatorul .Mare atentie la tensiunile inalte , sunt mortale , mai ales că se lucrează cu curent continuu ! Florin După ce te hotărăști ce putere dorești , ce tuburi finale vrei să folosești , iti spun aici ce transformatoare de ieșire si alimentare sa folosești . La acest amplificator am folosit fix schema din acest topic .
 10. OT este prescurtarea de la output transformer , adică transformator de ieșire . A1,A2 , adică anozii tuburilor finale si Ua , transformator de ieșire cu trei conexiuni in primar . Pe schemă A1 = TP , A2 = TR , Ua = TO .
 11. Gata și proiectul 68 , am tras tare să il termin , să il prezint si pe acesta Duminică , la audiție . Am reglat Ua un pic mai macă ...428V să se mai rodeze un pic tuburile , după câteva zile de audiție o cresc la 440V să cad mai bine pe Raa , am trafuri de ieșire cu Raa 6k6 . Primele masuratori Putere 29w , sarcină 8 ohmi , 1000hz THD 0,48% la puterea de 29w , 1000hz .
 12. Domnule Ola , tot ce tine de mediul privat funcționează mult mai bine decât ce tine de stat , cand ai afacerea ta privată te zbați să ai eficientă și profit . In plus nu te ghilotinează nimeni , și da ....industria românească tehnică a fost un morman de fier vechi , fără utilaje și tehnologii , ca mai toate industriile din fostul bloc comunist , nici o țară din blocul comunist nu a produs nimic competitiv cu ce se fabrica in tarile capitaliste , poate doar armament , și poate doar rușii puteau să se bată la capitolul armament cu vestul . Cum am mai spus , au spus si altii , de ce este obligatoriu să fii moț intr-un anumit domeniu ? Mai ales acum cand nu prea mai poate fi vorba de așa ceva , datorită globalizării . Vreți să vă spun un domeniu unde Romania a excelat ? Diamante sintetice , 330mil $ pe an , bani îngropați de analfabetul cuzmar in Casa Republicii , o parte au ajuns si la Censtrala Nucleară de la Cernavodă . Da ....fabrica aia nu trebuia să ajungă parc de distracții pentru copii , parc care este inchis după nenoricirea din Colectiv , trăiască blonda din Pasă Rica !
 13. Duminică 31.3.2019 între orele 9 - 14 organizez o audiție, va fi "audiat" proiectul 66, adică..... un PP UL cu 4XKT88 & 2XECC82 & 2XECC83. Este posibil ca până Duminică să termin și proiectul 67, PP UL, clasă AB, negativare automată, cu 4XEL34 & 2XECC82 & 1XECC83. Va mai fi "audiat" un Xindak MT3 modificat de mine. Posibil să ascultăm și un VTL ST85 dacă nu pleacă din atelier până Duminică. Adresa locației București Sector5 Calea Rahovei 266-268 Corp 3, subsol. Audiția se va face doar pe amplificatoarele prezentate mai sus. 
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.