Jump to content

gadrianno

Members
 • Content Count

  87
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by gadrianno

 1. Ca de obicei: minunate. Sa le plantam si sa trecem la audiții. Mulțumiri pentru un proiect deosebit.
 2. Multumesc pentru raspunsul prompt si precis. Stima.
 3. Doar o intrebare pentru Donpetru. Acest VU metru se poate folosi si la alte amplificatoare, gen: GX400, AV400 v2 & v3, FET400 mk2 etc. Cum se leagă, ce modificări trebuie făcute in funcție de tensiunea de alimentare șamd?
 4. Buna seara. As dori sa cumpar 10 bucăți cablaj pentru acest kit.
 5. Buna ziua. Ma înscriu si eu cu 6 cablaje de fabrica.
 6. Buna seara. Un proiect deosebit, bine pus la punct si super-testat. Ma înscriu la 4 cablaje de fabrica.
 7. Va propun o schema interesanta publicata de Generoso Cozza in prestigioasa publicatie audiofila AudioXpress. Are de toate si este foarte simpla. in plus, are reactie negativa, generator de curent constant pentru etajul de intrare diferential, oglinda curent si etajul final de iesire cu MOSFET complementari foarte ieftini si uzuali de tip IR 9540/540. 20160723194907_Figure2HybridAmp.webp
 8. Scuze pentru dublul post. Încă un preamplificator foarte performant, marca Loesch. Și sursa de alimentare hi-end.
 9. Cu plăcere. Cu ce am început eu studiul tuburilor.
 10. Negativarea fixa se folosește la tuburile finale în amplificatoare, făcând grila cu x volți mai negativa decât catodul, aflat de obicei la potențial nul sau de câțiva volti. Se realizează cu o sursa separata negativa fata de masa. La tetrode sau pentode de putere tensiunea de Negativarea este de zeci volți, fapt care determina un curent anodic de zeci de miliamperi prin fecare tub final. Se mai folosește negativare fixa, cu baterii sau miniacumulatori la unele preamplificatoare mai exotice. De exemplu preamplificator foarte elaborat al lui Toersten Loesch denumit Toccatta sau preamplificatoare RIAA propuse de Robert Bob Danielak. Negativarea automata este larg răspândită la etajele de preamplificatoare. Este ușor de aplicat și răspunde foarte bine cerințelor etajelor respective.
 11. Ionut90, alimentarea filament se ridica cu 50 volți pentru ca Ufk este de maxim 100 V. Da ca nu se ridica potențialul stratul subțire de alumina izolatoare depus pe catod, peste care vine bobina filamentul de tungsten toriat se străpunge și atunci tubul devine aproape inutilizabil (unii spun: extrem de microfon, zgomotos, în general compromis). În cazul unui montaj SRPP e mai tragic, ca acolo catodul lămpii de sus e la Ua/2 și pe catod lămpii de jos, prin filamentul aflat în contact cu catod apare Ua/2. Adică scurtcircuit anodic, explozie condensator filtrat anodic, incendiu sau alte dezastre.
 12. Sursa de alimentare se complica din ce în ce mai mult. Vedeți ca Vio a postat schema amplificatorului Xindak MT-3 care este supersimpla. Și amplificatorul ăla are ceva Mușchi! 2x37 w ieșire în mod pentoda si circa 2x20w în mod trioda. Partea de filament merge adoptata cea a lui Pete Millet. filreg_sch.pdf
 13. R 5 e o sarcina permanenta a stabilizatorul. Cu valoarea de 10 k ar trebui R 7 de circa 100 k. Vio are dreptate, valoarea R 5 e prea mica acolo. Stabilizatorul nu are nevoie de sarcina permanenta. Are filamentele tuburilor conectate. Faceți R 5 măcar 47 k și R 7 de 390 k.
 14. Scuze pentru confuzie, scriu de pe telefon și schemele nu se văd prea bine. Așa este. U filament nu e legat nicăieri la masa. Este corecta schema desenata de Admin. Dar am văzut foarte multe scheme alimentare SRPP cu partea negativa a U filament legata la divizorul de tensiune. În legătură cu rezistoarele bleeder, aflate în paralel cu condensatori filtrare HT, în multe scheme am văzut ca sunt de 220 kiloohmi. Rezistoarele ajuta la echilibrarea condensatorilor aflați în serie, în special la încărcare (dacă exista diferențe de capacitate, ESR, tensiune de lucru etcetera. ). Condensatori e bine sa fie la minim 350 volți pentru ca tensiunea anodica, dacă țin bine minte, este 450 volți. Un alt lucru important: majoritatea rezistoarelor ce le găsim pe la noi, au tensiune maxima de lucru de circa 250 volți. Deci dacă pe un rezistor trebuie sa cada o diferență de potențial mai mare de 250 V atunci trebuie înseriate doua sau mai multe rezistoare. As pune deci fiecare bleeder format din 2x100k la 1W.
 15. Cred ca schema de alimentare necesita niște corecții pe partea de JT. R6 și C4 nu trebuie sa aibă capetele la GND! Este totuși o alimentare flotanta pentru filamente tuburi preamplificatoare. Nu este prevăzut un divizor rezistiv pe partea de IT al carui punct median sa fie conectat la bara de minus a părții de JT pentru ridicarea potențialului filamentului lămpii preamplificatoare. Multe lămpi au U filament-catod de 100 la 150 volți. Unele 80 Volți! Mai ales la configurația SRPP divizor rezistiv este obligatoriu. Uite Cum vine în schema lui Vio din prima sau a doua Pagina!
 16. Donpetru, cablajul a ieșit super, dar cred ca amplificatorul va fi prea lat. Mai lat de 19 inch, cele doua cablaje au aproximativ. 360 mm, plus cablajul sursei... Se mai pot compacta puțin?
 17. Crăciun fericit și un An Nou plin cu tot ce va Doriți!
 18. Foarte ingenios amplasamentul. Cutia e de la firma din Iași?
 19. Propun și eu o pentoda de putere mai atipica și anume PL 509 folosita drept final video la TV, introdusa de Philips și alți producători în anii '70. Are putere dispară anodicq de maxim 40w, iar în conexiunea trioda la cei 40w se mi adaugă puterea de disipare a grilei 2 care este de 7w. Cu 2 tuburi finale în contratimp se pot obține 100w putere ieșire.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.