Jump to content

aiocezar

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by aiocezar

  1. louis, am facut invertorul. din pacate nu am avut miezurile pentru transformatorul final si pentru socul de dupa redresor. nu am avut nici banda de cupru la grosimea de 0,5 mm. costau mult miezurile, iar banda nu am de unde sa o cumpar. am taiat o teava de cupru dar avea grosimea de 1 mm. ca miez am folosit o oala de ferita de la deflexia unui televizor foarte vechi - cred ca era rusesc, dar cu sectiunea mai mica decat necesar. din aceste cauze se tot ard tranzistorii finali. (nu au sectiunea necesara si intra in saturatie, nu am suprafata necesara pentru banda de cupru din secundarul trafului, posibil sa intre in scurt si bobinajul secundar deoarece l-am izolat cu tesatura de sticla, din aia ce se pune la izoarea cu polistiren). schema functioneaza, dar cu o limitare a curentului pe alimentarea de la priza ( am montat cateva becuri de 100 w pe un fir de alimentare).
  2. salut nic_teo7! nu vreau sa construiesc invertorul de 130 A. am alta schema de 100 A suficient pentru electrozi de 3,2 mm. documentatie in romana este multa pe net. da un mesaj la aiocezar@hotmail.com cu mesajul "invertor 130A" sa nu te sterg daca ajungi in spam si-ti trimit documentatie si in romana si engleza. am mai trimis si lui popina cristi. am strans piese pentru invertorul de 100A, dar imi mai trebuie diodele de putere si tranzistorii finali.
  3. salut! cautati pe google "invertor de sudura" si gasiti documentatie in romana. de aici descarci un document arhivat in poloneza. ce nu inteleg eu la invertoarele astea este sursa de 14V, cu un intrerupator comandat si tranzistor mosfet. mai simplu mi se pare un traf. pe 10V c.a. cu o punte si un condensator electrolitic dublat de unul ceramic. banuiesc ca sursa de 14 V ar da o oarecare intarziere in functionarea tranzistoarelor de putere. daca nu puteti descarca fisierul vi-l trimit eu: cere pe aiocezar@hotmail.com, la subiect trece "invertor 130" sa nu te sterg daca ajungi in spam.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.