Jump to content

RockDok

Tehnium Azi
 • Content Count

  534
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

RockDok last won the day on September 1

RockDok had the most liked content!

Community Reputation

32 Excellent

About RockDok

Profile Fields

 • City
  Oradea
 1. Aproape gata modulul SMPS pentru Ub si Ug2. Mai terbuie sa vina niste SMD-uri si priza-l asteapta... Ca sa aiba cit de cit sens ceea ce am dat drept calcul, este referinta la catalogul Myrra. Acolo spune ca Trafo cu ETD44 ( 74070) merge frumos la 180W adica tocmai ce am eu nevoie. Tot acolo spune 38 spire pentru primar. 150V tensiune reflectata ca sa fie sub 200 maxim acceptat de TOPSwitch. Sigur un calcul adevarat nu ar strica dar nici un pic de reverse engineering nu strica.
 2. Cablajul de test pentru Ub si Ug2, nu are voie sa se incalzeasca trafo si radiatorul peste 60 de grade la 100mA pe Ug2 si 500mA pe Ub. Driver TOP261.
 3. Schema "as built" si cablajul hacuit la greu ca sa-l aduc in stare de functionare. Desigur va trebui sa refac tot cablajul. Din cauza curentului relativ mare prin dioda D401 aceasta se incalzeste peste 60 de grade, desi am ales-o pentru un Vf cit mai mic. Asa cum mi-a si fost atrasa atentia, caderea de tensiune pe traseele de filament este semnificativa, de la 6.3V cit masor in insulele de ramificare si pina in punctele cele mai indepartate am 0.2V cadere de tensiune. Trafo Tr400 ajunge cam la 40 de grade. Se incalzeste si primul electrolitic din seria C406. Am scapat provizoriu cu un miniventilator care mentine D401 si C406 sub 40 de grade. Uf va trece la 12.6V si voi inseria filamentele. Curentul prin redresarea Uf se va ijumatati, la fel si puterea disipata pe dioda. Voi avea grija sa duc trasee solide pe Uf sa nu am caderi de tensiune pe traseu. Tr400 din ETD29 va trece in ETD34. Cu Ub este mai interesant, ETD29 nu asigura nici pe departe puterea de care are nevoie amplif-ul. In stadiul acesta un consum de 13W pe Ug2 + 22W pe Ub urca temperatura Tr300 la 80 de grade dupa 10 minute de functionare. Absolut inacceptabil. Am fost obligat sa maresc si radiatorul IC405. Un ventilator care sa bata pe Tr300 cred ca ma va lasa sa ajustez punctele de functionare pe partea de audio. Tr300 din ETD29 va trece in ETD44. Pina acum intra in categoria "nu faceti ca el". Trebuia sa fac modulul Uf separat, modulul Ub separat si separat audio. Asa cum incep sa fac acum. Cind vor merge toate le pun pe o singura placa.
 4. Mda, 6, cam atit am avut la "arimetica". Versiunea cu trasee corecte in lucru.
 5. Traseul pe Uf la iesirea din SMPS este de 3mm cu consum estimat 4x900mA( 6P3C-E) + 2x800mA ( 6N6P) + 2x400mA ( 6N2P) , total 5.6A. Lungimea traseului (-) de la iesirea din traf pina la cond. de unde se ramifica ( C700) este de 60mm. Da, un pic subtire. Macar voi vedea efectele pe placa de test care, din pacate, am dat-o deja in lucru. Desigur voi cositori traseul, ceva ceva tot va ajuta.
 6. Multumesc pentru sugestii, nu pot decit sa va dau dreptate. Inca nu am dat cablajul in lucru asa ca voi revizui distantele. Oricum este un cablaj de test, daca merge asa cum ma gindesc voi imbunatati cablajul. Ar mai fi ceva in ceea ce priveste izolatia dintre trasee, in afara de fante decupate in cablaj, anume stratul de lac ce acopera la final cablajul. Asta in tehnica foto unde avem o masca ce lasa libeere doar insulele de cositorire. Cit despre traseele filamentelor nu sint convis ca ar dauna sa fie pe cablaj, mai ales in curent continuu si bine filtrat.
 7. Cablajul, linia punctata este ecranul dintre SMPS si audio. Am atasat si carcasa privita de sus. Zona mai intunecata este compartimentul unde vin trafurile de iesire. O cutie separata deasupa celei cu electronica. Am adaugat si o protectie ca Ub si Ug2 sa nu porneasca daca nu este -Ug1.
 8. Amplif-ul controlat cu Arduino este in teste, mai am de lucru la program si design. La cel cu 6P3C-E am in lucru cablajul.
 9. Din fericire nu am nici un fel de zgomot, oricum partea de alimentare va fi ecranata.
 10. Pai concluzia este cu patru postari inainte. Separat Uf si -Ug1 apoi intirziat Ug2 si Ub. Am mai pus pe aici poze cum am bobinat trafuri, nu fac decit sa respect normele, fiecare strat separat spira linga spira si gap-uri.
 11. Corect, asta este schema. Tensiunea anodica la 6P3C-E este de 320V. 250V pe ecran ar trebui sa fie OK. Am supradimensionat TOP-urile dar asa ma simt eu mai bine. S-ar putea folosi minim TOP224 din familia TOPSwitch-II sau TOP245 din TOPSwitch-GX. Prima data porneste SMPS-ul pentru Uf si negativare. Dupa vre-un minut ( 555) porneste partea de Ub si Ug2 La un calcul brut Uf ar trebui sa asigure cam 40W ( sa nu uitam ca sint doua etaje audio). Pe Ub+Ug2 ar fi cam 80W static si salturi de consum care ar putea ajunge la limita asigurata de TOP227/TOP250. Sa vad cum se comporta iar daca nu-mi place voi face un half-bridge cu IR2161.
 12. Eu de aici as incepe: https://www.google.com/search?newwindow=1&client=firefox-b-d&q=how+to+install+pickit+3+software&sa=X&ved=2ahUKEwilsZadi6LjAhXs-SoKHVPUDlcQ1QIoBHoECAoQBQ&biw=1238&bih=699
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.