Sari la conținut

aerodinamict

Members
 • Număr conținut

  45
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  1

Orice postat de aerodinamict

 1. Poti folosi un convertor step down reglabil si il reglezi sa scoata 14,2v pentru a incarca acumulatoru.
 2. Pacat ca aceste invertoere sant turnate in rasina si nu pot fi reparate.
 3. Cu capacitate mica ar mai fi FQA24N50F la 3,5nf si un curent de 24A si la 100 grade 15 A.
 4. Mosfetii 2,7nf cap.ce curent au la 100 Gr.continu, cnsumu puntii 7ma e destul de bine nici un invertor de serie nu prea are consum asa mic fara sarcina,
 5. Incearca cu mosfeti de cel putin 600v si cu capcitate mica dar sant mai slabi la varfuri de pornire pe care le cer motoarele ansicrone, si invertoarele de serie la unele firme folosesc mosfeti dar se mai ard la scurt pe esire chiar si cu o protectie bine proiectata IGBT rezista mai bine.
 6. Costurile sistemului meu au fost undeva la 68% din cat mar fi costat conectarea la retea de energie electrica si dupa conectare urmau facturile lunare, pot sa spun ca la mine decamdata un Kwh de energie e 0 pina o sa trebuiasca sa schinb acumulatori si o sa depaseasca putin costurile pe care les fi avut pentru conectare si atunci pot sa spun cat e la mine un Kwh, pentru cei care sant conectati la retea deocamdata nu e rentabil un sistem de energie electrica din surse regenerabile.
 7. Consumu e de pe filtru depinde de miezu folosit dar si condesatorul de esire de ce capacitate e.
 8. Eu sint off grid de 9 ani cu productie fotovoltaic si eolian si stocare in acumulatori tubulari (de tractiune) de 1200Ah fotovoltaic3920w eolian 5000w vara sulplusu il folosesc la aer conditonat, electrocasnic plite electrice boiler etc. primavara toamna iarna suplinesc pentru incalzire electric la un puffer de 800l sant foarte multumit de sistem pe care tot il inbunatatesc si nu depind de nimeni ca a crescut factura.
 9. Cel mai simplu de verificat un rotor de motor e cu un bec de 12v si o sursa de 12v Dc se inseriaza becu cu motoru si cei 12v si se invarte usor rotoru daca becu se va aprinde ne uniform in unele pucte ale rotorului s-au se va stinge rotoru poate fi cu spire in scurt s-au intrerupt de la colector.
 10. Am numai 3 buc. dua mono si unu tifazat care sant montate pe invertoare, poti face o comanda de pe ebay s-au aliexpress.
 11. Folosesc un modulator EG8030 cu unele modificari la driver pentru a putea comanda bine mosfetii.
 12. Eu am construit un invertor trifazat pe un traf cu trei coloane trifazat putere nominala 3,4 Kw cu un modulator trifazat. mai greu a fost cu protectia la suprasarcina, dar eficenta invertorului plus a motorului ese sub 60%, mai bine folosesti cc la tensiune mare si motor cc si eficenta e undeva la 86-90%.
 13. In regim de float nu se sulfateaza dar inbatrinesc si nu mai au capacitatea de 100% pe care o au de noi, in regim de float pe element nu e bine de a depasi 2,233 v dar uni elementi au capactati diferite si tensiunea nu o sa fie la fel pe toti si in tinp uni elementi se supra incarca la descarcare elementi mai slabi se descarca mai mult si in tinp o sa cedeze si acumulatorul e bun de reciclat.
 14. Pentru cine nu e conectat la retea e mai rentabil un sistem off grid bine calculat nu mai ai facturi lunare si intreruperi cand nu te astepti care o sa fie tot mai dese pentru ca retelele de distributie sint numai carpite...
 15. Acumulatori tubulari cu plumb sant cei mai buni pentru off grid, eu folosesc de 9 ani acumulatori tubulari si inca merg destul de bine ca capacitate de stocare eu sper ca o sa tina peste 15 -18 ani de ciclare zilnica cu descarcare de 30-40% din capacitate.
 16. Trebuie sa mearga daca e cu invertor, verifica placa daca are o punte redresoare pe intrare,il aimentezi cu curent continu pentru scurt tinp si masori intensitatea daca nu depaseste valorile cu care e alimentat in Ac trebuie sa mearga, eu alimentez un invertor de sudura in cc si merge, singura modificare pe care am facuto e ventilatoru care mergea in Ac, il folosesc de multi ani nu am avut probleme.
 17. Vezi daca nu merge tl 494 cu unele modificari la esire studiaza pdfurile,e un invertor HQ.
 18. Eu sint off grid de peste 8 ani cu un sistem fotovoltaic de 3430w si un sistem eolian de 5Kw
 19. La multi ani ! Aparitia acestui almanah e o initiativa buna as putea participa si eu la energie verde fotovoltaic eolian acumulatori de stocare of grid, eu find unul dintre singuri din Romania care am proiectat si construit un generator eolian de 3 Kw cu magneti de ferita la un cost foarte mic am mai proiectat o eoliana cu difuzor care genereaza energie chiar si la 1,4 m/s, eoliana de 3 Kw si eoliana cu difuzor
 20. Dezechilibrele apar la celule dupa 2-3 ani de ciclare zilnica,eu am egalizatoare la sistem de 24v unde e mai simplu de egalizat ca la un sistem de 48v, metoda ta cavit de Incarcare In inpulsuri o folosesc si eu cu rezultate destul de bune pentru ca face o desulfatare a acumulatorilor folositi peste 3-4 ani mai ales la acumulatori tubulari unde au placi groase.
 21. Am comandat si eu 8 acumulatori LIFPO4 de 200 Ah si acum am nevoie de egalizatoare pe fiecare element tensiunea max.3,65v tensiunea de descarcare 2,4v(2,5v) addi daca reusesti ceva cu egalizatoarele o schema care fuctioneaza bine ar fi buna daca nu trebuie sa coamand de la firma egalizatoare care nus pre a eftine.
 22. Sursa boost trebuie sa suporte varfuri de tensiune si intensitate mare la rafale de vant de peste 30 m/s care pot creste intensitatea si de 3-4 ori mai mare ca puterea nominala a turbinei asta o spun din propie experienta la eolienele pe care le am chiar si, diodele redresoare pe care le folosesc de 100A cand e vant cu rafale puternice se Incalzesc cu radiatoare destul de tare deci trebuie proiectat sursa bine.
 23. Se poate pune cate un punct de sudura pe cele 4 colturi eu asa am procedat si merge bine.
×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.