Jump to content

aerodinamict

Members
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

aerodinamict last won the day on January 2 2016

aerodinamict had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About aerodinamict

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • City
  brasov
 1. Poti folosi un convertor step down reglabil si il reglezi sa scoata 14,2v pentru a incarca acumulatoru.
 2. Pacat ca aceste invertoere sant turnate in rasina si nu pot fi reparate.
 3. Cu capacitate mica ar mai fi FQA24N50F la 3,5nf si un curent de 24A si la 100 grade 15 A.
 4. Mosfetii 2,7nf cap.ce curent au la 100 Gr.continu, cnsumu puntii 7ma e destul de bine nici un invertor de serie nu prea are consum asa mic fara sarcina,
 5. Incearca cu mosfeti de cel putin 600v si cu capcitate mica dar sant mai slabi la varfuri de pornire pe care le cer motoarele ansicrone, si invertoarele de serie la unele firme folosesc mosfeti dar se mai ard la scurt pe esire chiar si cu o protectie bine proiectata IGBT rezista mai bine.
 6. Costurile sistemului meu au fost undeva la 68% din cat mar fi costat conectarea la retea de energie electrica si dupa conectare urmau facturile lunare, pot sa spun ca la mine decamdata un Kwh de energie e 0 pina o sa trebuiasca sa schinb acumulatori si o sa depaseasca putin costurile pe care les fi avut pentru conectare si atunci pot sa spun cat e la mine un Kwh, pentru cei care sant conectati la retea deocamdata nu e rentabil un sistem de energie electrica din surse regenerabile.
 7. Consumu e de pe filtru depinde de miezu folosit dar si condesatorul de esire de ce capacitate e.
 8. Eu sint off grid de 9 ani cu productie fotovoltaic si eolian si stocare in acumulatori tubulari (de tractiune) de 1200Ah fotovoltaic3920w eolian 5000w vara sulplusu il folosesc la aer conditonat, electrocasnic plite electrice boiler etc. primavara toamna iarna suplinesc pentru incalzire electric la un puffer de 800l sant foarte multumit de sistem pe care tot il inbunatatesc si nu depind de nimeni ca a crescut factura.
 9. Cel mai simplu de verificat un rotor de motor e cu un bec de 12v si o sursa de 12v Dc se inseriaza becu cu motoru si cei 12v si se invarte usor rotoru daca becu se va aprinde ne uniform in unele pucte ale rotorului s-au se va stinge rotoru poate fi cu spire in scurt s-au intrerupt de la colector.
 10. Am numai 3 buc. dua mono si unu tifazat care sant montate pe invertoare, poti face o comanda de pe ebay s-au aliexpress.
 11. Folosesc un modulator EG8030 cu unele modificari la driver pentru a putea comanda bine mosfetii.
 12. Eu am construit un invertor trifazat pe un traf cu trei coloane trifazat putere nominala 3,4 Kw cu un modulator trifazat. mai greu a fost cu protectia la suprasarcina, dar eficenta invertorului plus a motorului ese sub 60%, mai bine folosesti cc la tensiune mare si motor cc si eficenta e undeva la 86-90%.
 13. In regim de float nu se sulfateaza dar inbatrinesc si nu mai au capacitatea de 100% pe care o au de noi, in regim de float pe element nu e bine de a depasi 2,233 v dar uni elementi au capactati diferite si tensiunea nu o sa fie la fel pe toti si in tinp uni elementi se supra incarca la descarcare elementi mai slabi se descarca mai mult si in tinp o sa cedeze si acumulatorul e bun de reciclat.
 14. Pentru cine nu e conectat la retea e mai rentabil un sistem off grid bine calculat nu mai ai facturi lunare si intreruperi cand nu te astepti care o sa fie tot mai dese pentru ca retelele de distributie sint numai carpite...
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.