Jump to content

vijelie02

Tehnium Azi
 • Content Count

  354
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by vijelie02

 1. @gsabac s-a strecurat o eroare la R73 a ramas de 1K.
 2. SR acestui amplificator e foarte slab datorita valorilor foarte mari ale capacitoarelor din compensare.
 3. Fara osciloscop greu spre imposibil de rezolvat amplificatorul, mai ales daca sunt oscilatii.
 4. Nu. Boxa defecta care strica amplificatorul inseamna scurt la iesirea amplificatorului. Aceasta protectie nu se poate pune extern intre amplificator si boxa. Sunt alte protectii care se pot pune extern intre cele doua, dar aceste protectii sunt pentru a proteja boxele.
 5. @cristi_74 mai avem si o alta problema legata de orgoliu. Nu stim sa primim sfaturi. Suntem cei mai destepti intre destepti. Sunt foarte multe cazuri de gen lasa ca merge si asa, de ce sa imbunatatesc sau sa fac montajul asa cum trebuie. Daca primesti ceva sfaturi sau chiar si critici(pana la urma sunt constructive) esti catalogat hater. Ar trebui sa facem curat in propria curte si apoi sa ne uitam peste gard.
 6. Nu folosesc facebook. Am avut cont si l-am sters(dezactivat) dupa cateva zile. Colegul @Nico a spus motivele principale.
 7. Multumesc @donpetru, dar prefer sa ma abtin de la comentarii in ceea ce priveste facebook-ul.
 8. De ce va faceti griji pentru cei care nu au inteles? Daca exista astfel de persoane care nu au inteles, sigur vor posta aici ca au brum/fas in difuzoare. Mai bine va faceti griji pentru letargia in care se afla acest forum. Tehnic vorbind.
 9. Trebuie sa fie o sursa ATX care sa contina integratul TL494 sau KA7500. Cu alte cuvinte sa fie semipunte.
 10. E adevarat ce spuneti. Dar si mai adevarat este ca atunci cand utilizezi o astfel de "scula" nu asculti radio sau alte chestiuni sensibile. Si apoi cat timp o folosesti? Daca esti mester constructor si folosesti o scula de genul asta 8 ore pe zi atunci te duci si cumperi una noua si de calitate si nu faci astfel de "artificii". Adaptarea asta e valabila pentru o scula folosita ocazional acasa.
 11. Nu orice sursa ATX are traful compatibil cu aceasta schema. !!! Deci mare atentie. Edit: La schema asta trebuie evitat un scurt la iesire. Face poc. Nu stiu cat vor rezista silicoanele la supracurent, de ex: mandrina blocata. Daca nu au racire corespunzatoare IRF-urile, ies din SOA si iara face poc.
 12. Am comandat eu si sunt foarte ok. Pana in 300 lei platesti transport national. Peste 300 lei transport gratuit. Pretul de 300 lei este fara tva.
 13. https://store.comet.srl.ro/Catalogue/TRF/Transformers/TKSMPS/Pulse+transformers/#eyJpcHAiOiIyMCIsIm0iOiIifQ%3D%3D
 14. @ionut90 1. cand spui flyback spui intrefier. Intotdeauna! 2. Tny la 30W, crapa. 3. gasesti trafuri ptr tny gata facute(bobinate cu diverse secundare) intre 5 si 10 lei.
 15. Eu cumpar de la miva doar plastice, aluminiu, mufaraie, diverse scule ajutatoare. Exclus componente electronice, mai ales silicoane. Da, cam mult pragul de 300. Ultima comanda a fost acum o saptamana in valoare de 130 Lei. Pana la 300 nu aveam ce sa mai comand. Ne reorientam spre alte magazine similare ca mai sunt slava domnului.
 16. Exista un standard(sau normativa) care impune producatorilor de echipamentele WIFI sa aiba o anumita putere maxima in antena, parca 22db(nu sunt sigur dar cam pe acolo). Firmele serioase respecte aceste normative, altele nu. Am gasit echipamente cu 30db in antena. Deci indiferent ca am un router de 500 lei sau unul de 2500 lei, acoperirea wifi e aceeasi. Beneficiem doar de functionalitati extra ale acelui echipament. Revenind la routere ASUS, firmware-ul default e cam slabut/limitat/instabil. Firmware-ul facut de merlin aduce foarte multe imbunatatiri, repara gaurile de securitate si multe lucruri noi. @prog asa am si eu: Router DIGI configurat in bridge apoi am routerul meu ASUS-RT68U. Trebuie sa am control asupra tuturor setarilor. Cei de la digi nu iti dau voie sa te conectezi la interfata de management al router-ului. Router-ul de la DIGI e pozitionat chiar langa intrarea in apartament. De la el am tras un cablu UTP pana la sufragerie in spatele TV-ului loc in care se afla routerul ASUS. Nu stau sa insir avantajele firmware-ului merlin se pot gasi usor pe site-ul lor. Spor.
 17. Si daca-i mai pui firmware merlin e o bijuterie acest router. Singura conditie este sa fie RT-AC66U_B1. Pentru modelul simplu RT-AC66U nu se mai poate instala ultima versiune de firmware merlin.
 18. Ma gandeam eu ... ar fi fost prea frumos sa aiba si acumulator intern.
 19. Cat de lung este cablul usb ? Incercati sa-l inlocuiti cu unul nou cat mai scurt posibil si cat mai gros.
 20. In cazul in care TL494 a scapat si are pe iesiri semnal corect pentru o semipunte, in urma celor 10 secunde de functionare tind sa cred ca sunt probleme ori in secundar ori in partea de amplificare. Cu alte cuvinte o dioda sarma sau un tranzistor sarma din finalul audio. Aceasta sursa nu are protectie la scurt sau suprasarcina. Cel putin in schema nu regasesc asta.
 21. Diodele din secundar le-ati verificat? Componentele s-au masurat in circuit ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.