Jump to content

vijelie02

Members
 • Content Count

  286
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

vijelie02 last won the day on April 8

vijelie02 had the most liked content!

Community Reputation

25 Excellent

About vijelie02

 • Rank
  Utilizator Tehnician
 • Birthday 03/15/1976

Profile Fields

 • City
  brasov

Recent Profile Visitors

1,491 profile views
 1. E foarte important sa stim sa citim/intelegem un DS. O fi rechizita lunga, dar e degeaba. Am marcat cu albastru ceea ce a spus si colegul @roadrunner
 2. Asta pentru ca nu vreti sa intelegeti. E doar problema d-voastra. In rest, numai bine.
 3. Pai daca aveti deja 5 surse construite si niciuna nu e finalizata atunci va recomand acest proiect:
 4. @remus68 perfect de acord, dar iata totusi ca a reusit o masuratoare chiar lenta si a abtinut 1,5ohm la cald(sa zicem) fata de 1ohm la rece. Probabil la cald avea spre 2 ohmi.
 5. Pai asa si trebuie sa se intample. Sursa intra in regim de curent constant. Sper ca acel radiator este doar pentru teste, cel final banuiesc ca va fi mai mare.... Sarcinile facute din becuri nu sunt tocmai indicate pentru ca rezistenta becului se modifica odata cu cresterea temperaturii. Faceti o proba: masurati rezistenta unui bec de 12V/20W cand e rece. apoi alimentati becul cu 12V oferindu-i minimul de curent(1,66A pentru cei 20W) timp de cateva minute si masuratii rezistenta cat mai rapid. evident dupa intreruperea alimentarii.
 6. Ce sarcina folositi? puneti ceva poze cu sarcina si montajul.
 7. Pana acum sursa functioneaza corect. Este normal sa scada tensiunea la iesire cand se depaseste maximul de curent reglat. Acum ar trebui sa stabiliti care va fi curentul maxim dorit, trebuie sa luati aminte de postarile anterioare ale colegului @remus68 care sunt foarte importante, dimensionati corect radiatorul tranzistoarelor, eventual si un ventilator pus pe radiator, apoi reglati din P3 curentul maxim. Editare ulterioara: Puneti ceva poze cu realizarea d-voastra sa ne "clatim" ochii.
 8. Si daca rotiti de P1 ce se intampla? Editare ulterioara: Mi-a scapat cand am citit ca la rotirea lui P1 se modifica curentul. Din P3 se modifica maximul, apoi el nu se mai actioneaza fiind semireglabil.
 9. vijelie02

  Pareri PCB realizat cu programul Kicad

  Colegul @prog a spus sa ai o distanta mai mare intre pinii componentelor, exemplu Q1 si IC1. Adica pad-urile sunt mult prea mari. Si la puntea redresoare la fel.
 10. vijelie02

  Amplificator simetric de 50W

  Scuze, am dat un click gresit si am postat de 2 ori acelasi lucru.
 11. vijelie02

  Amplificator simetric de 50W

  Daca considerati ca sugestiile mele nu sunt bune atunci rog un moderator sa stearga postarea mea, considerand-o offtopic.
 12. vijelie02

  Amplificator simetric de 50W

  Nu este de ajuns aceasta simulare, parerea mea, ar mai trebui vazut tot in simulare: - test cu semnal la 20kHz sinus - FFT - Diagrama Bode - test cu semnal dreptunghiular
 13. vijelie02

  TESTER AMPERAJ ACUMULATOR

  http://www.dalton.ax/battmeter/source.shtml
×

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.