Jump to content

marius1289

Members
 • Content Count

  220
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About marius1289

 • Rank
  Utilizator Tehnician
 • Birthday 12/10/1989

Profile Fields

 • City
  Iasi
 1. Am facut testul:Deci un tranzistor TIP41C,legat in locul celor 3 diode 1N4007,intre B-C 3,3K,intre B-E 680ohmi+semireglabil 500ohmi,merge reglat lejer curentul de mers in gol,dar ce nu mi se pare ok:spre exemplu daca il reglez la 100mA pe un canal,nu ramane acolo,urca treptat,l-am lasat vreo 3min si a ajuns pana la 240mA.Precizez ca testul l-am facut cu intrarea audio legata la masa.I-am adaugat un condensator de 150nF intre C-E si la fel face.
 2. Am inteles.Zilele urmatoare voi incepe prin a testa cu metoda dvs.Oricum la test pe fiecare ramura +_voi inseria cate o siguranta de 1A,iar testul il voi face cu intrarea audio legata la masa.Va multumesc!
 3. Am uitat sa specific,aseara am terminat si sursa de alimentare,zilele urmatoare o sa revin cu poze.Pai initial o sa pun semireglabil fara rezistente,apoi o sa inlocuiesc valorile dintre B-C si B-E cu rezistente fixe.Pentru valori asemanatoare celor specificate de dvs,as putea incerca cu un semireglabil de 5k.Cursorul acestuia fiind legat in baza tranzistorului superdioda,terminalele(borna calda,borna rece) la colectorul,respectiv emitorul tranzistorului superdioda.Sau sa incerc din prima varianta dvs cu 3,3k intre B-C,iar valoarea dintre B-E sa o determin prin inserierea unei rezistente de 680ohmi+un semireglabil de 500ohmi?Prima varianta pare mai utila,doar ca la actionarea semireglabilului se modifica si valoarea dintre B-C.
 4. Deci o sa am nevoie de doi tranzistori NPN,o sa pun in capsula TO220, TIP41!O sa-l leg in felul urmator:in locul celor 3 diode inseriate o sa-l pun cu colectorul in colectorul lui TIP42 si emitorul in colectorul lui TIP41,un semireglabil provizoriu(cu ce valoare sa incep testul?) pentru a determina valoarea rezistentelor ce le voi lega intre B-C si B-E superdioda,ulterior voi scoate semireglabilul,tras 3 fire la tranzistorul superdioda pe care il voi prinde pe radiator.E ok?La cat recomandati sa las curentul de mers in gol pentru doua perechi de tranzistori pe canal cum este prevazut amplificatorul.Undeva la 60-70mA pe canal presupun ca e ok.Numai bine!
 5. In cazul asta,sa gasesc o modalitate de a prinde cele 6 diode 1N4007 pe radiator?
 6. Ala e doar "radiatorul suport" ca sa zic asa,de el va mai fi prins inca un radiator cam de aceeasi marime,gaurile sunt deja date,daca se observa.Sigurantele fuzibile,atat pentru etajul final cat si pentru corector,ventilatoare,Vu-Metru....le voi pune pe cablajul cu sursa.I-am dat si un strat de sacaz cu alcool izopropilic peste cablaj pentru a proteja cuprul,am mai folosit metoda asta si a tinut,oricum mai e de munca..In legatura cu diodele din superdioda,presupun ca va referiti la faptul ca in momentul cand acestea se incalzesc se modifica si curentul de mers in gol.
 7. Buna seara!Din lipsa de timp nu am mai apucat nici sa lucrez la amplificator nici sa revin cu reply.Din fericire weekend-ul asta am facut tot posibilul sa finalizez etajul final si am reusit sa fac si un softstart. Nu stiu de ce spuneti ca a facut victime schema respectiva,dar eu pot spune ca i-am facut si testul si suna impecabil. Nu a mai fost nevoie sa inseriez semireglabil cu diodele,deoarece la alimentare,la test inseriat cu ampermetrul aveam 65mA curent de mers in gol,si mi s-a parut suficient pentru 2 perechi de tranzistori. De putere ce pot sa zic,fiind la bloc nici nu l-am putut da la maxim,testat cu corectorul de ton de mai sus l-am dus undeva la jumatate din volum si "tremura camasa" pe mine.L-am testat cu sursa provizorie(+-45v,4x10000uf),urmeaza sa-i finalizez sursa,un Vu-Metru smecher,o protectie la curent continuu..
 8. Pai am s Pai am specificat mai sus ca are Vce 230v.O sa pun totusi TIP42C ca asta il am momentan,iar statia "nu mai poate sa astepte".O sa vad cum se comporta.
 9. Dupa cum spuneam tranzistorul este legat cu colectorul in minusul motorului,cu emitorul in minusul alimentarii si baza printr-o rezistenta de 10k la pinul 3 integrat.Iar plusul motorului vine direct din plusul sursei de alimentare.Daca scot tranzistorul,sa masor pe circuitul din baza sa?Mentionez ca integratul nu are niciun pin in aer.Sincer sa fiu nu mai am timp,faceam o schema ca e simpla.
 10. Imi cer scuze de inconvenient,dar momentan nu am cu ce sa fac poze clare. Integratul este cu 14 pini,am masurat pe pinii de alimentare ai motorului si se pare ca totusi integratul trimite un semnal lui BC547 undeva la un interval de 10 sec si spun asta pentru ca imi apare o tensiune de max 2v pe pinii motorului,apoi pica imediat,deci nu apuca motorul sa porneasca.Initial m-am gandit ca e de vina BC547(cu toate ca dadea bine la masuratoare) pe care l-am si inlocuit.Acum daca as sti ce integrat este l-as inlocui fara sa pierd prea mult timp,dar nu se vede ce scrie pe el. L.E.:In montaj nu este niciun quartz.Are 2 diode 1N4148,rezistente(10k;1,5M;100k),BC547,un condensator electrolitic nepolarizat de 10uf/25v pe care l-am schimbat si "misteriosul" integrat.
 11. Sa nu mai deschid alt topic,ce echivalent as putea folosi pentru 2SA1837(PNP;tensiune colector-emitor 230v;1A;ft=70Mhz) intr-un etaj final de amplificator cu cate 3 perechi de finali complementari 2SC5200/2SA1943,alimentat la +-75v?Amplificatorul avea ambele canale defecte:Primului canal i-am inlocuit finalii arsi+diode,rezistente..dar 2SA1837 a scapat,facut proba,ok.Al doilea la fel inlocuit finalii...dar 2SA1837 nu a scapat. Acest tranzistor este folosit ca si driver pentru finali,emitorul sau fiind "legat" prin cate o rezistenta de 3,3ohmi/1w la baza finalilor 2SA1943,iar colectorul in -75v.In principiu credca ar merge orice pnp cu specificatiile lui 2SA1837,dar sa aiba tensiunea colector-emitor minim 80v.Ce am momentan mai apropiat sa inlocuiesc este 2SA940(150v; 1,5A; ft=4Mhz.Ce ziceti ar merge?
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.