Jump to content

mducu

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

mducu last won the day on February 24

mducu had the most liked content!

Community Reputation

15 Good

About mducu

Profile Fields

 • City
  Galati

Recent Profile Visitors

1,211 profile views
 1. Salut Dan, poate te ajuta: How to measure DC current with a microcontroller, ca punct de plecare in ceea ce iti propui tu. Daca as fi in locul tau si as dori precizie as merge pe un senzor de curent extern ex.: ACS712
 2. Salut, eu încă nu. Voi reveni către tine Viorel cu detalii, pentru a putea demara proiectul, dar deocamdată sunt antrenat cu alte priorități care nu necesita așteptare. Stima.
 3. @Ovidiu, Dl. Petru depune un efort personal pentru a proiecta si dezvolta diferite proiecte de calitate, unele sunt expuse gratis altele costa, in cazul de fata daca doresti sa ai acces la schema electronica, implicit modul de proiectare pcb, trebuie sa platesti. Costul unui PCB si/sau documentatia aferenta. Personal mi se pare mai mult decat rezonabil. Numai bine.
 4. Salut Mihai3, Da. Asa pare. Da. Singurul inconvenient ar fi ca atunci cand ajunge in pragul de limitare implicit pragul de aprindere al ledului, acesta va incepe sa lumineze incet pana la valoarea nominala, ideal ar fi sa fie aprins/stins. Pentru acest, din urma, aspect se poate folosi un transistor si doua rezistente in locul lui DA1.3 Exepmplu: R19=2.2k R20=10K R22 = stabilit pentru 10mA prin Led. (ex.1k pt 12vdc) T= poate fi BC557 Spor.
 5. Salut, atasez fisierul cu documentatia completa pentru a putea fi reconstruita. ALIMENTATORE 0 30V 10A (MK 3965) di Giulio Buseghin.pdf
 6. Pai e relativ simplu de aflat: Cu un multimetru (pozitionat pe rezistenta Ω) masori infasurarile, infasurarile cu valoarea cea mai mare este primarul. Izolezi firele adaugi un stecher si o siguranta (ex. 1A) in serie (daca nu le ai deja), apoi il conectezi la retea (220vac), si masori tensiunile pe celelate infasurari (ele sunt secundarele). Cu un subler afli diametrul sarmelor de CuEm. Din tabelul de mai jos afli si curentul care poate fi suportat. Spor!
 7. In urma testelor, revin cu rezultatul final: Nu ma declar foarte multumit deoarece nu am facut decat sa testez magistrala I2C in Proteus, cum am urmarit pe internet. Pentru a functiona am adaugat un modul debugging I2C la reteaua de comunicatii, in simulari, acum afiseaza corect cu fisierul meu hex din arhiva. Am instalat versiunea 8.8 de Proteus, ca si la versiuni mai vechi, in modul de simulare ruleaza circa 40-50 de secunde apoi programul se inchide. Am incercat diferite artificii pentru a-l face mai stabil (am inchis celelalte programe, antivirus, am adus fisierul hex in fisierul sursa al Proteus-ului, schimbat cheia de licenta) fara nici un rezultat pana in momentul de fata. Am reusit sa testez si meniul (butoanele). Functioneaza dar ruleaza foarte lent simularea iar procesorul urca in 99%. Fizic proiectul garantat ruleaza fara nici o problema. Daca doriti sa il construiti de la zero, va ofer suport cu drag. Stima.
 8. la cautari pe google dadusem de R300. Am cautat pe hifiengine si nu dispune de informatii legate de Yamaha R30. Fiind modele relativ apropiate ca an de executie, presupun ca sunt asemanatoare la nivel hardware.
 9. D-nul gsabac daca doriti sa imi trimiteti, va rog, fisierul cu simularea in proteus, o voi testa si eu. Eventual voi reface schema pe breadboard, il am la indemana. 32,768KHz este frecventa de lucru a lui IC DS1307, 8Mhz este frecventa de lucru a PIC-ului, amandoua comunica prin protocolul standard I2C. Linia de cod: I2C1_Init(100000); // initialize I2C 100000 face referire la frecventa de lucru (clock-ul) la care se doreste a rula protocolul I2C. La mine a functionat corect cu frecventa aleasa de 100000 hz.
 10. Salut, daca te refereai la Receiver Yamaha R-300: Fisier: Yamaha_r-300_service.pdf
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.