Jump to content

bkelciov

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About bkelciov

 • Rank
  Membru
 • Birthday 11/22/1971

Profile Fields

 • City
  Timisoara
 1. Cu scuzele de rigoare, se pot sterge postarile care nu sunt in limba romana. Userul este din Mexic si nu vorbeste romaneste. Am convenit cu el sa comunicam in privat, ca sa respectam regulamentul. Multumesc pentru intelegere.
 2. I have send you private message. Check the mailbox placed in the right of your name from the top of this page. Can you read your mailbox ? If not, is because you have to make 5 posts.
 3. No habla espanol. I have used TKS PH500 in place for TH701. I have found TKS PH500 in a defective APC UPS 3kVA. I did not found datasheet for TKS PH500. I think is NTC Thermistor. It has 44 ohm at temperature 25*C. It has 17 mm in diameter and 5,5 mm thickness. I hope this will help you. Babylon translate: He utilizado TKS PH500 en lugar de TH701. He encontrado TKS PH500 en un defectuoso UPS APC 3kVA. No he encontrado hoja de datos de TKS PH500. Yo creo que es Thermistor NTC. Dispone de 44 ohmios a temperatura 25 * C. Tiene 17 mm de di?metro y 5,5 mm de espesor. Espero que esto os ayudar?.
 4. Spre rusinea mea, cunosteam acest aspec dar nu i-am acordat importanta.
 5. Da, inca functioneaza la o incarcare de aprox 2kVA. Asa zice clientul. Nu recomand repararea unui astfel de UPS din motive de fiabilitate. Dar daca cineva se mai incumeta la un asemenea monstru, sunt bucuros sa-mi impartasesc experienta. Au ramas 2 "chestii" pentru care am strangeri de inima. Prima situatie: un condensator din invertorul primar ( este un UPS ON-Line ). Suspectez un condensator cu mica de 470pF / 1kV produs de Cornell Dubilier ca fiind cauza defectarii UPS-ului. L-am gasit explodat. O fi intrat in scurt si dupa el s-au mai ars si alte piese din invertor. Nu am gasit de cumparat in timp util altul la fel. As fi vrut sa-i inlocuiesc pe toti 4 dar si aia sunt oribil de scumpi. L-am inlocuit cu o inseriere de 2 conzi 1000 pF / 1kV Cornell Dubilier si unul de 10 nF / 2kV ceramic. Initial am cumparat condensatori cu polipropilena, dar dupa ce am citit despre condensatorii cu mica si cei cu polipropilena, am renuntat sa mai pun cu polipropilena. Au frecventa de lucru mult inferioara celor ceramici. Si cum nu stiu la ce frecventa lucreaza invertorul, am zis sa nu risc sa prajesc din nou piesele. A doua problema ar fi supraincalzirea acelui TH701. De ce au pus o rezistenta banala in loc de termistor. Am vazut pe mai multe forumuri ca si altii s-au lovit de aceeasi problema cu TH701. In concluzie, nu recomand repararea deoarece la costuri de aprox 300 euro + TVA pe materiale si inca vreo 10 ore de manopera ( mie mi-a luat vreo 20 deoarece nu stiam absolut nimic despre cum functioneaza ), clientul are pretentia ca sa-i si functioneze mult si bine, ca doar are garantie la reparatie. La 10 kVA e cam dificil sa acorzi garantie. Pe langa reparatie, mai trebuiesc inlocuiti si acumulatorii. Si asa, se ajunge la 1000 euro fara garantie.
 6. Nu am reparat niciodata o plita cu inductie si nici nu am vazut vreuna in interior. Dar, din ce descrii tu, as merge pe varianta condensatorilor defecti. Este cea mai frecventa cauza a defectarii aparatelor electronice. O alta posibilitate, desi nu se potriveste cu ce ai descris, ar fi oarece spire in scurt. In cazul condensatorilor, trebuiesc verificati si inlocuiti toti condensatorii, atat cei electrolitici cat si cei cu polietilena, polipropilena sau alte poli, care sunt la tensiuni mari.
 7. Nu am nici cea mai vaga idee despre ce se intampla acolo, de ce se incalzeau rezistentele, de ce au pus rezistenta in loc de termistor si de ce s-a ars rezistenta din locul termistorului. Am postat aici deoarece stiu ca sunt cativa useri cu cunostinte solide in ceea ce priveste SMPS. Eu sunt pe niciunde cu teoria. Am pretentia ca stiu sa citesc o schema ( cat de cat ), inteleg primele 2 pagini din datasheet si imi castig existenta din depanari electronice. M-am bagat sa repar acest UPS din curiozitate si ambitie. Vad eu cat o sa reziste UPS-ul. O seara faina.
 8. Am masurat dioda. E ok. Am masurat C731 si C731. Sunt OK. A pus un TKS-PH-500 in pzitia lui TH701. E un termistor care la 20*C imi arata 43ohmi iar la 200 arata vreo 27ohmi. Acuma, TH701 sta pe la 60*C iar R728 ajunge pe la 90*C. E mult mai bine. Intrebarea ar fi: e psibil ca R728 sa se incalzeasca datorita tensiunii scazute pe alimentare, dupa TH701 ?
 9. Tare ciudat. Atat primarul cat si secundarul sunt facute cu sarma destul de groasa. E nevoie de o energie mare pentru distrugerea lor.
 10. Am gasit date despre dioda aici: http://pdf1.alldatas...6/TSC/HS2M.html Vad maine ce-i cu aia de pe placa.
 11. De ce zici ca e ars transformatorul ? Cel din poza arata bine. Cam greu sa se arda un astfel de transformator. Nu zic ca e imposibil dar e cam greu. Ar fi trebuit sa se carbonizeze o buna bucata de placa.
 12. Am masurat-o pe placa. Conduce intr-o singura directie 455 ( pe scala Dioda ). Ce am gasit eu intr-o placa de UPS 3kVA ( ramasa de cand eram eu mai mic ) este un PTC. Sunt mai multe de acest fel pe acea placa si sunt numerotate ca TH701, 702, 703, 704. Pe piesa scrie ceva cu PH500 si inca ceva inainte. Acuma scriu de acasa si nu am piesele in fata. Maine o sa dau jos dioda sa o masor. Am gasit ca ar fi Schottky si ca ar fi la 1000V. Daca e asa, 455mV e cam mult. O sa ma lamuresc maine.
 13. Am bagat osciloscopul. 0,5 uS , 20V / div , sonda x10 UPS-ul scos din priza. Arata la fel daca masor intre - si Drena sau intre sasiu si Drena.
 14. Intre minusul sursei si sasiu am 220Vcc. Care este snubberul ? La teorie sunt cam pe niciunde. Paca are cel putin 4 straturi. Am cautat unde duce punctul comun al celor 2 rezistente de 120K de pe alimentarea lui UC2843A. Am descoperit unde duce punctul comun dintre R728 si R745. La punctul comun dintre C731 si D710. Mai pun o data schema. Rog un mderator sa stearga primele 2 scheme. Multumesc.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.