Jump to content

rgradu

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About rgradu

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • City
  Bucuresti
 1. Am setat driverul audio sa scoata catre SubWoofer toate frecventele intre 50 si 250Hz, iar ce trece de 250Hz se duc catre boxele satelit.
 2. @donpetru: Pana la urma am inlocuit Q2 si Q10 cu BD139 si BD140, apoi am intrat cu semnalul (cursorul potentiometrului) direct in C5 (10?F) prin rezistenta R10 de 1k?. Am ocolit tot filtrul deoarece semnalul imi iese automat filtrat din iesirea placii de sunet: ies doar frecvente intre 50Hz si 250Hz si asa se aude mult mai tare si mai curat basul, plus ca l-am tinut in teste si nu i-a mai scazut nivelul treptat pana sa nu se mai auda, ci se aude tare chiar si dupa 2 ore de forjat la volum mediu. Nu stiu ce era pana la urma, probabil circuitele LM324N faceau figuri, sau altceva din schema filtrului activ din montaj suferea o modificare in timpul functionarii. Toate cele bune si va tin la curent cu evolutia lui.
 3. Intre timp am reusit sa plantam corect condensatorul C8 din circuitul de intarziere cuplare difuzor -> am pus unul de 220?F la 35V in loc de 16V (cel initial intradevar, a fost montat invers din fabricatie -> pe cablaj e desenat gresit marcajul cu polaritatile +/- si i-a dus in eroare pe cei care au plantat piesele) si am reusit sa inlocuim cu alti condensatori noi pe C11 si C14. Vad ca dupa aceaste manevre si-a revenit, a inceput din nou sa se auda la puterea normala. Am setat si iesirea pe 8? catre difuzor (am difuzor ce permite folosirea si pe 4? si pe 8?, iar pe panoul statiei am un comutator pentru setare pe partea 4? - 8?) Mai ramane sa vedem in teste indelungate cum se va comporta, daca intra din nou in blocaj. Puntea mica rotunda (D2) vad ca este buna, nu s-a prajit ca cea veche. Apropos, cea noua este la 600V, nu la 400V cum zisesem intr-o postare anterioara. Cea initiala care s-a ars era la 40 de volti, din cate am inteles de la tata. Am verificat tensiunile din postarile dvs anterioare si sunt in parametrii normali. Toate bune si ne mai auzim. Daca mai apare ceva intre timp va tin la curent. Astept si din partea dumneavoastra alte idei in cazul in care observati ceva dubios pe cablaj. Multumesc.
 4. http://www.tehnium-azi.ro/gallery/album/37-amplificator-subwoofer-av-2003a/?view_style=large
 5. Buna ziua. Detin si eu acest amplificator din anul 2010 (tatal meu mi-a construit o statie de amplificare cu acest montaj in acel an). As avea totusi o intrebare legata de acest amplificator. Inca de la inceput avem o problema cu el si anume dupa un timp de maxim 1-2 ore de ascultat muzica, incepe sa ii scada treptat, dar aproape insesizabil, puterea de iesire, pana nu se mai aud deloc frecventele joase. Aveti idee, intra cumva in limitare finalii din cauza nivelului semnalului de intrare? Este o autoprotectie, sau exista oare vreun defect al vreunei componente? Mentionez ca la un moment dat a crapat puntea redresoare aceea mica rotunda, de langa releu si a fost inlocuita cu una la 400V. Eu nu ma pricep asa bine la electronica, insa as putea veni cu statia la unul dintre cei de pe forum sa ma ajutati sa identific defectul? Tatal meu nu se mai poate ocupa deoarece a inceput sa ii scada foarte tare vederea si nu ma mai pot baza pe ajutorul sau, din pacate. Va multumesc anticipat.
 6. va salut. a reusit pana la urma careva sa identifice schema electrica a acestui kit amplificator? as fi curios pt ca detin si eu asa ceva, insa as dori sa intervin pe partea de filtrare trece jos, pt a-l urca pana pe la 500 de hz, el lucrand acum real doar pana pe la 150Hz. ce trece de aceasta valoare se aude foarte de incet. am probat lucrul asta cu un generator de frecvente pe calculator, pe o placa de sunet Asus Xonar DX dar si pe o placa de sunet onboard si la fel de incet mi se aude peste 150Hz.. s-ar putea sa reusesc asta inlocuid anumiti condensatori de pe ea? am vazut ca are 2 condensatori ceramici de 220nF situati intre 2 circuite operationale LM324N. sa se poata oare din acestia, jongland cu valoarea lor sa pot obtine ceva? va multumesc.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.