Sari la conținut

donpetru

Root Admin
 • Număr conținut

  8.098
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  431

Postări postat de donpetru

 1. Am actualizat proiectul DP0330 si l-am reincarcat din nou. De data asta o sa vedeti adaugat noul releu care se va ocupa de inversarea canalelor dreapta-stanga aplicate celor doua canale de amplificare. De asemenea, am fost nevoit sa optimizez putin cablaj astfel ca la final in loc 18 jumperi acum sunt doar 15 jumperi. Conectorul de comanda a releelor a fost si el actualizat - am adaugat releul K6.

  Spor la mesterit tuturor!

 2. Da, cred ca o sa aleg capacitoare Wurth Elektronik - ramane sa hotarasc asta la momentul potrivit.

   

  In timp ce trasam schema electronica a proiectului DP0514 (selector de intrari cu preu PU.MAG si selectie trepte putere de iesire) am constatat ca nu am inclus comutatorul care inverseaza semnalele dreapta si stanga aplicate pe intrarile etajelor de amplificare a noului A350. Asa ca, am trecut la actualizarea cablajului corectorului de ton DP0330 ca sa contina si releul care se ocupa cu inversarea semnalelor audio (dreapta si stanga). Urmeaza, maine, cel mai probabil, sa actualizez documentatia PDF a proiectului DP0330 astfel incat aceasta sa contina cablajul prezentat in imaginea de mai jos.

   

  Dupa aceea voi finaliza schema electronica a noului DP0514 (mai am de trasat partea de switch-uri si LED-uri) si bineinteles voi trece sa abordez cele doua PCB-uri care vor face parte din constructia acestui proiect.

   

  New 3D View DP0330.png

   

  • Like 2
 3. La 20.02.2021 la 10:03, radu_mihai a spus:

  Ce dimensiuni aveti nevoie?

  Pana la raspunsul initiatorului acestui topic, asa cum spuneam cu cateva zile in urma, o sa deschid un topic privind modernizarea unui redresor auto, caruia cel mai probabil o sa fiu nevoit sa-i inlocuiesc actualul transformator cu tole E+I de cca 140VA cu unul de cca. 250...300VA. Voi vedea la momentul potrivit, in topicul respectiv, mai exact despre ce e vorba. Daca voi inlocui transformatorul ma gandesc sa fac unul D.I,Y, folosind niste tole, cred... E16, ca transformatorul initial dar un pachet mai gros ca sa obtin puterea dorita. Bineinteles, nu are rost acum sa intru prea mult in detalii dar luna viitoare veti vedea atunci toate aspectele problemei, inclusiv cantitatea sau numarul de tole necesar.

 4. Acum 46 minute, rotundu a spus:

  - HD8 PWR RL se alimenteaza cu GND1= minus) +24V pentru RL. Daca folosesc releu de 12V si respectiv il alimentez cu +12V va merge?

  Schema am proiectat-o cu releu de 24VDC. Deci incercati sa folositi acest releu. Ca sa utilizati un releu de 12VDC va trebui modificata valoarea rezistorului R86=15k la o alta valoare. Puteti tatona experimental valoarea acestui rezistor daca vreti musai sa folositi releu de 12VDC - spre ex., montati un semireglabil de 50K in serie cu un rezistor de 1k in locul rezistorului de 15k (R86) si vedeti care este valoarea optima. Dupa aceea inlocuiti semireglabilul serie cu rezistorul de 4.7k cu un rezistor de valoare apropiata. 

   

  Acum 46 minute, rotundu a spus:

  Daca poate sa ma ajute cineva cu urmatoarele intrebari:-

  - HD6 FAN - +24V este iesirea la ventilator?

  Da, de acest conector se alimenteaza ventilatorul (24VDC).

   

  Acum 46 minute, rotundu a spus:

  -HD7 Power Fan este alimentarea la ventilator? Ce tensiune merge la VLM este +5V? -(voltage LM35DT?) si la VFAN (+30V?)

  Da, VLM reprezinta tensiunea de alimentare a senzorului de temperatura LM35DT care conform datasheet-ului acestuia este intre 4 si 30Vdc. In proiectul DP0806 pe care il gasiti gratis in rubrica de aici, am mers pe 5Vdc deoarece in decursul timpului, am observat practic, ca functioneaza mai bine alimentat la acea tensiune LM-ul (de fapt, cam intre 5 si 12Vdc e mult mai bine si mai "safe").

  VFAN reprezinta tensiunea de alimentare a circuitului care regleaza turatia ventilatoarelor in functie de temperatura radiatorului pe care se afla tranzistoarele finale ale etajului audio. Aceasta tensiune trebuie sa fie cu cel putin 3 Vdc mai mare decat tensiunea ventilatorului dar nu mai mare de 36Vdc cat suporta comparatorul LM2901. Deci, un 30Vdc este numai potrivit.

   

  Acum 46 minute, rotundu a spus:

  Ce trebuie de modificat ca sa folosesc ventilator de 12V?

  Va trebui sa folositi alte valori pentru rezistoarele R93, R94 si R96. De fapt, am mentionat lucrul asta in schema electronica din documentatie, unde valorile pt ventilator de 12V sunt: R93=470 Ohm, R94=300 Ohm si R96=330 Ohm.

 5. Multumesc pentru completare. Totusi, as fi vrut sa vad un test practic care sa demonstreze functionarea sigurantelor (cotate chiar si cu alimentare pe ambele borne (sus/jos) ca sunt capabile sa lucreze optim la scc. in ambele situatii. Nu ca nu as crede dar in decursul experientei practice am mai avut... "surprize".

 6. @Pringles, multumesc pentru completare. Avand in vedere cum arata plasticul alb din interiorul capacelor potentiometrelor, ma gandesc sa inlocuiesc plasticul (nu am incercat sa vad daca se poate extrage ca la capacele uzuale, actuale). Adica, sa le inlocuiesc cu plasticul din butoane din comert. Cred ca diametrul acestora se va potrivi. Ramane sa vad asta la momentul potrivit.

   

  Acum, impartit intre asamblarea Fantom CX900 si continuoare dezvoltarii noului A350, ma uitam in seara asta, a nu stiu cata oara, pe tipul de capacitoare de filtraj necesare in proiectul DP0127. Analizand piata de profil de pe mouser.com, ca la tme.eu nu ai ce sa alegi, m-am oprit la doua modele de capacitoare:

   

  1. Wurth Elektronik, 861140786024, Aluminium Electrolytic Capacitors - Snap In WCAP-AI3H 10000uF 63V 20% Snap In

  https://ro.mouser.com/ProductDetail/Wurth-Elektronik/861140786024?qs=qpJ%2B%2B%2Bdg6p06s%2B%2Bw16niNg%3D%3D

  Qty.Unit Price    Ext. Price - per bucata

  1                         50,10 RON

  10                       44,52 RON

  50                       38,99 RON

  100                     35,26 RON

   

  2. Nichicon, LKG1H103MESCBK, Aluminium Electrolytic Capacitors - Snap In 50volts 10000uF 20%

  https://ro.mouser.com/ProductDetail/Nichicon/LKG1H103MESCBK/?qs=4lWw5qRttGJcrVu0WisRew%3D%3D&fbclid=IwAR381ygfZwZzHaXsfTyjXUd0Lg0xIzKkpHuirKJTA5gd_s57NUhqVgG9FcA

  Qty.Unit Price    Ext. Price - per bucata

  1                          31,09 RON

  10                        30,22 RON

  25                        29,29 RON

  50                        27,26 RON

  100                      24,78 RON

   

  Daca aveti propuneri si de alte tipuri de capacitoare, va rog sa le mentionati.

  P.S. Luna viitoare intentionez sa deschid un grup de cumparatori pentru achizitionarea unor piese electronice de la mouser.com

   

 7. Asa cum precizam cu cateva zile urma, am definitivat proiectul corectorului de ton pentru noul A350. Am intarziat putin cu aceasta prezentare si din cauza ca a trebuit sa aleg si sa actualizez cablajul cu noul conector pt. c-da releelor care vor stabili nivelul de semnal audio pe iesirea corectorului de ton.

  Am ales niste relee la 48Vdc deoarece in cadrul amplificatorului A350, partea de alimentare (redresor) care se ocupa de tensiunea de alimentare a corectorului de ton are disponibil un 48Vdc si pentru a reduce pierderile de putere la minim am fost nevoit sa aleg niste relee care sa opereze la aceasta tensiune. Rezultatul, in speta cablajul imprimat, este cel din proiectul DP0330 pe care il puteti descarca accesand link-ul de mai jos:

   

  ATENTIE !!! Proiectul de mai jos a fost actualizat in data de 22.02.2021

   

  DP0330 - New Audio Ton Control Circuit for A350.pdf

   

   

  Asa cum o sa vedeti in fisierul PDF atasat mai sus, PCB-ul corectorului de ton l-am construit in jurul acelor relee mentionate anterior si in jurul potentiometrelor de tipul acesta:

  https://www.aliexpress.com/item/4000028521418.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.47d04c4dSKO6km

   

  De asemenea, amprenta PCB a potentiometrelor am personalizat-o in asa fel incat sa puteti folosi si potentiometre uzuale. Conform schemei electronice A350, acolo se mentioneaza folosirea unor potentiometre liniare. In link-ul web de pe site-ul aliexpress acele potentiometre sunt logaritmice (exponentiale, cum spun ei acolo). Eu intentionez sa testez practic corectorul (cel mai probabil dupa ce vom face niste cablaje de fabrica) cu acele potentiometre de pe aliexpress (deja am intrat in posesia lor). Bineinteles, lucru mentionat de mine si in lista de piese, pe partea de corectie de ton se pot folosi potentiometre ALPS originale, ca de exemplu:

  https://ro.mouser.com/ProductDetail/Alps-Alpine/RK27112A0A16/?qs=Xb8IjHhkxj7yFzrECyPQoA%3D%3D

   

  Din pacate, pe site-ul mouser.com nu am gasit versiunea cu priza mediana. Retineti ca preturile pe mouser.com nu contin TVA. Deci si pretul e pe masura. Ramane, repet, ca o optiune, lucru permis de PCB, si folosirea unor potentiometre uzuale care sunt mult mai ieftine. Fiecare dintre voi veti alege ce credeti de cuvinta, asta in functie si de buzunar sau buget.

   

  In ceea ce priveste tranzistoarele folosite, cele clasice, vechi, sunt mai greu de procurat. Din acest motiv in lista de piese am mentionat si cateva echivalente.

   

  Pentru completarea tuturor seturile de proiecte necesare pentru modernizarea amplificatorului audio romanesc A350 mai este nevoie sa dezvolt ultimul proiect si anume DP0514. Dupa ce voi finaliza si acest proiect, o sa creez o schema de service generala iar la momentul respectiv voi vedea, pentru a obtine interconectivitatea dorita, ce ar mai trebui adaugat/pastrat/modificat/sters din anumite proiecte astfel incat sa se respecte cat mai corect si strict mai multe deziderate, cum ar fi adaptarea de impedanta etc. De abia dupa aceea putem vorbi de niste cablaje de fabrica, mergand pe una din combinatiile de proiecte dorite, de fapt doua la numar, cea cu DP0126 ca final audio sau cu DP0127. Vom vedea la momentul respectiv.

   

  Dar pana atunci, spor la rasfoit acest proiect si daca aveti observati/pareri despre proiectul DP0330 va rog sa le mentionati aici.

  Alte observatii/propuneri/comentarii ce tin de modernizarea noului A350 va rog sa le exprimati in topicul urmator:

  Numai bine

  • Like 2
 8. Acum 2 ore, ola_nicolas a spus:

  Avertisment.png.1ac8b6bd05159e95e74c0238f5c74b21.png

  Referitor la problema citata mai sus, aplicati instructiunile de pe site-ul microsoft de aici:

  https://support.microsoft.com/en-us/topic/error-message-security-center-service-cannot-be-started-71212762-2d72-9c46-a47d-de84e2584dea

   

  1. Ce configuratie hardware aveti la acest calculator SH pe care l-ati achizitionat (procesor, RAM, HDD) ? Windows-ul il aveti instalat pe un hard-disc SSD cumva ?

  2. Calculatorul l-ati cumparat de la o persoana fizica sau o firma, cu windows-ul clean instalat sau acest windows a mai fost folosit imprealabil si de altcineva mai inainte ?

  Eu, personal, prefer sa instalez totul de la zero cum se spune, pentru ca orice instalare defectuoasa (spre ex., am intalnit mai demult un caz cand nu au fost sterse partia C si cele ascunse la o reinstalare a windows-ului) a condus la o functionarea necorespunzatoare a driver-ului de imprimanta. Deci, ar fi fost bine ca dupa ce ati intrat in posesia PC-ului sa mergeti cu acesta la o persoana care sa verifice imprealabil aceste lucruri, asta ca sa eliminati ulterior alte probleme, cum sunt cele cu actualizarea Windows-ului s.a.m.d.

 9. 1. Se afiseaza eroarea nr.1 din cauza ca probabil ati dezinstalat "HappyNewYear" si a ramas urme a acestui program in registrii Windows-ului. Verificati intr-o prima faza daca in "Task Manager" mai exista acest gadget activ ("HappyNewYear"). Ca sa faceti asta tastati:

  Ctrl+Alt+Del > Task Manager > cautati gadget > clic dreapta pe acest gadget > si apoi "disable" (dezactivare).

  Apoi iesiti din Task Manager si restartati Windows-ul.

  Vedeti daca eroarea apare din nou. Daca apare, va trebui sa editati registri, o operatie mai delicata care presupune sa urmati pasii din tutorialul urmator.

   

  2. Nu functioneaza din cauza ca cel mai probabil - tinand cont si cum arata al doilea printscreen - windows-ul 10 pe care l-ai instalat nu a fost un windows "clean", foarte probabil o versiune de pe torrente preactivata. Reveniti cu mai multe detalii in acest sens. Daca e asa cum am spus initial, nu va ramane altceva de facut decat sa instalati versiunea de pe site-ul Microsoft, cu actualizari la zi si sa o activati legal si corect totodata.

 10. Dupa lungi cautari de oferte in domeniu, unele foarte apropiate ca pret, pana la urma am optat pentru un pachet de la Electrica Furnizare care contine atat energie electrica cat si gaze naturale. La alegerea asta am tinut cont de mai multe aspecte, inclusiv de modalitate de plata a facturilor prin intermediul portalului Electrica Furnizare, lucru pe care alti "competitori" nu-l au.

  Spre ex., cei de la HidroElectrica, din raspunsul lor primit prin e-mail, am inteles ca sistemul de plata a facturilor este cam rudimentar, lucru de altfel mentionat si de ei in documentul cu intrebari frecvente transmis la adresa mea de e-mail, citez:

  Citat

   

  Facturile Hidroelectrica pot fi achitate în acest moment prin virament bancar( ordin de plată, plata prin aplicația bancii clientului) sau utilizând Self Pay (fost Zebra Pay). Hidroelectrica pregătește și alte modalități moderne de plată, acestea urmând a fi comunicate clienților la data la care vor fi disponibile.

   

   

   

  Alti furnizori de energie electrica nu mi s-au parut sa ofere cine stie ce in plus, ba mai mult, unii dintre ei au preturi per kWh mai mari ca Electrica Furnizare. Si chiar daca unul dintre furnizori, daca nu ma insel engie, ofera la prima factura 100lei bonus, pretul per kWh pe celelalte luni este mai mare ca concurenta, lucru ce denota compensarea reducerii initiale pe intreaga durata a contractului. 

  Asadar, am optat pentru energie electrica + gaze de la Electrica Furnizare raportandu-ma la un consum lunar minim de 100kWh. Cat de buna e alegerea ? Ramane sa vad cum evolueaza pretul facturilor in cursul acestui an dar cred ca am facut o alegere buna!

 11. Astazi am finalizat noul PCB a corectorului de ton care va contine atat partea de atenuare a semnalul de iesire (sau intrare, daca ne raportam la intrarea amplificatorului), partea de corectie VOLUM (cu loudness integrat si selectabil ON-OFF) si partea de corectie joase si inalte, plus potentiometru de balans, dreapta-stanga. Noul PCB va fi proiectul DP0330 pe care il voi prezenta cat de curand la rubrica cu proiecte personale de aici. Tot acolo, in topicul dedicat proiectului voi detalia si alte aspecte care vor fi necesare de stiut daca doriti sa abordati practic acest proiect. Dar pana atunci, am postat mai jos o imagine cum va arata acest proiect DP0330, unde potentiometru de volum va trebui prins cu ajutorul unor distantiere fata de PCB, deoarece gaura de prindere a potentiometrului de volum pe carcasa A350 nu se afla la acelasi nivel cu celelalte potentiometre.

  DP0330 - First PCB VIEW tone control circuit for A350.jpg

   

  • Like 3
 12. Apropo de redresoare auto, ca tot au fost aduse in discutie aici, anul asta, la rubrica modernizari de aici, o sa aduc in atentia tuturor utilizatorilor modernizarea unui redresor auto folosit la mine, acum recent cand am schimbat filtru de motorina (am fost nevoit sa pun pe redresor bateria auto), e vorba de redresorul auto de aici:

  https://www.dedeman.ro/galati/redresor-incarcare-acumulatori-auto-absaar-11-a-decuplare-automata-12-v/p/1032402?k=redresor auto&apn=11&pn=1&idc=1428&pip=0&osa=1&upf=1

  Acest redresor este compus dintr-un ampermetru de panou, o punte redresoare KPBC3510 si un transformator cu tole E+I de cca 140VA care se incalzeste destul de bine. Tin minte ca ii masurasem temperatura si era peste 50gr.Celsius dupa o ora de incarcare cu vreo 5A a unei baterii de 12V 74Ah. Va reamintesc tuturor, cum voi avea ceva timp liber, luna asta, luna viitoare, voi deschide un topic pe marginea modernizarii acelui redresor auto, comercializat inclusiv de dedeman. Deci, urmariti tehnium-azi.ro, S-ar putea sa fie un subiect care sa va intereseze. Tot acolo vom discuta ce solutii practice propuneti voi si eu, legate de imbunatatirea performantelor acelui redresor auto. Asta ca sa mai variationez tema rubricii modernizari, adica de la audio si spre alte domenii de interes pentru constructoriii electronisti amatori si profesionisti.

  • Thanks 1
 13. Nu stiu daca ati avut macar curiozitatea sa vedeti principiu de functionare a "generatorului" folosit pe masina din video-ul de mai sus, de pe youtube, dar cred ca ar merita discutat/detaliat. Asta, cu atat mai mult cu cat, se zvoneste ca prin anii '82-83 cei de la ICEMENERG sau nu stiu care intreprindere ar fi exploatat conceptul intr-o forma cu electromagnetii. E un concept destul de interesant de abordat desi are cateva minusuri dar cu putin mai mult... sa-i zic "know-how" se poate transforma in ceva foarte interesant de abordat in domeniu. Plus ca pe youtube sunt mai multe detalii despre conceptul "magnet motor".

  Dar pesemne ca in discutia de fata nu ne intereseaza aceasta directie. Posibil!

 14. Mai multe detalii referitoare la acele termostate puteti gasi in link-ul urmator:

  http://www.ibselectronics.com/ibsstore/ksd-9700-hollyland-thermostat-5a-250v.html

  Tot acolo veti gasi si detalii privind functionarea acelor termostate KSD-9700 care sunt cu auto-reset si da, se pot folosi si la protectia transformatoarelor electrice.

   

  In ceea ce priveste alegerea temperaturi de prag pentru deconectarea transformatorului de la retea, un raspuns exact la intrebare depinde foarte mult de tipul constructiv a transformatorului si domeniul de temperaturi de functionare pentru care a fost proiectat sa functioneze transformatorul.

   

  Pe de alta parte, nu va puteti orienta dupa o anume temperatura atinsa de transformator deoarece nu ati mentionat cat timp a functionat acel transformator la acea temperatura. Poate sa reprezinta o temperatura nominala de functionare, deci putem considera asta, atat timp cat nu se cunoaste detaliile acestuia. De regula, daca un transformator e proiectat sa functioneze, sa presupunem, pana la 60grade Celsius, un prag optim pentru termostat ar putea fi, dar nu e o regula obligatorie, pragul de 65gr.Celsius. Asadar, depinde foarte mult de cum a fost construit si proiectat transformatorul. Spun asta deoarece cele cu tole E+I, e doar un exemplu, se pot proiecta/calcula in mod asazis economic, standard si usor supra-dimensionat. Nu mai spun ca chinezii au inventat si asazis-ul mod "sub-economic". Aceste strategii de proiectare pot impune transformatorului o anume durata de functionare la putere nominala si implicit anumite temperaturi maxime de functionare. Deci, fara a cunoaste cu exactitate caracteristicile transformatorului e imposibil de dat un raspuns cat mai exact in ceea ce priveste alegerea sau calculul temperaturii de prag a termostatului.

  • Thanks 2
 15. Astazi a fost randul amplificatorului CX900 sa intre pe bancul de lucru/teste pentru asamblat cablajele. Mai am de luat niste piese de la mouser si dupa completare urmeaza sa testez intr-o prima faza cablajele de amplificare si apoi ma voi ocupa de panoul frontal si cel din spate care vor trebui prelucrate ca sa fac loc conectorilor noi. Inceputul e promitator si cred ca si rezultatul pe masura, de fapt, imaginile de mai jos vorbesc de la sine.

  Un aspect pe care nu l-am stabilit inca este modul de prindere a capacitoarelor de filtraj mari de cadrul metalic pe care se va afla si transformatorul. Ma gandeam la un cadrul din lemn atasat de cel metalic, gaurit corespunzator, care sa sustina acele capacitoare. Ar fi o idee. Dar o sa mai ma gandesc. Mai ramane de luat in calcul si un posibil suport dedicat pentru acele capacitoare.  Ramane sa mai cantaresc aceste aspecte si in functie si de opinile voastre, voi lua o decizie.

  CX900MK2_00.jpg

  CX900MK2_01.jpg

  CX900MK2_02.jpg

  CX900MK2_03.jpg

  CX900MK2_04.jpg

  CX900MK2_05.jpg

  • Like 1
 16. Am inlocuit pompa de combustibil cu marca ERA mentionata mai sus, asta dupa ce am scos motorina din rezervor si am sters bine rezervorul si am complet la loc dar nu 100%, ca nu am vrut sa trag si depunerile dupa decantarea motorinei.

  Dupa cateva chei pentru amorsarea circuitului de alimentare masina a pornit. Am parcurs cativa Km. Toarce bine cum spun unii mecanici.

   

  Am conectat diagnoza si programul VCDS, atat in regim de relanti cat si in mers (bineinteles, in miscare nu eu am urmarit indicatiile, m-a ajutat un coleg). Curios e ca de data asta, cantitatea de motorina trimisa de injectoare s-a uniformizat. Spre exemplu, inainte de schimbarea pompei de combustibil aveam cantitatile din imaginea de mai jos iar acum sunt cat mai aproape de 0 fiecare din cele 4, ceea ce e mult mai bine, din ce am citit si auzit. E posibil ca pompa veche sa fi dat "rateuri" mai demult si acum trei saptamani a prezentat primul simptom mai grav. Dar iata ca dupa acest ultim episod, inclusiv inlocuire pompa, masina functioneaza bine.

   

  Multumesc colegilor de munca care m-au ajutat, si cu sfaturi si cu ajutor. Si tuturor utilizatorilor de aici care si-au exprimat un punct de vedere. Mai in gluma, mai in serios, ma gandesc ca nu ar fi rau sa-mi dezvolt si latura profesionala "mecanica"! Deja am un pachet informational destul de bogat! Deci, poate nu ar fi rau! Dar acum, tocmai mai am ceva timp liber din ziua de concediu, ma duc sa mai pun niste piese electronice pe cablaje CX900mk2.

  functionare injectoare golf 5.jpg

   

  Acum 2 ore, roadrunner a spus:

   cel mai bun lucru e cand comanzi componente care au legatura cu motorul sa folosesti codul motorului.

  Stiu asta dar problema e ca la autokarma atat cautarea dupa VIN cat si dupa cod motor returneaza aceleasi tipuri de pompe de combustibil, inclusiv modelul METZGER, ceea ce nu e bine, deoarece vorba utilizatorului @electricianu2010 , acea pompa METZGER foarte probabil sa se potriveasca doar pe coduri de motor BXE, nu BXF!

  • Thanks 1
 17. Asadar, am comandat pompa de combustibil noua de la autokarma.ro, pe baza VIN-ului masinii. Astazi am primit SMS sa ma duc sa ridic pompa, alesesem modelul urmator:

  https://www.autokarma.ro/piese-auto-vw-golf-v-hatchback-1k1-2003-2009-1-9-tdi-66-kw/alimentare-combustibil-auto-pompa-combustibil/pompa-combustibil-2250016-metzger?name_filter=Pompa combustibil&page=2&grupa_produse=VW GOLF V Hatchback (1K1) (10.2003 - 02.2009) 1.9 TDI%2C 66 KW - Cautare catalog piese auto&grupa_order=1

   

  si surpriza, a venit "fara flotor" si era si putin diferita ca cea originala prezentata de mine in imaginea de mai jos. Deci nu am luat-o. Am comandat versiunea ERA 775337 de mai jos care urmeaza sa vina maine:

  https://www.autokarma.ro/piese-auto-vw-golf-v-hatchback-1k1-2003-2009-1-9-tdi-66-kw/alimentare-combustibil-auto-pompa-combustibil/pompa-combustibil-775337-era?name_filter=Pompa combustibil&page=2&grupa_produse=VW GOLF V Hatchback (1K1) (10.2003 - 02.2009) 1.9 TDI%2C 66 KW - Cautare catalog piese auto&grupa_order=1

   

  Pompa originala, scrie pe capacul ei de mai jos desi nu prea se observa, este MADE IN FRANCE si este facuta de AB Electric, cod pompa 1K0 919 050 Q. Din pacate, nu am gasit nimic legat de firma AB Electric. Ciudat cum lucreaza sau cu cine colaboreaza mai bine zis producatori de masini. Se pare ca anumite serii de masini cu anumite coduri de motoare, ei folosesc piese de la X firma si la alte serii de la alte firme de piese auto. Acum, ramane sa vad daca ultima pompa de combustibil este cea ok. Totusi, ar fi trebuit ca reprezentatii autokarma sau soft-ul care gestioneaza piesele auto in functie de modelul / VIN-ul masinii, sa fie mai profesionisti sau mai exact. In fine, mai vad maine care e treaba.

   

  pompa combustibil golf 5.jpeg

   

 18. Astazi dimineata am montat bateria incarcata complet si am observat ca nu se mai aude pompa de combustibil, asa ca am trecut sa verific circuitul de alimentare a acesteia. Releul pompei e Ok, se actioneaza cand cheia este in contact (prima treapta). Am dat bancheta din spate jos si am verificat inclusiv daca ajunge tensiune la conectorul pompei de combustibil. Ajunge, deci e bine, ceea ce nu este bine, este rezistenta ohmica a pompei, care spunea cineva pe youtube ca la o pompa buna trebuie sa fie intre 1 si 3 Ohm si la mine este de peste 40kOhm !!! Am scos pompa de combustibil si am masurat rezistenta ohmica cu vreo trei aparate de masura (inclusiv acele UNI-T-uri folosite de mine la masuratorile vazute pe youtube), pentru ca ma gandeam ca poate exista vreun contact imperfect undeva dar toate aparatele au indicat aproximativ aceeasi valoare. Deci astazi voi comanda o noua pompa de combustibil. Dupa montarea acesteia o sa revin cu alte precizari.

 19. Am lasat VCDS-ul pentru ca de atatea porniri a murit bateria. Acum e la incarcat. Maine, mai fac ultimele incercari poate reusesc sa o pornesc pentru ca e pacat sa cer platforma ca sa mut masina la service cand am de parcurs max. 1 Km pana la service. Dar asta e.

   

  Repet, am folosit interfata Ross-tech si programul VCDS strict pentru a urmari niste parametrii, atat tot.

   

  Citeam pe net zilele astea ca cineva a patit ceva asemanator si ca a fost de vina una din "bobinele de inductie" (dar astea sunt la motoare pe benzina nu la diesel!). Acum, poate am noroc sa fie ceva care sa coste cat mai putin. Voi vedea.

   

  Apropo, am verificat azi pe VCDS cu cheia in contact, ca altfel nu functioneaza, daca pot actiona pompa de combustibil dupa tutorialul de aici (ca sa aerisesc circuitul de alimentare) dar din pacate la adresa 035 nu am vazut nici un buton ON-OFF!). Lipsa acelui buton sa denote lipsa pompa combustibil sau pur si simplu la versiunea mea de masina pompa de combustibil sa nu poata fi actionata din VCDS. O sa mai ma uit maine inca o data, poate nu am observat butonul !!!

   

   

   

×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock