Jump to content

donpetru

Root Admin
 • Content Count

  7,899
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  366

Articol Comments posted by donpetru


 1. Impedanta de intrare este dictata in mare masura de cele doua rezistoare R1 si R2 (vazute in paralel) iar cea de iesire (ipoteza de calcul) ne influenteaza valoarea capacitorului de iesire Ce. Spre exemplu, daca dorim sa lucram pe o impedanta de iesire de 20kOhmi va trebui sa alegem valoarea capacitorului Ce astfel incat la frecventa nominala de lucru reactanta acestuia sa fie de x de ori mai mica ca impedanta de iesire (in articolul de mai sus am ales x=2 dar acesta poate sa ia valori, de regula, intre 1...50 - in unele aplicatii, inclusiv audio, se alege 20, deci depinde de caz). Cu alte cuvinte: Xce = Ze/20, unde Xce = 1 / (2*Pi*f*Ce); x=20.


 2. Am corectat fig.4.

  In ceea ce priveste observatiile dl. Olaru N., sunt cat se poate de corecte, dar in ultimi ani am incercat sa fiu mai putin exigent atunci cand vine vorba sa accept niste articole, tocmai din cauza ca am vrut sa adun in aceasta rubrica cat de multe articole se poate. Daca autorul articolului de mai sus crede ca poate pune in aplicare spusele user-ului @ola_nicolas, atunci il rog sa faca asta, daca nu, atunci comentariu dl.Olaru va ramane o observatie foarte importanta pentru acest articol.

  Din pacate nu pot corecta acest articol din cauza timpului disponibil destul de redus pentru asa ceva (de abia am reusit sa completez o pagina la articolul pe care il pregatesc, daramite sa mai corectez altele).

  Numai bine


 3. O sa tin cont de observatia dvs.

  Aveam mai demult in program o revizie la acest articol si cand voi avea timpul liber necesar am s-o prezint.

  Apropo, recomand tuturor sa urmariti si topicul urmator:

  unde s-a discutat cateva aspecte importante, nu numai referitoare la subiectul de mai sus. Veti gasi in acel topic si un program in Excel cu ajutorul caruia se pot calcula sau dimensiona diferite transformatoare electrice, inclusiv transformatoare toroidale. Asadar, descarcati ultima versiune a programului de acolo.

  Numai Bine


 4. La cererea celui care a scris acest articol, am actualizat imaginile care mi-au fost transmise si in care se regasesc fig. 4.1, 4.3, 4.4. 4.5 si 4.6. Totodata, am corectat gramatical anumite pasaje tot pe baza observatiilor dl. Olaru Nicolae, pentru care ii multumesc inca o data pentru redactarea acestui articol. Daca mai sunt neconformitati, va rog sa mi le semnalati.

   

  Numai Bine

×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.