Jump to content

donpetru

Root Admin
 • Content Count

  7,677
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  311

donpetru last won the day on June 8

donpetru had the most liked content!

Community Reputation

760 Excellent

1 Follower

About donpetru

 • Rank
  Administrators
 • Birthday 01/04/1980

Contact information

 • Website URL
  http://www.tehnium-azi.ro www.donpetru.ro

Profile Fields

 • City
  Galati

Recent Profile Visitors

33,207 profile views
 1. Caut un program care sa analizeze unul sau mai multe fisiere audio si sa fie capabil sa genereze diverse rapoarte cum ar fi cate minute s-a inregistrat pasaje in fisierul audio unde amplificarea atingea limita de cliping sau un anume nivel de preamplificare audio? Deci, daca cunoasteti un asemenea program va rog sa-mi spuneti. Intre timp am sondat internetul si m-am oprit la programul Audacity care, din ce l-am butonat, nu prea are o optiune care ma intereseaza (sau poate nu am gasit-o eu!) desi am instalat si plugin-ul Aurora! P.S. Bineinteles, avand in vedere ca voi folosi ocazional acest program, as prefera pentru inceput o versiune gratis, daca exista! Extensia fisierelor audio pentru inceput e suficient sa fie mp3 sau wave.
 2. 3 PCB-uri au fost achizitionate de utilizatorul @outtek. Au mai ramas 19 bucati PCB de vanzare. !!! Din cauza ca pe 29 iunie e Sf. Petru, pana la sfarsitul acestei lunii, transport gratuit cu Posta Romana la toate proiectele de cablaje care sunt la vanzare pe forum iar in cazul acestui proiect DP0260, daca achizitionati minim 5 bucati, veti avea o bucata PCB gratuita. Conditii de livrare: plata in avans in cont, expediere in urmatoarea zi lucratoare dupa confirmarea platii.
 3. Da, au mai ramas disponibile pentru vanzare aprox. 22 buc. PCB DP0260. Aproape ca uitasem de acest cablaje de la acest proiect! Deci, 4 PCB = 80lei la care se adauga transport pe teritoriul Romaniei +10lei Posta Romana sau +24lei Curier Rapid. Plata in avans in cont, e acelasi cont Raiffesein care il stiti si de la celelalte achizitionari de PCB-uri. Oricum, o sa va trimit un mesaj cat de curand in seara asta pentru a evidentia din nou aceste detalii.
 4. Multumesc pt. comanda. O sa deschid un mesaj privat cu detaliile de plata. Intre timp, daca mai doriti ceva, analizati subiectele urmatoare: - cablaje cu TDA7294: - cablaje cu proiectul amplificatorului pe tuburi VD2018: - cablaje cu proiectul de sursa de alimentare de laborator SA100:
 5. Multumesc pentru raspuns. Intre timp am ansamblat monitorul si l-am pus in functiune dupa ce am refacut niste lipituri si am schimbat doi capacitori electrolitici pe placa sursei de alimentare. Imi pare rau ca nu am facut si o poza cu partea cu lipituri. Pe partea cu lipituri sursa continea acel integrat din imagini caruia i-am facut poza si nu-i identificam modelul sau seria si inca un circuit integrat tot SMD dar cu 8 pini, care se ocupa de partea de corectie factor de putere cel mai probabil. hixpp02, mersi dar din pacate nu asta e schema deoarece are pe langa cele doua integrate mentionate anterior, mai exista: o iesire de curent mare cu un capacitor de 470uF si unul de 220uF la 25V cu o inductanta pe plus intre capacitoare. Alimentarea acestei ramuri se face monoalternanta printr-o dioda mare in capsula asemenea diodelor 1N5404. A doua iesire de tensiune este de cca.5Vdc si e folosita cel mai probabil pentru alimentarea placii mama.
 6. Monitor LED BenQ 18.5'', Wide, G922HDA, din anul 2009. Deci, nu este varianta cu HDAL, cu "L" la urma.
 7. Am incercat sa identific piesa din imaginea urmatoare si fara succes. Poate exista un utilizator care vede mai bine! Piesa este parte componenta dintr-o sursa de alimentare de tip E59670 dintr-un LCD marca BENQ. Integratul din imagine are unul sau doi pini de remote pentru pornirea sursei in comutatie.
 8. Asa cum v-am obisnuit si cu alte oferte Tehnium Azi, pana la data de 15 iunie 2019, pentru orice cablaj DP0810 achizitionat veti primi un cablaj nou in plus gratuit. La peste 3 bucati cumparate transport gratuit cu Posta Romana pe teritoriul Romaniei.
 9. Am expediat coletul catre utilizatorul @zigu respectand oferta de saptamana trecut, 1+1. Au mai ramas PCB-uri SA100 de vanzare - nu mai sunt multe dar e pacat sa nu aveti in biblioteca de constructii electronice si un asemenea proiect. Transport gratuit cu Posta Romana pe teritoriul Romaniei sau +24lei curier rapid. Pretul unui set de PCB-uri 100lei, documentatie PDF gratis inclusa.
 10. Azi e ultima zi de valabilitate a ofertei, in sensul ca achitati un set de PCB-uri si primiti doua, la care se adauga transport +10lei Posta Romana sau +24lei curier rapid, pe teritoriul Romaniei. Conditii de livrare: plata in avans in cont, livrare in urmatoarea zi lucratoare. Retineti ca indiferent de set-ul de PCB-uri comandate primiti doar un set in plus gratuit.
 11. Nu cred ca se va reusi o reunificare a religiilor crestine (catolica si ortodoxa) atat timp cat fiecare parte isi mentine propria optica asupra crestinismului iar un punct de mijloc nu vad sa existe, nici acum, nici in viitorul apropiat. In ceea ce priveste atitudinea papei, e greu de spus ca exista un plus, doar in comportament si faptul ca s-a plimbat cu un papa-mobil duster comparativ cu reprezentatul ortodoxiei noastre.
 12. @ionut90, vazand topicul deschis de tine azi, mi-am readus aminte ca ar cam fi timpul sa iau si eu un mixer audio, o treaba amanata din vari motive de ani de zile. Desi nu sunt un fan 100% Behringer, mi-am oprit atentia la un model care are si iesire USB si soft-uri de editare inregistrare/audio, dimensiuni compacte, mai scump dar eu zic ca merita. E vorba de modelul XENYX QX1204USB. Stiu ca partea de amplificatoare operationale nu este cine stie ce in acest mixer audio, dar la ce o sa-l folosesc cel putin eu, cred ca e Ok. Ramane in principiu de achizitionat anul asta dupa ce mai scap de alte datorii care s-au cam adunat in ultimul timp. Mai raman in calcul si alte modele, cum ar fi: Allen & Heath ZED-6FX sau Yamaha MG10XUF. Stiu ca exemplele fac parte dintr-o alta categorie de preturi, dar vorba aia, un ban in plus pe termen lung va arata valoare produsului. Deci, in functie de bugetul disponibil poti lua in calcul si aceste modele.
 13. Acum cativa ani in urma pe cand lucram la o clona yihua 853D prezentata aici pe un cablaj imprimat test: atunci am creeat un volt-metru ampermetru cu posibilitatea citiri curentului de scc. si resetarea iesirei sursei de alimentare atunci cand se producea un scurtcircuit pe iesirea ei. Au urmat apoi si alte variante de voltmetru-ampermetru cu Atmega168 in loc de Atmega32. De atunci am observat o neliniaritate a preciziei de masurare ADC pe intreg domeniul de citire a tensiunii continue spre exemplu. Neliniaritatea se inregistra la toate exemplarele de microcontrolere (MCU) testate chiar si din acelasi lot, deci cu acelasi cod sau numar. Deci, as putea spune fara sa exagerez sau sa gresesc, ca microcontrolere au si ele o dispersie a parametrilor de fabricatie ca orice componenta electronica. Neliniaritatea se inregistra si in cazul cand am trecut la oversampling pe parte de software si tot aici, ca o concluzie generala utila nu numai mie ci si tuturor, am observat ca e mult mai util sa alegem un ADC pe mai multi biti decat ar fi teoretic necesar deoarece mai multi biti pe ADC ne face sa ne luam grija de la asemenea dispersii de fabricatie dar nu in totalitate.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.