Sari la conținut

franzm

Members
 • Număr conținut

  33
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  4

franzm a câștigat ziua ultima dată pe Martie 27

franzm a avut cel mai apreciat conținut!

Profile Fields

 • Oras
  Schoenaich

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

franzm's Achievements

Membru

Membru (1/6)

10

Reputație Comunitate

 1. În fosta URSS se gasesc ieftin capete de Maiak (6D24.041). Merg destul de bine în locul celor originale de Kashtan (6D24.051). Si mai bune ar fi 6D24.611 dar se gasesc mai greu si sunt mult mai scumpe.
 2. Curenti turbionari în înfasurari, proximity effect. La puteri mari (în energetica) se tine cont de acest lucru si se utilizeaza conductor de bobinaj cu o structura speciala, cu transpozitii (binecunoscuta lita de RF este o varianta light a acestui conductor cunoscut sub numele de "Roebel bars", dupa numele celui care l-a inventat în 1912 la BBC) @ola_nicolasFisierele au ajuns cu bine. Înca odata, mare multam.
 3. http://audioheritage.net/files/Loudspeaker Design Cookbook by Vance Dickason.pdf http://www.einklang-audio.com/buch/dichtung_und_wahrheit.pdf Volumul al doilea e mai interesant. Din pacate nu e la liber. http://www.davidgriesinger.com/
 4. Va multumesc. Nu puteti sa le urcati pe un site de gazduire precum mediafire, etc? Preferabil fara acces prin facebook, twitter sau alte d-astea. Ca n-am.
 5. Cunoasteti cumva o sursa online de unde s-ar putea descarca lucrarea în format electronic? Multumesc.
 6. Desi nu este strict legat de functionarea transformatoarelor ci mai mult de dimensionarea ansamblului transformator-redresor, îndraznesc sa va supun atentiei urmatorul aspect, de multe ori neglijat, numit factor de utilizare al transformatorului. Pentru sarcini rezistive, determinarea este relativ simpla: https://electricalbaba.com/transformer-utilization-factor/ https://electronicsproject.org/transformer-utilization-factor-tuf-of-single-phase-half-wave-rectifier/ https://electronicsproject.org/transformer-utilization-factor-tuf-of-single-phase-center-tap-full-wave-rectifier/ https://inderjitsingh87.weebly.com/uploads/2/1/1/4/21144104/edc_transformer_utilization_factor_for_rectifier_circuits.pdf Daca redresorul este urmat de un grup de filtrare/netezire, atunci calculele se complica si este util simulatorul. La filtrele cu intrare pe condensator, din cauza vârfurilor periodice ale curentului de încarcarcare, acest factor se micsoreaza în continuare. Filtrajul cu intrare pe bobina îmbunateste factorul de utilizare.
 7. Oare chiar sunt neaparat necesare condensatoare Mundorf la un amplificator fabricat acum 50 de ani? Nu credeti ca-i schimbati prea mult "sunetul"? Daca proiectantul si-a facut treaba asa cum trebuie, amplificatorul a fost optimizat pentru componentele disponibile la vremea respectiva. Asa ca, ori pastrati amplificatorul c?t mai aproape de original si cautati componente cu performante identice cu cele originale, ori ?l refaceti complet. Ultima varianta presupune testarea mai multor variante de componente (simulari, masuratori, auditii si iar auditii). Cred ca ar fi suficiente condensatoare standard. Orice altceva ?ntra la categoria ulei de sarpe si snobism.
 8. Fie-mi iertata nestiinta, dar ce a fost acest examen de capacitate? Pe vremea mea (a doua jumatate a anilor '70), nu am avut de-a face cu aceasta notiune.
 9. Am dat sfoara-n tara si niste francezi s-au oferit sa ma ajute dar p?na acuma n-au dat de numarul 62 al revistei. Schema are senzori de temperatura (cele doua diode) dar ?i lipsesc elemente tampon (rezistoare ?ntre emitoarele prefinalilor) care sa reduca efectele inertiei termice. Varianta de compensare termica sugerata de @donpetru sufera si ea de aceeasi boala. Solutii posibile le-am sugerat la #3.
 10. Puteti, va rog, sa detaliati. Ma tem ca se face aici o mica confuzie.
 11. Daca n-ai fost uns inginer electronist, nu esti inginer electronist si poti efectua activitatea de inginer electronist numai pe raspunderea patronului sau a firmei. Exista tari ?n care practicarea unor profesii ingineresti necesita o diploma strict pe profilul respectiv iar practicarea profesiei de inginer ?n specializari ?nrudite necesita examene de diferenta. ?n rest, studiu individual. Nu uitati ?nsa ca disciplinele de electronica facute la facultatile de profil electric ?nrudite cu electronica, se fac la un nivel mai redus dec?t la electronica.
×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.