Jump to content

skaarj

Members
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About skaarj

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • City
  ?n bar
 1. Domnilor, salutare. La prestari servicii nu merge postar asa ca intreb aici si va rog mutati voi. Caut un tv color de preferat integral pe lampi si fabricat prin vestu europei, nu in ograda lu tataia Brejnev. Vreau sa il restaurez si sa il pun la loc de cinste. Va rog frumos dati sfoara in tara.
 2. S-ar putea ca raspund cam tarziu legat de subiectul asta. Tehnica de la VHS se foloseste acum la unitatile de facut copii de rezerva pe caseta (backup tape). Capul rotativ, plasarea benzii peste cap, astea sunt la fel. In schimb stocarea se face in format digital. Acuma daca vrei sa-ti faci un video sexi, iti trebuie un sistem de calcul sa ruleze ceva Unix, o unitate de banda magnetica si o serie de filme. Transferi pe banda filmele in felul urmator: 1. pui toate filmele intr-un director, de preferat toate filmele sa aiba subtitrarea incorporata in fluxul video. 2. te duci in directorul ala si scrii asa: tar -cvf /dev/sa0 . (unde punctu de la coada comenzii inseamna directorul curent - adica inghesui toate filmele existente in directorul curent pe banda) 3. te dai cu capu de pereti vreo zi intreaga pana ti le transfera pe toate. pentru a rula filmele de pe banda, scrii comanda asta: mplayer -cache 65535 -fs /dev/sa0 (presupunand ca ai mplayer instalat) -cache - bufferul care trebuie sa stea mereu plin; -fs = fullscreen; /dev/sa0 este unitatea de banda (in linux probabil este /dev/esa0). Filmele vor fi rulate in ordinea de pe banda. Nu poti sari de la unu la altu si nu poti derula pana la urmatorul. Pentru derularea catre urmatorul film e nitel de gandit, nu-mi pica fisa acuma dar se poate face. In felul asta ti-ai tras un video player cat de cat rudimentar, casete de backup gasesti, formatul e digital, nu te mai impiedici de toanele si calitatea proasta a aparatelor video. Daca vrei sa fii jmecher, fa chestia asta cu un raspberry-pi si un convertor USB-SATA (sau SCSI) pentru accesarea unitatii de banda.
 3. Daca ma vedeti aici, stiti cine sunt. Din pacate stau prost cu timpul. O sa completez profilul cand o sa apuc, apoi aduc niste articole interesante. Pana atunci aveti grija de voi.

  1. skaarj

   skaarj

   Multumesc ca nu mi-ati sters contu pentru inactivitate.

×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.