Jump to content

iuli

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About iuli

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • City
  Zalau
 1. Aia cu painea dospita sau nedospita pare intradevar o piedica insurmontabila . Cat despre vizita Papei in Romania , desi n-am inteles exact care a fost scopul acesteia ma bucur ca a a avut loc ; am avut de castigat de pe urma acestei vizite atat din punct de vedere al imaginii Romaniei in lume cat si din punct de vedere economic .
 2. Am mai gasit o varianta aici : http://www.hobbytronica.ro/incarcator-liniar-pentru-acumulatori-auto-de-12v/ ...dar curentul nu poate fi reglat peste valoarea de 10A .
 3. Din pacate nu . Doar daca binevoieste vreun coleg de pe forum ... Sunt sigur ca sunt cativa pe aici care te-ar putea ajuta .
 4. Vezi acest topic : http://www.tehnium-azi.ro/topic/5936-redresor-cu-comand?-automat?-de-decuplare-la-sf?r?itul-?nc?rc?rii-3-var-tranzistorizate-sau-cu-tiristori/page-3 la postul #34 ai o schema de incarcator de acumulatori cu un curent reglabil . Ce-i drept plaja de curent ce poate fi reglata este , conform autorului intre 1 si 8 amperi adica mai putin decat ai avea tu nevoie pentru un acumulator de 200A . Poate ca se poate modifica schema sau valorile componentelor pentru a-ti fi utila ; problema e ca , din cate stiu eu , Smilex nu mai activeaza pe forum si nu cred ca te mai poate ajuta cu modificarile . Poate altcineva ...
 5. In schema sunt mai mult decat 3 leduri dar asta n-ar trebui sa te incurce .
 6. Buna seara , in cele din urma am gasit putin timp liber si am construit acesta varianta de incarcator : Intrebarea este daca reglajul tensiunii in gol se face asa cum este descris in postul #18 din topic: "Primul lucru care trebuie facut este reglajul tensiunii in gol, iar pentru asta ai nevoie sa pornesti sursa legand scurt timp un rezistor de 1k intre emitor si colector la un tranzistor de putere. Dupa ce a pornit, reglezi din p2 la 14,4V. " Acolo este vorba de o schema putin modificata fata de cea pe care am construit-o eu , anume aceasta : Multumesc !
 7. Posteaza fotografie in care apar componentele altfel nu te poate ajuta nimeni daca pui doar traseele ! cam asa :
 8. Problema este ca din ce ai posta tu acolo , nimeni nu-si poate da seama daca e bine sau nu ; pune o poza in care apar componentele si dispunerea lor pe cablaj , nu doar traseele ! Daca se poate... ma intereseaza o varianta 2 in 1 ; nu ma grabesc deloc , asa ca oricand aveti timp sa schitati o asemenea varianta este bine pentru mine . O sa "supraveghez" mai departe topicul . Multumesc anticipat !
 9. Mesajul privat era din partea mea ; multumesc mult pentru explicatii ! Ma gandeam la un singur incarcator pentru doua acumulatoare : unul de 20Ah si unul mai mare (auto) de 80-100Ah ; oricum partea asta nu era foarte importanta ...mai mult o curiozitate . Multumesc inca o data pentru ajutor !
 10. Multumesc ! Felicitari pentru realizare si auditie placuta !
 11. am facut upload la ceea ce am postat mai sus pe tinypic asa ca incarcarea pe forum este minima ; daca totusi deranjaza pe cineva se poate sterge fara probleme ,
 12. M-am oprit la urmatoarea schema dupa care vreau sa construiesc incarcatorul : Multumesc !
 13. Ma intereseaza si pe mine acelasi lucru : un incarcator pentru un acumulator pe baza de plumb de 12V/20Ah (de preferat cu posibilitate de reglare a curentului de incarcare ) si am vazut ca linkul recomandat mai sus nu poate fi accesat . Se mai poate posta inca o data schema la care se facea referire ? Multumesc !
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.