Jump to content

bentan

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About bentan

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • City
  Oradea
 1. Sarcina a fost 2 rezistente variabile in paralel de 1.5 Ohm/20A fiecare (asa ca nu am putut testa prea mult timp). Ampermetrul a fost un Metra feromagnetic pe domeniul de 100A de incredere (vechitura dar reglam cu el relee de curent pt. protectii).Azi n-am continuat probele ca am demontat trafo si bobina de iesire si le-am impregnat iar pana maine sunt la uscat in cuptorul de la bobinaj. Din RV2 am inteles ca se regleaza curentul maxim dar daca actionez asupra lui RV1 si-l reglez la curent mai mic , curentul creste foarte incet pana la valoarea reglata din potentiometrul de reglaj curent (la pornire incepe pe la 40A si in aprox. 3" creste la valoarea reglata).
 2. As mai vrea si eu cateva lamuriri daca se poate : cum se poate regla curentul , sa zicem de pe la vreo 40A ca la mine nu-l pot regla la mai putin de 60A. Care este rolul lui RV1 ca nu prea inteleg si care sunt pasi de reglaj al acestuia. Am schimbat sensul infasurari secundare a lui TR1 si nu am observat nici o diferenta (poate numai la sudura se observa?). Am urcat curentul pana la 90A si se pare ca este in ordine dar tiuie trafo sau bobina sau ambele , trebuie sa le impregnez. Multumesc
 3. Teste am facut cu placa de comanda,acum lucrez la asamblarea radiatoarelor in cutie.La trafo de forta inca nu am platbanda de Cu.Eu o sa folosesc o pereche EE71 de la miva... sper sa mearga.Din cate am citit,cu o pereche merge si cu electrod de 3.25,probabil nu poate fi folosit 100% din timp.
 4. Mai am si eu o intrebare, am 3 diode STTH6003CW (60A/300V) si 3 diode STPS80170CW (80A/170V) , ma poate sfatui cineva cum sa le pun (care ar merge pe ''verticala") ?
 5. Am refacut trafo driver mai ingrijit (in aceasta ordine: primar 20sp.; sec1 40sp.; sec2 40sp.; primar 20 sp) si se pare ca e mult mai bine la iesire.
 6. Am pus rezistenta de 51 Ohm in grila si am obtinut urmatoarele forme de unda.Poate nu e bine bobinat trafo driver (nu e spira langa spira,intai am bobinat primarul dupa care fiecare secundar separat cu izolztie intre ele)
 7. Inca nu am platbanda,am o promisiune de 35X0.5mm pt. secundar , dar poate il fac cu litzware daca nu primesc platbanda.
 8. Inca n-am apucat sa micsorez rezistenta din grila MOS-ului , poate se corecteaza.Totusi nu e o greseala , R36 este de 220 Ohm ?
 9. Am pus un MOS cu aprox. 400pF si s-a mai imbunatatit putin semnalul in grila (IRF540 are 1700pF dupa catalog). Fara sarcina semnalul la iesire din driver arata perfect. Am mai vizualizat cu FLUKE si acel varf de la iesire nu depaseste 18V. Maine daca am timp voi continua. Am inceput cu partea de comanda + driver pe aceeasi placa (cu distante mai mari intre primar si secundar la trafo driver) si mai astept sa fac rost de platbanda de cupru ca sa fac trafo. Multumesc pentru sprijin si revin cand am nevoie.
 10. Spotul este pe 0 dar arata mai mult cu vreo 4V (am vizualizat cu Fluke dar n-am cablu de comunicatie si in pozele ies prost) . P6KE18 nu am momentan.Cred ca e ceva in partea primara.Am folosit IRFZ46 (n-am avut IRF540).
 11. Momentan e ,,direct" , am uitat de rezistenta,multumesc. Am pus 10 Ohm si nu se modifica nimic.
 12. Ce parere aveti , sunt bune semnalele la iesirea din driver cu 10nF sarcina ? Oscilo pe 10V 2uS (dar e vechitura) frecventa 40,6 Khz.Tranzistori BD140.
 13. Multumesc pentru sfaturi,criticile constructive sunt bine venite.Am 4 buc. tranzistori STGW80V60DF ,au capacitatea de intrare cam mare (10,5nF) dar cred ca pot folosi cate o bucata pe ramura (la 40Khz si 100*C au peste 60A) oare fac fata? Si inca o intrebare : C24 si C25 pot fi la 63V? Si inca una : pot alimenta la 15V ? Multumesc
 14. Atentie,dupa ce am facut cablajul imprimat am constatat ca trafo driver e mai mare decat locul pe imprimat asa ca trebuie sa caut un miez de ferita EI25.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.