Jump to content

dumikosma

Members
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About dumikosma

 • Rank
  Membru
 • Birthday 07/14/1982

Profile Fields

 • City
  falticeni
 1. LA MULTI ANI dumikosma!

 2. Am nevoie de un sfat de la specialisti. am intrat in posesia unei placi de aparat de sudura de tip invertor. A avut un defect minor in sensul ca lipiturile de la secundarul transformatorului erau crapate. Carcarsa era varza, asa ca m-am pus pe munca si am mesterit o alta carcarsa si am incropit spre bucuria mea ''aparatul''. sudand cu el mi-am dat seama ca nu era prea puternic in ceea ce priveste curentul de sudura.Uitandu-ma pe carcarsa originala scria 90 A. eu unul vreau sa sudez doar cu electrod de 2,5. Si mi-a venit o idee. m-am uitat un pic pe placa si am vazut ca partea de putere e cu igbt irg4pc40w (2 in total). Pe cablaj insa are loc de inca un rand de igbt-uri. acu fac o intrebare. daca pun inca o pereche in plus obtin ceva? sau ce as putea sa mai fac fara sa modific mult schema ca sa mai obtin macar vreo 15 A acolo... daca mai adaug o spira in plus la secundar? vreo idee?
 3. In primul rand vreau sa felicit pe moderatorii acestui forum pt calitatea informatiilor ce sunt cuprinse in subiectele afisate . Eu sunt un Electronist amator cu experienta medie (zic eu ) si imi place sa mai realizez practic cate un montaj pe care sa-l vad functionand. Ce vreau eu sa propun este urmatoarul lucru: 1. se da o masina de spalat automata (nu dau nume) la care a murit programatorul (creierul ) electronic. (mentionez ca masina este ok dpdv mecanic datorita faptului ca inainte de a muri cu cca o luna abia ii facusem un rk complet insensul ca schimbasem rulmenti, pompe ......etc.) data starea generala a masinii am zis ca ar merita facuta. 2. Taica-miu lucreaza la o firma unde repara si masini de spalat industriale (doar cu programator mecanic) si mi-a facut rost de un programator mecanic functional la care are si schema de conectare electrica . acu problema care ma framanta este in felul urmator: Motorul masinii de spalat este cu perii ( cu rotor bobinat) la care inversarea de sens se facea cu ajutorul unor reelee aflate pe placa programatorului. Motorul original al masinii de spalat cu programator mecanic era de genul cu rotor in scurt (nebobinat ) la care pornirea era facuta cu ajutorul unui condensator care facea si schimbarea de sens in functie de modul in care era cuplat la infasurarile motorului. Ceea ce vreau eu sa realizez este un montaj electronic (circuit cablat plus componente ) care sa faca posibila interconectarea motorului existent pe masina de spalat la programatorul mecanic pe care il posed , si care sa faca posibila functionarea la o turatie mai redusa a acestuia la spalare iar la stoacere sa aiba o turatie ridicata. Eu ma gandeam sa folosesc releele deja existente pe programatorul electronic pt schimbarea de sens , triacul (mi se pare ca are un btb16) sa-l folosesc la reglarea turatie la motor. Mai jos atasez o schema bloc la care m-am gandit eu. Problema e ca as vrea sa o realizez practic si mi-ar prinde bine niste sfaturi din partea voastra chiar daca acestea inseamna si numai niste scheme care insumate sau adaptate m-ar ajuta sa imi ating scopul. de mentionat caprogramatorul mecanic scoate direct tensiune alternativa de 230v pe fiecare functie (alimentare motor, schimbare de sens , centrifugare ) asta insemnand ca daca vreau sa comand releele mele care sunt de 5v / 10 A trebuiesa ma gandesc la o solutie ca sa comand tranzistorii ce actioneaza releele direct de la 230 vAc .... Aici am eu retinere... poate ma ajuta careva cu vreo idee. Sper ca nu v-am plictisit
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.