Sari la conținut

hspinache

Members
 • Număr conținut

  46
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

Orice postat de hspinache

 1. Am mai spus ; am pus o bucatica de schema si imi pare rau . Nu mai pun nimic . Ati facut un rau pentru ati useri . Ati jignit Am dezactivat orice urmarire de discutie . Am sa ocolesc acest forum.
 2. Forum - un loc , in cazul nostru virtual , in care orcine poate sa isi spuna parerea , poate intreba , etc , in limita pastrarii decentei de comunicare . Clasificarea "Intrebarile care le puneti sunt fara rost, in afara domeniului de folosire al unor componente si nelegate de o anumita schema sau polarizare." nu este corecta . Nu raspundeti , nu este nici o supare , dar nu pozati in alte ipostaze .
 3. Iti doresc succes cind vei face placile ; cu markerul ...
 4. Multumesc pentru varianta propusa , dar de ani buni nu mai o folosesc . Prefer sa il desenez cu un editor adecvat , sa il transform in pdf si apoi executat de cine poate sa execute . Utilizez simplu placat , trasee de 0.6mm , cose de 2.2mm , gauri de 0.7mm , etc . Cel mai tare ma deranjeaza costul transportului . Acesta este cauza pentru care un cablaj il socotec scump si din acesta cauza , ma gindesc foarte mult pina comand unul . Statistic , nu am nimerit niciodata 100% un cablaj . A trebuit sa mai modific trasesee , ca sa nu mai cumpar altul .
 5. Fiecare capata ce merita , prin actiunile sale . Nu mai pun "intrebari fara rost ". Schema de la #61 nu imi este de folos. Oricum , am modificat si deja ating clasa de 7-8 mhz . Acum am tinta de 20 Mhz ! "Sau vrei sa vii in randurile noastre" ??? adica cum ?
 6. Piese se mai gasesc . Cablajul insa este tare scump ....
 7. Aici ai dreptate . Dar cred ca nu ai sa gasesti postat , o realizare de amanunt , deoarece fiecare viseaza cite ceva .... Uite eu , am vrut sa fac o deschidere , si am postat un secment de schema si citeva poze . M-am ales cu huidueli si ancheta , ca era parca important ce ce marca de aparat erau facute pozele . Asa ca , am hotarit momentan , sa nu mai insist... Am mai pus o intrebare de principiu , mai pe la inceput si nimeni nu si-a dat macar cu parerea . Asta este . Ce sa inteleg ? ca nu se stie sau nu se vrea ?
 8. Eu , am demolat un osciloscop rusesc , semana cu H3017 dar era gri ; nu se putea numi instrument de masura , pentru ca avea erori foarte mari . Din acesta cauza , se numea "osciloscop scolar" , adica bun pentru copii sa inteleaga anumite principii . Schema lui era insa mai complicata decit unele modele prezentate . De la el , am oprit tubul , transformatorul de retea , structura mecanica , capacul din spate , capacele de jos si sus , picioarele , minerul . Pe structura lui mecanica , am construit unul nou, un pic mai sofisticat .
 9. Este interesant ; alimenteaza tubul cu 400v ; oare a fost realizat , testat ?
 10. Ce domeniu de frecventa are ? Pe un topic pe aproape ati analizat o piesa industiala scolara , cu domeniu 0-50 khz , si care avea stingere !
 11. Tubul , are o tensiune tipica , trecuta in prospect , respectiv , tensiunea dintre katod si anod1 . Am intrebat anterior ce se intimpla daca alimentam cu tensiune mai mica , respectiv 70% din nominal ? Teoretic , viteza in interior este dependenta de diferenta de potential . In functie de viteza din interior , apare necesarul de reglaj luminozitate si focalizare , ca noi sa vedem spotul pe ecran . Daca avem viteze mai mici cu care bombardam ecranul , stralucirea este mai mica , aven nevoie de mai multi si deci , spotul este mai mare si mai neuniform . Adica daca alimentam cu tensiuni mai mici , spotul nu va ajuge la performanta din prospect . Acesta este insa teoria ; se prea poate ca practic sa nu vedem vreo diferenta ! A doua problema este valoarea medie pe placile X si Y . Dupa ce scapa din tunul electronic , spotul trece prin cimpul generat de placile Y si apoi prin cel generat de placile X . Daca aceste cimpuri sint cu valori prea mici , se poate ajunge la frinare si atunci de la bun inceput trebuie sa ne punem problema cu ce tensiune medie vom alimenta placile pentru a obtine performanta maxima a spotului pe ecran . Eu nu sint un troll si nu sufar de boala trollismului .Aceste intrebari le pun deoarece actual am ajuns la concluzia ca nu alimentez corect tubul si intentionez sa construesc un nou sistem de alimentare . Asadar , ca sa pot proiecta noul sistem de alimentare , trebuie sa am tintele de tensiune pentru tub , placile y , placile x .
 12. Sint convins ca orice discutie , indiferent de aliura ei , are 90% sanse sa fie productiva . Din dataseet de la 5lo38i , iese ca are valori maxime admisibile . Adica sa nu le depasim . asa am gindit initial , dar se pare ca am gindit rau . In prospect scie "????????? ?????????? ????????* ; are un asterix si mai jos acrie asa : " * ???????????? ????????????????? ?????? ??? ???? ??? ????? ????????? ?????????? ????????? ???????, ???????????? ????? ????????????, ?? ???????????. " , adica tradus cu gogu ar fi : " * Func?ionarea tubului cu fascicul de electroni la dou? sau mai multe extremit??i Valorile admise ale valorilor care determin? modul de func?ionare nu sunt permise." Adica eu inteleg cum s-ar zice ca se poate doar un singur parametru poate sa atinga valoarea maxima ; daca sint 2 parametri , este rau , nepermis .
 13. Multumesc pentru @ciby ; Momentan lucrez cu un tub rusesc , care nu are reticul , nu are performante , dar are avantajul de dimensiuni reduse .
 14. #16 ; Picica este foarte frumoasa . #17 ; Pai si care este oferta ?
 15. schema de la postul 13 , are grila mai pozitiva decit katodul .... hm ! Poate o fi osciloscopul mic , dar asta nu insemna ca putem pune acolo orice fel conceptie de tip scolastic ...
 16. ok; exemplificam pe tubul prezentat ; Tubul 5LO38I prezentat ,are ceva factori de calitate , foarte importanti , notificati in prospectul lui ; adica -grosime trasa , pe centrul ecranului =0.63mm ; probabil ca acesta valoare se obtine in conditiile alimentarii tubului pe datele lor -capacitatile placilor de deflexie , in pf , valori care limiteaza performanta in frecventa Pare ca nu apare , diametru minim spot pe centru ecran si pe extremitati . Ca si la alte tuburi , nu specifica necesarul de valori medii pe placi , pentru a se obtine performanta de diametru minim spot . Deasemenea nu specifica persistenta luminofori de pe ecran .
 17. Eu nu sint asa , priceput in domeniu . Poate nu sint insa nici incepator . Cred ca mai aproape este termenul de novice in domeniu . Problema o tratez mai mult ca o pasiune ... dar si ca o necesitate . Astfel , a aparut nevoia unui osciloscop , care in dotare sa intre pe lista de aparate masura . Cele care se mai pot cumpara ,de SH , sint insa foarte mari si cred ca au probleme . Din acesta cauza , incerc sa fac cite ceva . Acuma operatia este destul de ingrata , pentru ca daca se construeste pentru pasiune , este o situatie si daca ne propunem sa constuim un aparat de masura , cu o eroare cit de cit acceptabila , este deja foarte complicat . Daca ne gindim la erori compatibile cu aparatele industriale , cred ca este imposibil de obtinut la constructiile de amatori .
 18. Fisa ehnica a tubului nu este esentiala . In orice fisa tehnica vom gasi parametri tehnici limita . Exemplificam : daca are tensiune limita intre katod-Anod 2 de 1100 si ii aplicam sa zicem 1500 , este posibil ca sa se strice tubul , stiu si eu , sa faca descarcari . Bun. Dar daca il alimentam cu tensiune mai mica ? Teoretic fiind mai mica diferenta de potential , viteza in interior este mai mica ; pierde din luminozitate ? capata erori ? este mai lent ? se ingroasa punctul de pe ecran ?
 19. Tubul osciloscopului este un tub simplu , fara anod de postaccelerare , fara anod special de asticmatism ; are doar 2 anozi la exterior . Asticmatismul se regleaza prin tensiunea de pe anodul 2 . In prospect scrie : -tensiune anod 1 , max +550v -tensiune anod 2 , de la + 500v la +1100 v -tensiune intre oricare dintre placi si anod 2 , de la -600 v la +600v . Eu inteleg cam asa : -ca toate referilile se fac in raport cu katodul -ca la aceste tensiuni , tubul obtine maximum de performanta ; dar ce se intimpla daca alimentam cu sa zicem 700 v pe anodul 2 , adica cu mai putin ? -ca exista un maxm admis intre placi si anodul 2 ; da , dar cit ar trebui sa fie mediu pe Y si pe X , ca sa se pastreze performanta ?
×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock