Jump to content

ionut90

Tehnium Azi
 • Content Count

  367
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

ionut90 last won the day on March 22 2018

ionut90 had the most liked content!

Community Reputation

19 Good

About ionut90

 • Rank
  Premium User
 • Birthday 07/16/1990

Profile Fields

 • City
  Focsani / New York

Recent Profile Visitors

5,225 profile views
 1. M-am grabit, e bine cum am spus prima oara: marind R6 sau micsorand R10 gsabac, pentru a spulbera orice incertitudine LTSpice, as propune admin-ului sa faca un test practic (daca nu l-o fi facut deja!). Pun pariu ca si la 100kHz montajul merge fara probleme! Schema am vazut ca are capacitoare de filtraj (de 47uF). Si din ce vad schema dp0260 este facuta cu un minim de componente electronice pentru performante maxime. Am observat ca in topic utilizatorul niksound a testat modulul si merge perfect, restul observatiilor nu isi au rostul, doar daca vreti dvs. sa faceti un kit altfel !!! Nu stiu! Dar, o fi eu mai tanar, dar va recomand prieteneste sa lasati simulatoarele si sa construiti practic ceva dovedind pe exemplarul construit ca graficele LT Spice sunt adevarate, in rest vorbe si vorbe, ca si pe elforum.
 2. Daca imi permiteti, dupa parerea mea daca U1B are amplificarea de [1+(R6/R10)], asta inseamna 1 + 2,64 = 3,64. adica daca atac cu semnal nebalansat montajul cu 0,25Vrms pe iesire am 0,91Vrms. Mai mult se obtine marind R6 sau micsorand R10. Majoritatea amp-urilor profesionale pe care eu le-am vazut - nu zic ca sunt multe - au nevoie pe intrare pentru putere maxima la iesire intre 1Vrms si 2,5Vrms, dar un mixer audio poate da lejer 1Vrms pe iesirea main, asa ca o amplificare de 3,64 e suficienta in toate cazurile. Chiar si un CD_player din comert e capabil de 0,5Vrms iar daca ai un amp care vrea mai mult de 1,5Vrms pe intrare, mai micsorezi R6 sau maresti R10, mare scofala! Deci, fara suparare, dar matale cam exagerezi! Solutii exista pentru toate cazurile, important e sa fie motivatie ca sa le atingi.
 3. Multumes, remus si donpetru. Soclul de 36A e super. Ce banane de 4mm recomandati ?
 4. Am vazut in comert borne de panou cu surub cotate la 10A: Exista in comert borne de acest gen dar de curent mai mare de 10A, spre exemplu de 20...30A ? Dar banane pentru borne de acestea tot de curentii mari ? Tensiunea de lucru va fi tip auto.
 5. Daca un tub e compus din doua sectiuni, doar una e folosita, cealalta trebuie cumva montata cu pini in scurt si la masa sau merge lasata liber ?
 6. Ma gandesc sa iau si eu de la dl.petru un set de cablaje, citeam topicul si am ajuns la partea asta din citatul de mai sus. Nu inteleg ce inseamna OT si conexiune A1, A2 ? Plus ca tabele cu piese nu sunt completate in totalitate ! De ce ?
 7. Sunt unele potentiometre cu priza mediana pentru a obtine acel efect... de loudness. M-am uitat in manualul de service postat de dl.petru si observ acolo un potentiometru cu pinul 4 cuplat la masa printr-un rezistor R3. In configuratia asta potentiometrul are functia asta de loudness. Daca renunti la pinul 4, iti raman trei pini care corespund cu trei pini de la un potentiometru obisnuit. Exista de foarte mult timp potentiometre digitale cu divizoare rezistive in n trepte. Vazusem ceva pe net cu ani buni in urma, daca gasesc, postez.
 8. 1. Eu stiu ca se leaga plusurile la doua condensatoare electrolitice ca sa obtii unul nepolarizat. 2. Verifica schema. S-ar putea sa mearga.
 9. Acum m-am uitat la pozele de mai sus si unul din cele doua tranzistoare din bias se inlocuieste cu un strap. Ai montat MJE340 dar nu prea vad strapul !!!!
 10. Ai folosit cumva setup de bias pentru IRFP-uri la tranzistoare bipolare (ai incurcat rezistorul R52, ai folosit valoarea de la MOSFET pt. bipolari) !!!! Verifica si celelalte piese sa aiba valori din doc.
 11. Mersi. Am vazut si DRD3. Ma gandeam ca se construiesc si acum pe la chinezi dar sub alt cod !!!
 12. Am auzit ca pe vremuri in amplificatoarele audio romanesti montajul superdioda era construit din doua, trei sau chiar patru diode si exista un fel de dioda cum este acum 4007 care le continea pe toate cele trei diode in serie. As vrea sa stiu daca momentan se mai fabrica asa ceva si sub ce cod ?
 13. Sunetul analogic va avea specificul sau aparte oricate ai spune. Am cunoscut oameni care si acum nu dau pe nimic in lume o banda de magnetofon trasa bine pe niste boxe Infiinity din generatia old. La ce dinamica are banda aia, multe din CDPLayere de pe piata sunt un fas. Bine, eu stiu la ce te referi tu, la CD-Playere de top care citesc CD-uri audio bune, hei, aia e altceva dar majoritatea am avut pe acasa CDPlayere de combine muzicale de tot rasul.
 14. Mai sus te-am intrebat unde este pe cablaj LM317 (IC2) ??? Nici un raspuns. Ba mai mult, ai deschis alt topic. Daca tot treci de la un proiect la altul, mai mult ca sigur nu o sa-ti iasa niciunul. Asa ca, fii consecvent. Cand incepi ceva du la bun sfarsit proiectul.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.