Jump to content

ionut90

Tehnium Azi
 • Content Count

  399
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

ionut90 last won the day on November 9 2019

ionut90 had the most liked content!

Community Reputation

24 Excellent

About ionut90

 • Rank
  Premium User
 • Birthday 07/16/1990

Profile Fields

 • City
  Focsani / New York

Recent Profile Visitors

5,616 profile views
 1. Trebuie sa construiesc un transformator SMPS cu TNY27X, miez EE25, cu o infasurare primara si doua infasurari secundare identice ca sa obtin redresat dubla alternanta un +/-15Vdc (1A !!!) si nu stiu de unde sa pornesc. M-am uitat pe net la diverse tutoriale si imi da vreo 200 de spire in primar. 1. O fi bine ? Asta e datasheet-ul TNY27X: http://www.mouser.com/datasheet/2/328/tny274-280-4065.pdf si miezul care ma gandeasc sa-l folosesc e asta (2 buc.): https://www.tme.eu/ro/details/e25_13_7-3c90/miezuri-de-ferita/ferroxcube/ si carcasa asta: https://www.tme.eu/ro/details/we-2752v/carcase-si-accesorii/weisser/ 2. la un transformator daca incep bobinajul de la un capat al carcasei la celalalt capat si apoi creez un secundar inceput din partea opusa, e ca si cum as obtine secundarul defazat cu 180 grade ? 3. e musai sa pun intrefier intre cele doua E-uri ?
 2. Noul An să va aducă belşug în casă, bucate pe masă, valută în cont, un iaht în port, motor pe autostradă şi vecinii ca să vadă. La mulţi ani!
 3. A incercat vreodata cineva sa bobineze un transformator cu tole E+I intai secundarele si la urma infasurarea primara sau jumatate primar la inceput, secundare si la urma cealalta jumatate de primar ?? Se merita sau tot clasic e mai bine sau la fel ?
 4. Mi-aduc aminte de schema asta de amplificator, care cu verticali IRFP240-9240 mergea bine cu curent de mers in gol mare: cam 100mA cel putin (ideal 200mA, ca sa nu simtim nevoia unui etaj superdioda).
 5. Pentru cine nu stie de unde sa cumpere radiatoare pt. MX800, un link util postat de user-ul ducu in topicul de radiatoare:
 6. Vezi si pinul SHUT-DOWN si piesele aferente. Pe placa sigur e defect ceva dar iti scapa.
 7. Mersi dl.petru. Acum am inteles care e treaba. Asa cum spuneam intr-un mesaj anterior cand m-am abonat la un cablaj DP0806, as vrea sa folosesc placa asta sa alimentez doua amplificatoare SARA de astea noi. Din ce ati spus mai sus, se pare ca voi fi nevoit sa aplic pct.2 la cablare, pentru ca kiturile astea SARA nu vin cu optiunea "service mode". Totusi, de ce ati denumit optiunea asa ?
 8. Super placa DP0806. Se poate folosi la orice amplificator audio de putere. Totusi, dl.Petru, de ce este intrerupa masa intre capacitoarele de filtraj si restul placii, prin 5 conexiuni ? Care e motivul ? Ajuta la ceva ?
 9. Pinul 1 e clar + pentru 24Vdc. Minus 24V la pinul 2. Si la pinul 3 atasez plus sau minus baterie ? Celalalt terminal al bateriei ar trebui sa fie comun, ori cu minus 24, ori cu plus 24 !!!
 10. Am luat de pe internet mai demult un conector JACK PJ-083AH cu datasheet-ul urmator: https://ro.mouser.com/datasheet/2/670/pj-083ah-1517211.pdf Am citit datasheet-ul de mai multe ori si nu-mi dau seama, privind simbolul PCB si simbolul electric a conectorului, de care pini se aplica minus si plus 24Vcc ?? Pinul gros din mijloc stiu ca e plus dar face contact cu pinul 1 de pe amprenta PCB si unde duce masa ?
 11. Eu i-am spus sa verifice primarul transformatorului si dupa aceea daca e primarul ok sa sunteze siguranta. Si transformatorul trebuie testat intai in gol, cu secundarele in aer, neconectate. Ai masurat infasurarile transformatorului ? cum sunt ? cati ohmi au ?
 12. Lasa SF-urile cu sursa in comutatie, ca sigur nu o sa gasesti una cu toate tensiunile de care ai nevoie acolo, iar ca sa faci una custom, hm, nu merita, prea multa munca. Mai bine verifica primarul transformatorului, ca mi-aduc aminte ca avea o siguranta pe capatul unui bobinaj. O schimbi sau suntezi si gata, merge iar, dar verifica sa nu fie ceva ars pe placa mama a sistemului. Daca nu vrei sa faci asta, cauta un trafo piesa de schimb pe Olx.
 13. Ma abonez si eu la o bucata PCB. As putea sa folosesc placa asta sa alimentez doua etaje de amplificare SARA ?
 14. Se da o resedinta undeva in mediu rural, o gospodarie obisnuita de la tara, unde dupa cateva mici calcule de ale mele si a unor amici, ar fi suficient 4 camere de supraveghere video. Problema e ca nu stiu ce sistem de supraveghere sa aleg, poate are cineva vreo idee ?! Ma gandeam la niste camere full HD, pentru ca proprietarul vrea sa vada bine la o distanta de 20m pe timp de zi si sa nu iasa nici costul foarte ridicat la sistem. Dar sa enumar intrebarile la care as dori un raspuns sau un sfat: 1- cablurile de la camere la DVR de ce tip sa fie ? coaxial sau alt model ? 2- daca aleg la DVR un monitor LCD, o sa poata sa vada proprietarul pe ecranul LCD inregistrarile sau musai ii trebuie laptop ? 3- sistemele astea de supraveghere video ca sa reprezinta o dovada incontestabila in instanta trebuie obligatoriu montate de firme autorizate ? 4- analizam ofertele de pe net ca sunt cu duiumul si observ ca unele camere video, daca nu toate, au optiune de infrarosu care bate la 20m, 40m....100m. La ce foloseste aceasta optiune ? Cumva pe timp de noapte ? 5. DVR-urile, majoritatea observ ca nu contin HDD. Sunt cumva modele DVR care inregistreaza comprimat mai bine fata de altele ? Si care este capacitatea optima a unui HDD pentru un asemenea sistem ? 6. Inregistrarea pe DVR a camerelor se poate seta sa se activeze la inregistrarea unei miscari ? Sunt sisteme de supraveghere video care au optiunea asta inclusa ? Si ce recomandari dati pe partea de software, care presupun, ca pe langa inregistrarea propriu zisa te ajuta sa play-ezi inregistrarile, nu? 7. Nu as vrea sa fie reclama, nici nu am intentia asta, dar as dori niste recomandari, link-uri / URL-uri catre astfel de produse. Bineinteles, e de preferat sa postati si descrierea in topic, ca in timp link-urile web mai dispar si e important sa retin, nu numai eu ci si viitorii cititori a topicului, caracteristicile principale a sistemelor de supraveghere video pe care le recomandati.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.