Sari la conținut

Tabel Lideri

 1. dumitrumy

  dumitrumy

  Members


  • Puncte

   3

  • Număr conținut

   124


 2. cavit

  cavit

  Tehnium Azi


  • Puncte

   2

  • Număr conținut

   452


 3. ola_nicolas

  ola_nicolas

  Editori


  • Puncte

   1

  • Număr conținut

   1.749


 4. aureliann

  aureliann

  Tehnium Azi


  • Puncte

   1

  • Număr conținut

   415


Conținut Popular

Afișez conținut cu cea mai mare reputație din 29.07.2021 în toate secțiunile

 1. https://arxiv.org/pdf/1910.01983.pdf Transformatorul nostru de ferita cel de toate zilele cu imagini, tabele si grafice, usor de inteles Iata motivul pentru care conductorul nostru se incalzeste atit de tare, chiar si la 20 Khz, majoritatea care folosim carbura mergem cu 100 sau mai mult, deci este si mai rau. LItz wire este o solutie, dar presupune o pierdere imporatanta de sectiune, si oricum curentul este impins spre exteriorul bobinajului ca intreg, deci prin firele aflate in mijloc va circula mai putin curent. Platbanda pare optiunea optima, dar atentie la capacitatile dintre spire, pe push pull asta este ucigator, fiind doua benzi bobinate simultan cu o folie de dielectric intre ele.
  2 puncte
 2. Chiar nu ai prins niste trucuri de cand pun simulari? pai este exact schema dumitale la care in loc de traf si electrod sudura avem un circuit paralel cu piesa de incalzit pe post de sarcina. Condensatorul serie este de 150nF, adica cei 2 de 75n care in alternativ sunt in paralel (am explicat mai sus in raspunsul dat d-lui Olaru). E cam deranjanta exprimarea "fie cum zici" care ma duce cu gandul ca ai impresia ca fac simulari aiurea, fara legatura cu montajele in discutie. Adica ce am pus eu acolo e o joaca. Ia sa vedem documentatie descarcata doar pt incalzirea prin inductie, subiect ce nu ma intereseaza practic:
  1 punct
 3. Salutare tuturor! Electronistii construiesc multe " chestii'" cu piese care nu se mai fabrica.....Radiocasetofoanele auto mai vechi dar postdecembriste sunt doldora de asemenea integrate...In 2006 am gasit in nisipul garlei , la scaldat, un astfel de aparat care fusese luat cu tot cu o Dacie la inundatiile din 2005. L-am spalat putin de pamant si l-am pus la uscat in pod, unde l-am uitat pana acum 2 ani, cand am dat de el. Nu am reusit sa recuperez decat placuta cu etajul final audio, pe care l-am montat unui prieten intr-un casetofon stationar... Ideea nu e rea deloc, sunt inca multe integrate originale bune, si chiar cele de azi sunt folosibile...Stima si spor la mesterit!
  1 punct
 4. In simulare am o baterie ideala, nu are nevoie de decuplare locala. Este bine cum ai facut, ai decuplare locala. Eventual o poti face cu un singur nepolarizat la 400V si imparti condensatorii de rezonanta in doua ca in simulare. Da, e bine sa iei cat mai aproape de electrolitici alimentarea.
  1 punct
 5. 🙂🙂🙂 ... Cei trei condensatori in paralel sunt pentru compensarea factorului de putere. Nu au legatura cu rezonanta. Au si cehii "falitii" lor.
  1 punct
 6. Pana recuperez datele de pe discul vechi mai refac niste scheme pt simulari. Curentul prin condensatorii de rezonanta: >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> EDIT: cuptorul lui Danyk (aproximativ)
  1 punct
Acest tabel lideri este setat pe București/GMT+03:00
×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.