Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/20/2020 in all areas

 1. 2 points
  O domnişoară într-o măcelărie vede agăţate pe sus nelipsitele picioare de porc şi îl întreabă pe măcelar: – Cum daţi picioarele? – La o parte, zice macelarul hlizindu-se şmecher. Serioasă, fără să zâmbească, femeia-l pune la punct: – Atunci daţi-mi două limbi, vă rog…. --------------------------------------------------------- Un postas nou vine intr-un cartier.El suna la usa, la parter…dar nu raspunde nimeni.Se uita pe geam si ce vede il inebuneste….Urca la etajul 1 si suna la o usa…Raspunde cineva: Locatarul:Buna ziua! Postasul: Buna ziua….domnule…ce am vazut la voi in bloc n-am mai vazut nicaieri… Locatarul:Ce a-ti vazut? Postasul:La parter…un barbat si o femeie goi pusca…femeia cu un deget in ******* siintr-o mana tinea galeata cu gunoi iar barbatul cu o mana pe P**A si un deget in acvariu cu pesti. Locatarul:Aaa…nu stiati !? … ei sunt surdo-muti….femeia vroia sa spuna:Dute in ******* matii si du gunoiul iar barbatul:Ma doare in p**a…ma duc la pescuit
 2. 2 points
  Deoarece au mai ramas doar 6 bucati PCB de vanzare MX800, m-am gandit sa grupez aceste PCB-uri intr-un set de cablaje care sa contina partea de vumetru (un singur PCB proiect DP0804), partea de alimentare / softstart 230VAC / preu (un cablaj DP0806) si doua PCB-uri MX800. Din cauza ca mai sunt disponibile de vanzare doar doua cablaje DP0806, sunt nevoit sa fac doar 2 seturi de PCB-uri cum este cel enumerat mai sus, chiar daca 6 PCB MX800 / 2 = 3. Deci, deoarece nu am cel de al treilea PCB DP0806, voi prezenta mai jos spre vanzare doar 2 seturi PCB, care repet, un set, va contine urmatoarele: 2 buc. PCB MX800 - mai multe informati clic aici 1 buc. PCB DP0804 - mai multe informati clic aici 1 buc PCB DP0806 - mai multe informati clic aici Avantaje la achizitionarea unui asemenea set de PCB-uri: documentatie gratuita, inclusiv la MX800, transport gratuit cu Posta Romana pe teritoriul Romaniei si doar 12lei pentru transport cu FanCurier tot pe teritoriul Romaniei. Cu un asemenea set de PCB-uri puteti construi un amplificator audio PRO capabil de 2x500W....800W/4 Ohm in functie de tensiunea de alimentare aleasa conform indicatiilor din topicul MX800. Pretul unui set PCB = 150lei - retineti, sunt doar 2 seturi PCB de vanzare. Conditii de livrare: plata in avans in cont bancar, livrare in urmatoarea zi lucratoare dupa confirmarea platii.
 3. 2 points
 4. 1 point
 5. 1 point
 6. 1 point
  Da din punct de vedere dfuntional e la fel - numai ca AP emuleaza functia respectiva in software. Legaturile dintre porti sunt fixe (sunt ca niste cutiute cu jumperi pe care-i programezi) - sunt segmente de diferite lungimi care se pot interconecta ca sa poti ajunge de oriunde aproape oriunde. Cand programezi nu trebuie ca utilizator sa te gandesti la interconexiuni ci numai la functia logica. ca sa programezi folosesti unul din limbajele de descriere hardware (HDL - Hardware Description Language) cele doua limbaje sunt VHDL si Verilog. si nu au nic o legatura cu limbajele de programare (Verilog are sintaxa apropiata de C ) In realitate nu sunt poti logice (ca ar fi prea multe combinatii) ci sunt LUT - look-up tables care sunt imprementate in memorie. De exemplu un LUT4 poate imprementa orice functie logica de patru intarari si 1 iesire (sau 3 sau 2 intrari). Imagineazat-ti look-up table-ul ca tabela de adevar a unei functii logice de patru intrari, adica un tabel cu 16 locatii de 1 bit, care contine rezultate dorite de functia care o doresti.(evident nu trebuie sa faci asta manual tool-urile fac asta automat) exchivalentul compilatorului in lime FPGA este sintetizor-ul. (adica un software care trasforma ce ai scris in VHDL sau Verilog in porti logice) FPGA e mult peste hobby - trebuie sa ai o baza solida in Hardware (cand m-am apucat eu de fpga faceam computere cu porti logice de ani buni - fara baza aia va fi foarte greu) dar nu imposibil. Tool-urile sunt free sunt doua companii mari care se ocupa de FPGA, Xilinx si Altera (Altera e acum Intel) RR PS - Cand proiectezi circuite digitale (nu FPGA) nu mergi la nivel de tranzistor ai blocuri in biblioteca de componente logice (LUT3, LUT4, FF - flip-flop etc.) - cam la fel si la FPGA. diferenta ca la ASIC daca ai o greaseala de logica e de aruncat tot circuitul (la FPGA poti sa corectezi de un numar infinit de ori)
 7. 1 point
  Da ,am constatat si eu imposibilitatea de acces a site-ului....de aseara undeva pe la 20.00....am crezut ca este un blocaj generat de administrator pentru corectarea unor probleme....uite ca nu a fost asa iar supozitia lui donpetru apropo de blocaj mi se pare suficient de realista incat sa fie luata in consideratie!...nu ar fi pentru prima data si nici nu o sa fie pentru ultima data....din pacate!
 8. 1 point
  Am postat si eu un comentariu folosind contul youtube Tehnium Azi unde am sesizat mai multe probleme si chiar am explicat ce e cu factorul "k" pe care nici Buhnici nici interlocutor lui nu l-au inteles in totalitate. Si acest comentariu nu este inca aprobat! Pe de alta parte, citeam comentariul unui anume "Rusu Sergiu" care este de-a dreptul hilar in proportie de peste 90% (adica omul confunda teoretic notatia k folosit uneori in exprimarea factorului de putere, ca raport P/S, si culmea e ca comentariu care e pe langa, este aprobat, nejust!). Plus alte comentarii care aduc omagii patronului fara a justifica sau explica ceva concret. Cum e posibil asa ceva ? Aveam alte pretentii de la... Buhnici, chiar a vandut mediei ideea ca face reportaje transparente dar se pare ca nu este intotdeauna asa ! Pe langa problema cu factorul k comentata si prezentata in favoarea patronului, trebuie apreciata si asazisa ferma de la minat criptomonede dar si sursa de energie solara realizata cu panouri fotovoltaice. Aici, o constructie... jos palaria. OFFTOPIC. Intr-adevar, mass-media din Romania in foarte multe situatii exprima puncte de vedere care sa puna in lumina anumite interese, fara a avea vreodata interesul sa scoata adevarul la lumina, chiar daca uneori doare ambele parti implicate. Sunt o sumedenie de exemple in diverse domenii de activitate si situatii sociale care au fost date pe diverse posturi radio-TV, nu pentru a rezolva ceva, ci pur si simplu pentru a face rating si bani, ca de fapt pentru 99,99% din oameni doar asta conteaza, nu! Cei grav faptul ca, chiar si in cazul fetelor ucise la Caracal, unele televiziuni au explorat cinic fenomenul, special Romania TV, pentru a le vinde familiilor fetelor iluzii, pentru a face rating si bani, ca totul sa fie dat uitarii fara a li se intampla nimic, pai e posibil, repet, asa ceva?
 9. 1 point
  Buna ziua Domnilor!!!! :) < incerc sa uploadez poza aici si daca aveti va rog doar schema originala aia simpla cu diodele legate paralel in puntea redresoare mi-ar fi ajutor Mare si bineinteles si eu ajut cu ce am asa software sau informatii in tema tecnicii = :) :) :) =========
 10. 1 point
  Nu ati citit cartea urmatoare: https://manualetehnice.ro/inginerie-electrica-tabele/ Am auzit la cineva ca e misto cartea, ca este mai actualizata in privinta standardelor ! Cautam un standard recent DIN, EN, in care sa se spuna daca cablurile de anumite nivele de tensiune (300/500V sau 500/1000V) se folosesc strict sub tencuiala sau nu! Dar nu am gasit nimic, dar mai caut sau poate e vreun user care gaseste inaintea mea asa ceva. Eu am auzit ca ar exista un asemenea standard !!!
 11. 1 point
  Depinde de standardul de constructie al conductorului / cablului. Tabelul urmator a fost extras din Agenda Electricianului editia 1986. Pentru conductoare din aluminiu, se pare ca standardul a fost actualizat in 1989:https://www.chorus.ro/files/cataloage/echipamente/specificatii-tehnice-Icme-Ecab-AFY.pdf
 12. 1 point
  Un standard romanesc, care clasifica cablurile dupa rezistenta la foc, este STAS 11388/7-80. Conductoarele uzuale in izolatie de PVC si trase prin copex sub tencuiala, sunt standardizate in mai multe STAS-uri. In exemplul initial (FY / MYF) este aplicabil standardul STAS 6865-80. Litera F la inceputul codului (ex. FY) indica un conductor pentru instalatii fixe. Litera M la inceputul codului (ex. MYF) indica un conductor pentru instalatii mobile. Nu stiu daca STAS-urile citate au mai fost acualizate dupa 1980. Dupa 1989, in mod cert s-a renuntat la uilizarea si actualizarea standardelor romanesti, fiind subsituite de-a valma cu diferite standarde europene. Tipic romanesc - ne negam cultura si traditiile, pentru a le adopta pe ale altora.
 13. 1 point
 14. 1 point
  Are un mic dezavantaj NYM-J fata de MYF ,are racirea ceva mai proasta....dar, are avantajul major al instalarii/fixarii mult mai usoare!....plus faptul ca e compact si necesita un canal mai mic in tencuiala....iar pozat aparent este excelent de lucrat cu el! Despre tensiunea de lucru....la 500V este absolut suficient pentru orice instalatie casnica sau industriala cu tensiuni pana la 400V....protectii de calitate pe circuite respective si rezulta o instalatie fara probleme pe cateva decenii!
 15. 1 point
  Nu am tinut cont ca e cablu de 300-500V sau 500-1000V. Am folosit si eu recent la o anexa a casei cablu NYM-J si e OK, important sa nu-l folosesti pe afara ca se deterioreaza izolatia daca e batuta de soare.
 16. 1 point
  Un nou amplificator din colectia personala (cod DP0142) dezvoltat recent care se doreste stramosul vechii serii MX de amplificare prezentata in topicul urmator: Dupa multi ani de teste, proiecte, inclusiv a vechii configuratii MX dezvoltata acum 11 ani in urma, am ajuns la un etaj de amplificare cu reactie in curent cu un sunet aparte, un sunet pus in valoare de fiecare piesa electronica si chiar de noua structura de etaj final de tip triplet. Comparativ cu etajele finale cu reactie in tensiune, foarte intalnite si construite de electronistul amator si nu numai, cele cu reactie in curent permit un slewrate mai mare, un factor de damping mai bun si de aici un control mult mai riguros a suspensiei difuzorului de joase. Toate aceste aspecte coroborate cu un sunet natural mult mai viu, a condus ca la vremea actuala acest strop de performanta sa fie mutat catre zona profesionala, foarte invadata de topologii clasice QSC, mai mult potrivite pentru cluburi decat pentru sonorizari live. Dar iata ca noul MX800 se vrea sa imbine clubul cu sonorizari live, intr-o maniera care cu siguranta va atrage atentia chiar si celor mai pretentiosi dintre noi. Am facut si un test sau o prezentare pe youtube a acestui amplificator pe care o puteti urmari mai jos. Clipul contine cinci parti iar in ultima parte am prezentat si un test la scurtcircuit pe iesire trecut cu brio de amplificator. Precum o sa observati din clipul prezentat, acest amplificator MX800 il voi integra intr-o carcasa de amplificator TAmp.Din caracteristicile tehnice si performantele acestui amplificator audio enumar: - tensiunea de alimentare recomandata: min.+/-30Vcc.... max. +/-100Vcc; - impedanta minima admisa: 4 Ohm (la cea mai mare tensiune de alimentare permisa); - puterea nominala de iesire la tensiunea de alimentare max. admisa: ~800W/4 Ohm; - factorul de distorsiuni armonice: 0,02% la Pnom; - sensibilitatea nominala pe intrare: aprox.5Vrms/22Kohm (aveti nevoie de preamplificator, vedeti noul kit DP0806); - viteza de crestere a tensiuni la sarcina nominala: ~ 25V/us (masurat). Documentatia acestui kit este momentan in curs de elaborare. Saptamana asta intentionez sa o finalizez, dupa modelul de prezentare a proiectelor personale (schema, cablaj, indicatii de punere in functiune, lista de piese). Costul acestei documentatii este 10Euro. Pentru utilizatori care vor achita PCB-uri in avans cu acest proiect, documentatia va fi gratis. Dimensiunile PCB sunt 254x80mm, deci cablajul se potriveste vertical intr-o carcasa 2U unde gaurile de prindere a cablajului de radiator sunt de 55mm. Pentru detalii suplimentare priviti imaginea urmatoare: In ceea ce priveste costul unui asemenea PCB, cablaj de fabrica, cu silkscreen albastru, daca se aduna intre 20...30 de comenzi, pretul este 45lei, intre 30....60 comenzi = 42lei/bucata si intre 60...100 = 39lei/bucata. Deci, asa cum am procedat si la celelalte proiecte, va rog sa va abonati in acest topic cu numarul de PCB-uri dorite, urmand ca dupa aceea sa deschid conversatia privata pentru adunarea banutilor si lansarea efectiva a comenzii. Retineti ca celelalte PCB-uri care le veti vedea in clip sunt obiectul altor proiecte din colectia personala pe care le voi prezenta cat de curand posibil, sper ca maine seara. In noile subiecte pe care le voi deschide referitoare la aceste proiecte noi, ca si aici, voi spune pretul de achizitie a cablajelor. Proiectul cu placa de alimentare/intrare/softstart va fi gratis dar nu si cablajele de fabrica, sper sa facem si pentru acea placa cateva cablaje. Numai bine
 17. 1 point
  Salutare donpetru, am rezolvat problema, Q11 il montasem rasucit ( cel in capsula de plastic complet ) , o clipa de neatentie , l-am scos din circuit se pare ca era inca bun dar am bagat altul nou preventiv, merge amplificatorul, am reglat si biasul, canta bine ;) . Mersi, Florin
 18. 1 point
  https://chemequations.com/en/ ...si se mai gasesc destule cu gogu
 19. 1 point
  Expresia pay-per-view se refera in special la schema electronica si/sau documentatia proiectului. Asa cum preciza si utilizatorul @mducu deci daca achizitionati cablajul DP0810 veti putea vedea si schema electronica. Sunt alte proiecte Tehnium Azi, ex. Av400v3, unde schema electronica (implicit documentatia) sunt contra cost pe langa cablajul aferent (cablajele AV400v3 fiind epuizate in acest moment). Aceasta masura am luat din mai multe motive si am motivat-o cu mai multe ocazii - nu are rost sa le mai reproduc acum. Da, puteti sa folositi sectiunea vanzari din forum ca sa vindeti produse electronice personale si chiar proiectele dvs. Atentie totusi la folosirea sectiuni vanzari, nu accept bombardarea subiectelor deschise zilnic acolo ca sa va apara subiectul primul in pagina index a site-ului, la inceputul paginii. Cel putin o data pe saptamana mai merge dar nu zilnic.
 20. 1 point
  Daca cititi topicul despre corectorul de ton recomandat o sa aflati cum sa-l transformati in numai doua puncte de reglaj in loc de trei. Apoi, aplicati potentiometrului de volum a corectorului o schema de loudness (vedeti legatura web nr.2 din postul meu anterior). Incercati sa puneti pe hartie ceea ce v-am spus si cu ajutorul forumului veti reusi pana la urma sa va conturati schema de care aveti nevoie. Incercati totusi sa nu asteptati totul de-a gata. Forumul nu este o modalitate de a obtine proiecte la cerere, forumul va poate ajuta, punand mana de la mana, sa obtineti proiectul de care aveti nevoie prin propriile forte. Cred ca ma intelegeti ce vreau sa spun.
 21. 0 points
  Nu cred ca acesta este factorul K la care se refera filmul. Fiind vorba despre energie obtinuta prin conversie de curent continuu, mai degraba este vorba despre factorul formei de unda, definit (printre altele) si in lucrarea Transformers & Inductors for Power Electronics - Theory, Design & Applications de W. G. Hurley & W. H. Wolfe, care poate fi descarcata, spre exemplu de aici: https://www.academia.edu/35893608/Transformers_and_Inductors_for_Power_Electronics_Theory_Design_and_Applications_pdf Factorul formei de unda K, este definit la pagina 110 a lucrarii citate, de ecuatia (4.63) tinand cont si de ecuatiile anterioare. In atasament am reprodus o parte din pagina in cauza.
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.