Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/02/2020 in all areas

 1. 1 point
  Depinde de standardul de constructie al conductorului / cablului. Tabelul urmator a fost extras din Agenda Electricianului editia 1986. Pentru conductoare din aluminiu, se pare ca standardul a fost actualizat in 1989:https://www.chorus.ro/files/cataloage/echipamente/specificatii-tehnice-Icme-Ecab-AFY.pdf
 2. 1 point
  Un standard romanesc, care clasifica cablurile dupa rezistenta la foc, este STAS 11388/7-80. Conductoarele uzuale in izolatie de PVC si trase prin copex sub tencuiala, sunt standardizate in mai multe STAS-uri. In exemplul initial (FY / MYF) este aplicabil standardul STAS 6865-80. Litera F la inceputul codului (ex. FY) indica un conductor pentru instalatii fixe. Litera M la inceputul codului (ex. MYF) indica un conductor pentru instalatii mobile. Nu stiu daca STAS-urile citate au mai fost acualizate dupa 1980. Dupa 1989, in mod cert s-a renuntat la uilizarea si actualizarea standardelor romanesti, fiind subsituite de-a valma cu diferite standarde europene. Tipic romanesc - ne negam cultura si traditiile, pentru a le adopta pe ale altora.
 3. 1 point
  Are un mic dezavantaj NYM-J fata de MYF ,are racirea ceva mai proasta....dar, are avantajul major al instalarii/fixarii mult mai usoare!....plus faptul ca e compact si necesita un canal mai mic in tencuiala....iar pozat aparent este excelent de lucrat cu el! Despre tensiunea de lucru....la 500V este absolut suficient pentru orice instalatie casnica sau industriala cu tensiuni pana la 400V....protectii de calitate pe circuite respective si rezulta o instalatie fara probleme pe cateva decenii!
 4. 1 point
  Nu am tinut cont ca e cablu de 300-500V sau 500-1000V. Am folosit si eu recent la o anexa a casei cablu NYM-J si e OK, important sa nu-l folosesti pe afara ca se deterioreaza izolatia daca e batuta de soare.
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.