Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/27/2020 in all areas

  1. 1 point
    Eu vad cea mai buna varianta cu transformator....si cea mai fiabila in timp. Va fi un pic mai greu osciloscopul...dar oricum nu este un aparat de masura care te plimbi cu el. Un osciloscop nu consuma mai mult de 20-40w de la retea...deci transformatorul nu va fi asa mare. Pe tensiunile mici pui stabilizatoare serie gen 7815, 7915....la tensiunile mari nu ai nevoie de stabilizare. Convertorul DC-DC 12-2000V care l-ai realizat il poti monta intr-o cutiuta mica pe spatele osciloscopului...si vii doar cu firele in interior. A fost parerea mea...dar daca vrei sursa in comutatie atunci respect decizia ta. Cred ca trebuie intai sa te gandesti ce montaje vei folosi in interior...ca sa stii foarte bine tensiunile de alimentare necesare...pe cele negative le excludem din start, ele sunt obligatorii pentru functionarea tubului. In functie de tensiunile necesare construiesti sursa....ca sa nu fii nevoit pe parcursul constructiei s-o mai modifici. Oricum topicul va fi unul interesant...deja i-am dat urmarire...sper sa se ajunga cu proiectul la final cu toate ca este destul de greu si trebuie multa munca si timp. Succes.
  2. 1 point
    buna ziua! am , folosesc, m am jucat cu el sub toate formele posibile. de baza a fost un ACORD 201 STEREO fabricat in URSS un pick -up de la care nu cereai foarte multe iar in afara de gapagie nu aveai cu ce impresiona urechea. de la Acord nu am pastrat decat carcasa cu trafo si sistemul de antrenare a masei. sa nu plictisesc cu "romane" referitor la masa" desi am pastrat transmisia mecanica aproape in intregime am modernizat-o prin echipare cu regulator electronic de turatie. partea de alimentare a fost in intregime modificata pentru a satisface noile cereri in materie de tensiuni livrate spre partea electronica de reglare a turatiei si mai ales pentru alimentarea AAF-ului. amplificatorul original a fost indepartat intrucat in starea in care se afla nu mai oferea decat ca amplificator de zgomot. a fost inlocuit cu un amplificator full lamp, un push pull cu 6P6 ca finala, echipat cu un corector de ton full lamp cu 2x 6N2P, preamplificatorul in varianta originala era cu 2x 6j1 insa din motive de spatiu am optat pentru preamplificator simplu cu tranzistoare.
  3. 1 point
    Felicitari, sunteti printre entuziastii care chiar doresc sa construiasca cu adevarat un osciloscop. Un convertor plasat in partea din spate jos nu influenteaza functionarea tubului catodic, nici amplificatoarele de intrare si nu trebuie blindat. Eu am facut initial probe cu un blindaj de fier si nici de la un centimetru nu influenteaza tubul CRT, probele le-am facut acum circa 30 de ani cu tubul DG7-32, asemanator cu cel din topic. Pentru convertor am preferat solutia cu alimentator extern stabilizat la 12V, 18V sau 32V, cu alimentatoare gata realizate din comert, deoarece sunt mai sigure decat cele realizate diy si totodata realizeaza o separare de retea a convertorului osciloscopului, pe care se pot face masuratori pentru reglaje si modificari. Pentru 32V am folosit alimentatoare din imprimante, unele pot da si 2A, iar pentru 18V alimentatoare de laptop iar amplasarea este in exterior ca la un laptop. Pentru inceput puteti folosi si un alimentator de calculator cu iesirea de +12V de curent mare. In unele cazuri am folosit placa unui alimentator de calculator asa cum este ea si in paralel cu primarul original am pus primarul transformatorului din convertorul osciloscopului, bobina L1. Am vazut ca ati construit generatorul de inalta tensiune, in acest caz puteti folosi un miez EI sau EE de 0,7-1 cm patrat fara intrefier cu primarul foarte bine izolat (3KV) si nu este bine sa demolati transformatorul si schema sursei originale este un foarte bun stabilizator si functioneaza chiar daca nu are sarcina. Un alt model l-am construit pe baza unui alimentator de 100W pentru spoturi luminoase ca in schema din poza. Dupa fiecare redresor din secundar urmeaza un filtru LC apoi un stabilizator fie cu discrete fie cu integrat, dupa caz. Secundarul pentru filament l-am bobinat cu conductor izolat cu teflon ce rezista la 5KV si am preferat alimentarea in CC deoarece se poate masura valoarea "TRUE-RMS" Dupa cum vedeti v-am aratat ce am construit, dar dvs. construiti ce credeti ca va avantajeaza ca materiale si cunostinte. Succes! @gsabac
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+02:00
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.