Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/25/2020 in all areas

  1. 1 point
    Amplificatorul este de 600W-700W pe canal si circa 1300W stereo, asta rezulta din tensiunea de alimentare si impedanta de sarcina de 4 ohmi dar si din datele modelului de la care s-a pornit care are 500W pe canal, prezentat mai jos. Mai mult, are o eroare de proiectare datorita careia semnalele amplificate nu se racordeaza corect in origine, curentul de bias prin finali este zero si astfel calitatea sunetului este mai slaba. Sigur ca se poate proiecta fara probleme cu tranzistori MOS, dar aveti experienta si curajul sa experimentati un amplificator de 1200W pe canal ? @gsabac
  2. 1 point
    1. Raportul dintre R6 si R7 modifica amplificarea (o creste sau o scade). La puteri mari, e de preferat un raport mai mic de 68 cat e acolo din considerente de stabilitate si de curba de distorsiuni armonice in functie de P (putere). Bineinteles ca merge si asa (presupun ca cine a proiectat schema a testat-o si s-ar putea sa fie stabila pe iesire si cu acest factor de amplificare!). 2. O metoda simpla sa folositi acolo MOSFET-uri (verticali tip IRFP240-9240) e sa modificati R17 si R18 de la 100 Ohm la o valoare mai mare astfel incat tensiunea pe aceste rezistoare cand amplificatorul functioneaza in gol fara incinta acustica conectata pe iesire dar cu intrarea la masa, sa fie cca 3...3,2Vdc iar prin MOSFET-uri sa aveti un curent de mers in gol de cca 10...20mA (per pereche de finali, cel putin).
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.