Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/04/2019 in all areas

  1. 1 point
    Verificati RT601, D605, R626, R628. Ce nu regasesc eu in schema si mi se pare destul de ciudat - circuitul de protectie la supracurent sau scurtcircuit. Editare ulterioara: Daca au crapat IGBT-urie 100% e defect si driverul FAN.
  2. 1 point
    Releul K601 este alimentat cu +5VD prin intermediul U801 (TL494) si Q802, direct din +Vcc iesire sursa. O functionare fluctuanta a releului denota ca tensiunile de pe iesirea sursei (+Vcc in mod special) nu sunt stabile si nici nu au valoarea corecta. Acest lucru se poate intampla din cauza ca forma tensiunii aplicata primarului transformatorului in comutatie T601 nu este cea corecta iar circuitul are tendita de a intra si in protectie. Deci, intr-o prima faza asigurate ca comanda IGBT-urile e corecta si bineinteles IGBT-urile sunt OK. La asemenea scheme de SMPS-uri de regula, in marea majoritate a cazurilor, pica si driver-ul U603 (FAN7380). Acest circuit integrat cum este ? P.S. Era bun un osciloscop.
  3. 1 point
    Poate studiati si un rotopercutor Hilti, scule considerate de unii mesteri ca dintre cele mai bune. Eu am cumparat si folosit din 2001 si pana in prezent un rotopercutor Bosh (verde) BOSCHHAMMER tip PBH 160 R, 420W, 0-1100rot/min, 4-16mm beton, 13mm otel, 30mm lemn si 1,3J. Am cumparat o gama aproape completa de spirale de la 5 la 18mm si lungi pina la 40 cm. In completare am adaugat o mandrina SDS ROHITI de la 1,5 la 13mm pe care am folosit-o cu spirale normale, sau cu reductie de 10mm, pana la 20mm si pentru infigerea de fier beton de pana la 12mm, cu ancore chimice, in beton armat. Deasemenea mandrina am folosit-o pentru suportul de biti si de chei tubulare, cu care am montat grinzi de lemn cu holsuruburi cu cap cruce pina la 250mm si suruburi de lemn cu cap hexagonal cu D=8mm si lungi pana la 150mm. Un user de pe alt forum posta cam asa: "P.S. Nu apasati in scula la gaurire si spargere, lasati scula sa bata in suspensia ei, lasati scula sa exercite forta si sa lucreze, nu o faceti voi. Respectati limitele impuse de producator, respectati timpii de pauza, folositi burghie si dalti noi si de calitate. Asigurati necesarul de ungere al SDS cu o pelicula subtire de vaselina. Si nu imprumutati sculele la cretini. Eu sunt patit, si nu odata..." Chestia cu apasarea sculei am patit-o si eu la magazinul Bosh cand am cumparat scula. Avea un calup urias de beton si l-am rugat sa fac o proba cu un spiral de 10mm pentru beton. Rezultatul a fost un mare fiasco, oricat am incercat, bazat pe experienta cu spirale normale in metal. Vanzatorul a dat o gaura apreciabila imediat si mi-a explicat ca scula trebuie tinuta cu o apasare usoara in balans, ca sa lovesca prin forta proprie. Ca orice scula dupa cateva minute de folosire se incalzeste si trebui respectat timpul de pauza pentru racire. Pentru gauri cu diametrul mai mare, am dat mai intai gauri precise cu spirale mai mici, apoi le-am largit treptat, desi masina este pentru maximum 16mm am dat gauri si de 18mm. Aceste masini poseda un ambreiaj fix si daca se depaseste cuplul maxim, decupleaza cutia de viteze de la mandrina SDS, efect util pentru scula si operator. @gsabac
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.