Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/08/2019 in all areas

  1. 1 point
    Exista doua solutii, una mai ieftina, una mai scumpa, dupa cum urmeaza: 1) o solutie cu un releu de putere care are un contact comun care basculeaza intre doua contacte - exemplu de releu FINDER mai jos (se poate folosi alternativ si un contactor pe sina DIN cu un contact normal inchis si unul normal deschis, ca de exemplu, contactorul ABB ESB16-11N-06😞 Solutia este acceptabila cand vine vorba de puteri de genul 1kW si mai ales pentru iluminat. Are dezavantajul ca cei 230V proveniti de pe sectiunea FOTOVOLTAICA si cei din retea se vor regasi pe terminalele aceluias releu care in caz de defect, lucru mai rar intalnit, poate provoca scurtcircuitarea celor doua surse. Am implementat asa ceva si functioneaza bine in ciuda dezavantajului expus anterior. Alimentarea releului se face din sursa sau invertorul panoului fotovoltaic desi cu cateva mici artificii se poate adopta o alimentare din sursa de rezerva (considerand sursa de baza iluminat sursa fotovoltaica). Daca releul are doua perechi de contacte (asemenea exemplului incadrat cu rosu mai sus) se poate folosi o pereche de contacte pentru circuitul de iluminat de la parter si una pentru cel de la etajul casei. 2) a doua optiunea implica folosirea a doua contactoare de 16A a caror alimentare este conditionata de functionarea unui contactor din cele doua necesare. Sosirea celor doua alimentari va fi pe intrarile de forta a celor doua contactoare ce asigura o separarea mai buna din pct. de vedere a izolatiei celor doua surse si este mai sigura in acelasi timp. Din punct de vedere constructiv, niste contactoare AAB pe sina DIN din seria ESB16 poate reprezenta o solutie buna. Bineinteles, alimentarea bobinei celor doua contactoare trebuie facuta folosind contactele auxiliare a contactorului adiacent. Astfel, bobina contactorului de retea se va alimenta din sursa de retea (electrica) dar printr-un contact normal inchis auxiliar a contactorului panourilor fotovoltaice. Dupa aceea contactorul panourilor fotovoltaice va avea alimentarea trecuta printr-un contact auxiliar normal inchis a contactorului de retea.
  2. 1 point
    Exista contactori cu patru contacte de 16A sau 25 A cu 2 contacti NO si 2 contacti NC cu bobina de comanda la 230 V ,cu care rezolvi usor . Un kw pe iluminat e destul de mult chiar si la o casa cu etaj ,puteti folosi corpuri de iluminat pe led ,daca nu v-a deranjeaza parazitii care ar proveni din sursele de alimentare ' economice' .
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.