Sari la conținut

Tabel Lideri

Conținut Popular

Afișez conținut cu cea mai mare reputație pe 08.09.2019 în toate secțiunile

  1. Exista doua solutii, una mai ieftina, una mai scumpa, dupa cum urmeaza: 1) o solutie cu un releu de putere care are un contact comun care basculeaza intre doua contacte - exemplu de releu FINDER mai jos (se poate folosi alternativ si un contactor pe sina DIN cu un contact normal inchis si unul normal deschis, ca de exemplu, contactorul ABB ESB16-11N-06😞 Solutia este acceptabila cand vine vorba de puteri de genul 1kW si mai ales pentru iluminat. Are dezavantajul ca cei 230V proveniti de pe sectiunea FOTOVOLTAICA si cei din retea se vor regasi pe terminalele aceluias releu care in caz de defect, lucru mai rar intalnit, poate provoca scurtcircuitarea celor doua surse. Am implementat asa ceva si functioneaza bine in ciuda dezavantajului expus anterior. Alimentarea releului se face din sursa sau invertorul panoului fotovoltaic desi cu cateva mici artificii se poate adopta o alimentare din sursa de rezerva (considerand sursa de baza iluminat sursa fotovoltaica). Daca releul are doua perechi de contacte (asemenea exemplului incadrat cu rosu mai sus) se poate folosi o pereche de contacte pentru circuitul de iluminat de la parter si una pentru cel de la etajul casei. 2) a doua optiunea implica folosirea a doua contactoare de 16A a caror alimentare este conditionata de functionarea unui contactor din cele doua necesare. Sosirea celor doua alimentari va fi pe intrarile de forta a celor doua contactoare ce asigura o separarea mai buna din pct. de vedere a izolatiei celor doua surse si este mai sigura in acelasi timp. Din punct de vedere constructiv, niste contactoare AAB pe sina DIN din seria ESB16 poate reprezenta o solutie buna. Bineinteles, alimentarea bobinei celor doua contactoare trebuie facuta folosind contactele auxiliare a contactorului adiacent. Astfel, bobina contactorului de retea se va alimenta din sursa de retea (electrica) dar printr-un contact normal inchis auxiliar a contactorului panourilor fotovoltaice. Dupa aceea contactorul panourilor fotovoltaice va avea alimentarea trecuta printr-un contact auxiliar normal inchis a contactorului de retea.
    1 punct
  2. Exista contactori cu patru contacte de 16A sau 25 A cu 2 contacti NO si 2 contacti NC cu bobina de comanda la 230 V ,cu care rezolvi usor . Un kw pe iluminat e destul de mult chiar si la o casa cu etaj ,puteti folosi corpuri de iluminat pe led ,daca nu v-a deranjeaza parazitii care ar proveni din sursele de alimentare ' economice' . Pentru siguranta ,invertorul ce trimite energie din instalatia solara eu l-as dimensiona la minim 150% putere absorbita .In rest panourile incarca prin incarcatoare specifice bateriile pe care l-e dimensionezi functie de autonomia dorita si tensiunea primara specifica invertorului .
    1 punct
Acest tabel lideri este setat pe București/GMT+03:00
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.