Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/10/2019 in all areas

  1. 1 point
    Deoarece am fost intrebat de cativa utilizatori ai forumului despre amplificatorul audio prezentat in postul nr.23 de aici: http://www.tehnium-azi.ro/index.php?showtopic=352&st=20 am crezut necesar refacerea acestui cablaj in Ultiboard si prezentare intr-un topic separat a acestuia. Mai mentionez ca acest lucru l-am facut si din cauza ca a devenit aproape imposibil de printat partea bottom a cablajului realizat in TCI - doi membri ai forumului semnaland aceasta eroare. Topicul acesta l-am deschis si in ipoteza in care - daca ar fi suficienti doritori - as putea realiza la comanda un anumit numar de cablaje. Inca nu am calculat un pret per PCB dar dimensiunile unui exemplar sunt aprox. 115x68mm. Asadar, nu cred ca ar iesi foarte scump! Deci, daca sunteti interesati postati aici. Mai jos am atasat schema finala (ultima revizie dupa circa 6 ani de cand am inceput sa realizez acest tip de amplificator). In comparatie cu schema originala, publicata acum circa 20 de ani in urma, schema de mai jos, in forma prezentata, aduce un plus in ceea ce priveste protectia la supratensiunii pe grila a tranzistoarelor finale si nu in ultimul rand completeaza anumite compensarii in frecventa foarte necesare. Tot mai jos o sa gasiti cablajul in doua fisiere PDF: partea copper bottom (numai buna de printat daca va decideti sa realizati acest cablaj) si forma completa care cuprinde toate layere-le (aceasta forma va ajuta sa plasati componentele pe cablaj). Ultimul fisier este o imagine 3D a produsului (sau a PCB-ului). 1. Schema: FET300.pdf 2. PCB Copper Bottom: FET300___Cooper_Bottom.pdf 3. PCB All layers: FET300____All_layers.pdf 4. Imagine 3D cu PCB-ul: Din punctul de vedere "a sound-ului" - ca sa folosesc o expresia cunoscuta - amplificatorul se aude la fel de bine ca AV400. Deci, pentru cei care nu vor sa se complice sa faca AV400 si doresc o schema cu aceleasi performante si mai ieftina de realizat, atunci amplificatorul inditulat "FET300" reprezinta alegerea potrivita. Later edit: PDF-urile cu partea copper bottom si all layers au fost updatate la o ora dupa postare topicului, de aceea, pentru cei care le-au descarcat in acest interval ii rog sa mai descarce inca o data aceste fisiere.
  2. 1 point
    Sa inteleg ca aveti o astfel de placa de test sau este vorba despre un display sau televizor? BDIM are rolul de blocare sau de pornire a generatorului de curent si astfel se poate modula rapid intensitatea medie luminoasa, folosind un curent prestabilit constant din polarizarea interna. Astfel, daca punctele de test TP si TP1 nu sunt conectate, circuitul este polarizat(preselectat) pentru un curent de circa 250mA prin leduri daca BDIM este "HIGH" si zero daca BDIM este "LOW". PS. Este oarecum periculos pentru circuit sau leduri sa folositi tensiune continua "HIGH" in scopul testarii functionarii, deoarece se pot degrada ledurile sau chiar defecta. Atentie si la numarul de leduri (adica la tensiunea pentru 250mA) pentru care circuitul functioneaza corect, scrie in documentatia tehnica. @gsabac
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+02:00
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.